Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Υβριδικό ή Diesel;

Υβριδικό ή Diesel;

Διαβάστηκε από 12025 αναγνώστες - 10/12/2023

Μέσα στο περιβάλλον της απόλυτης ακρίβειας των καυσίμων και των υψηλών ρύπων, ο Έλληνας είναι υποχρεωμένος να πάρει μια πολύ σωστή απόφαση για τουλάχιστον 10 χρόνια ακόμα. Ποιο είναι το οικονομικό αυτοκίνητο, που θα τον εξυπηρετεί οικονομικά για τα επόμενα χρόνια;

Το υβριδικό είναι πιο σωστή επιλογή από το diesel πλέον

Βρισκόμαστε στο χρονικό σημείο της ιστορίας στην αυτοκίνηση, που τα υβριδικά αυτοκίνητα είναι πιο δημοφιλή από τα diesel. Όσο και αν αγαπούν πολλοί από εμάς τα αυτοκίνητα πετρελαίου, θα πρέπει να κατανοήσουμε πως αποτελούν ένα κεφάλαιο που έχει κλείσει οριστικά. Τα υβριδικά δεν είναι μόνο η μεταβατική λύση προς την ηλεκτροκίνηση, αλλά η ιδανικότερη επιλογή για τα επόμενα 10 χρόνια τουλάχιστον! 

Η τεχνολογία των υβριδικών αυτοκινήτων δοκιμάστηκε και επικράτησε

Μέχρι και σήμερα έχουν περάσει από τα χέρια μας 4 διαφορετικές γενιές υβριδικών αυτοκινήτων. Μέσα στο πέρασμα των χρόνων απέδειξαν την αξιοπιστία τους, και κανείς δεν μπορεί να τα κρίνει ως αναξιόπιστα ή προβληματικά, αφού η εξέλιξη της τεχνολογίας τους είναι τέτοια που δεν σηκώνει αμφισβήτηση. Παράλληλα με την αξιοπιστία τους, δεν αναγκάζουν τους ιδιοκτήτες τους να αλλάξουν τις συνήθειες τους, εξοικονομούν καύσιμο χωρίς να ρυπαίνουν τον αέρα που αναπνέουμε. 

Τα υβριδικά αυτοκίνητα είναι οικονομικά στην πόλη τα diesel στα ταξίδια

Ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά ενός καινούργιου αυτοκινήτου, είναι η οικονομία καυσίμου. Οι τιμές των καυσίμων έχουν ξεπεράσει κάθε πρόβλεψη, και μέχρι στιγμής δεν βλέπουμε να υπάρξει σύντομα κάποια βελτίωση. Δεν θα κατηγορούσαμε και κανέναν, να ισχυριζόταν πως θα δυσκολέψουν ακόμα πιο πολύ οι καταστάσεις στον τομέα των καυσίμων. Όταν λοιπόν ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των εξόδων κάθε ανθρώπου είναι το κόστος μετακίνησης, η επόμενη επιλογή αυτοκινήτου, θα πρέπει να είναι πολύ μελετημένη. 

Κάποτε τα diesel αυτοκίνητα αποτελούσαν την 1η επιλογή ενός οδηγού που ήθελε οικονομικές μετακινήσεις. Πλέον σε αυτή την θέση, είναι τα υβριδικά αυτοκίνητα. Τα υβριδικά πλέον να είναι σε θέση να προσφέρουν ακόμα μεγαλύτερη οικονομία χάρη στην τεχνολογία ανάκτησης ενέργειας η οποία αποδεικνύεται στην πράξη, ως την καταλληλότερη επιλογή. Μπορεί σε συνθήκες ταξιδιού η πλάστιγγα να γέρνει προς τα diesel αυτοκίνητα, αλλά οι πιο πολλοί από εμάς «γράφουμε» κατά 95% χιλιόμετρα μέσα στις πόλεις, μέσα σε ένα χρόνο. Παράλληλα, τα υβριδικά αυτοκίνητα έχουν πολύ χαμηλούς ρύπους, με αποτέλεσμα να γλυτώνουν την υψηλή φορολογία, αλλά και το περιβάλλον από μόλυνση. 

Τα υβριδικά έχουν χαμηλότερο κόστος συντήρησης από τα diesel

Θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί πως τα υβριδικά αυτοκίνητα, με τον πιο πολύπλοκο τεχνολογικό χαρακτήρα τους, θα έχουν και πιο ακριβό service. Κι όμως δεν είναι έτσι! Τα υβριδικά σύνολα, συνδυάζουν μηχανικά και ηλεκτρικά μέρη, τα όποια δεν θέλουν συχνό service, αφού τα ηλεκτρικά μέρη δεν έχουν ανάγκη από κάποια ιδιαίτερη διαδικασία συντήρησης ενώ τα μηχανικά, θα παρουσιάσουν πολύ σπάνια κάποια ζημιά λόγω της περιορισμένης λειτουργίας τους. Εδώ θα πρέπει να προσθέσουμε πως οι περιπτώσεις που ένα υβριδικό αυτοκίνητο έβγαλε βλάβη στην μπαταρία του, είναι ακόμα πιο σπάνια, και στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν θα χρειαστεί ποτέ αντικατάσταση.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε