Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

Audi RS3: Ο νέος βασιλιάς του Nurburgring

Διαβάστηκε από 5255 αναγνώστες - 3/8/2021

To Audi RS3 Sedan των 400 ίππων έσπασε το ρεκόρ της κατηγορίας του στο Nurburgring, σταματώντας τα χρονόμετρα στο 7:40,748, εκθρονίζοντας το προσθιοκίνητο Renault Megane RS Trophy-R. Ποιος πιστεύετε πως θα βρεθεί να περάσει στην αντεπίθεση;

Η «Πράσινη Κόλαση», το θρυλικό Nürburgring Nordschleife, αποτελεί μέτρο σύγκρισης για τα γρήγορα μοντέλα των αυτοκινητοβιομηχανιών, όπου παραθέτουν το γυρολόγιο ως αποδεικτικό στοιχείο των ικανοτήτων τους. Η Audi κυνήγησε το ρεκόρ της κατηγορίας με το νέο RS3 Sedan και το έσπασε, σταματώντας τα χρονόμετρα στο 7:40,748. Ο χρόνος αυτός αφορά το πλήρες κομμάτι της πίστας, μήκους 20,8 χιλιομέτρων. 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »


Μέχρι στιγμής, ο ταχύτερος γύρος της κατηγορίας ανήκε στο πολεμικό Renault Megane RS Trophy-R, το οποίο, σε αντίθεση με το τετρακίνητο RS3, έχει την κίνηση στους εμπρός τροχούς. Συγκριτικά, το μοντέλο με σήμα το Ρόμβο χρειάστηκε 7 λεπτά και 45,389 δευτερόλεπτα, δηλαδή 4,64 δευτερόλεπτα περισσότερα από το Audi. 

Το RS3 Sedan ήταν εξοπλισμένο με τα προαιρετικά ημι-slick ελαστικά Pirelli P Zero Trofeo R, τα οποία, σύμφωνα με την εταιρεία, είχαν πίεση προσαρμοσμένη στις ανάγκες της πίστας. Κάτω από το καπό του νέου μοντέλου βρίσκεται ο 5κύλινδρος κινητήρας 2,5 λίτρων, απόδοσης 400 ίππων και 500 Nm ροπής. Για την επιτάχυνση από 0 στα 100 χλμ/ώρα απαιτούνται 3,8 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 χλμ/ώρα. Με το πακέτο Performance, ο κόφτης τελικής είναι λιγότερο «αυστηρός», αφού επιτρέπει στο αυτοκίνητο να αγγίξει ταχύτητες έως τα 290 χλμ/ώρα.

Η επιτυχής προσπάθεια, και η κατάρριψη του ρεκόρ, έγινε τον περασμένο Ιούνιο, όταν το μοντέλο δεν είχε παρουσιαστεί επισήμως. Για αυτό το λόγο, το αμάξωμα ήταν καλυμμένο με γραφικά που απεικόνιζαν 1-2-4-5-3, δηλαδή τη σειρά ανάφλεξης των κυλίνδρων. Πίσω από το τιμόνι βρισκόταν ο επίσημος οδηγός της Audi, Frank Stippler.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε