Μικρά SUV | Μικρά | Οικογενειακά SUV | Premium | Electric
Αυτά τα 10 θα γίνουν τα πρώτα σε πωλήσεις μεταχειρισμένα

Αυτά τα 10 θα γίνουν τα πρώτα σε πωλήσεις μεταχειρισμένα

Διαβάστηκε από 21177 αναγνώστες - 16/5/2022

Έτσι διαμορφώνεται το TOP 10 των ελληνικών πωλήσεων σε εταιρίες το πρώτο τετράμηνο του 2022! Στην κορυφή το Opel Corsa, ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής το Citroen C3! Γιατί μας ενδιαφέρουν? Γιατί σε 2-3 χρόνια θα εμφανιστούν σαν μεταχειρισμένα στην ελληνική αγορά!

Το TOP 10 των ελληνικών πωλήσεων σε εταιρίες

Τα αυτοκίνητα είναι ένα βασικό και κύριο κομμάτι στην εύρυθμη λειτουργία των περισσότερων επιχειρήσεων. Leasing, εμπορικές, εισαγωγικές, courier είναι μόλις μερικοί κλάδοι που αγοράζουν εταιρικά αυτοκίνητα ώστε να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της καθημερινότητας. Ακόμα και τώρα, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς δεν σταματάνε να επενδύουν σε νέα μοντέλα, με τις επιλογές τους να φανερώνουν μέρος του στόλου των μεταχειρισμένων που θα εμφανιστούν  σε 2-3 χρόνια.


 

Tι εννοούμε? Οι εταιρικές με τις λιανικές πωλήσεις αυτοκινήτων διαφέρουν αρκετά, όπως μπορείς να δεις και από το Top 10 των ιδιωτών. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες προωθούν μοντέλα με χαμηλότερη ζήτηση για αγορά προς εταιρική χρήση- leasing, τα οποία μετά από μερικά χρόνια θα καταλήξουν στην αγορά σαν μεταχειρισμένα, μιας και οι περισσότεροι εταιρικοί στόλοι ανανεώνονται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από τα 15 χρόνια μ.ο που κρατάει ένας ιδιώτης το αυτοκίνητο του. Έτσι οι εταιρίες αυτοκινήτων μπορούμε να πούμε ότι διαμορφώνουν την αγορά των μεταχειρισμένων των επόμενων ετών, «υποχρεώνοντας» τους αυριανούς υποψήφιους ιδιοκτήτες να στραφούν στα συγκριμένα μοντέλα που πουλάνε σήμερα! Μάλιστα πολλές φορές οι τιμές των αυτοκινήτων που προέρχονται από εταιρικές πωλήσεις είναι πολύ καλύτερες σε σχέση με των ιδιωτών, κάνοντας τα πολύ πιο ελκυστικά.

Ποια αυτοκίνητα προτιμούν οι εταιρίες λοιπόν; Κάναμε έρευνα και σας παρουσιάζουμε την κορυφαία φετινή δεκάδα σε εταιρικές πωλήσεις, για το πρώτο τετράμηνο του 2022.

Θέση Μάρκα Μοντελό Μονάδες
1 OPEL CORSA 856
2 CITROEN C3 846
3 PEUGEOT 208 707
4 TOYOTA YARIS 687
5 TOYOTA C-HR 487
6 PEUGEOT 3008 444
7 VOLKSWAGEN T-ROC 418
8 OPEL CROSSLAND X 405
9 TOYOTA COROLLA 403
10 BMW X1-SERIES 386

Στην πρώτη θέση με 856 μονάδες βρίσκεται το Opel Corsa, το οποίο διατίθεται και με πετρελαιοκινητήρα 1,5 λίτρων, με αποτέλεσμα να έχει αρκετά χαμηλή κατανάλωση ειδικά σε ταξίδι. Στην επόμενη θέση με 846 μονάδες είναι το Citroen C3, που βγαίνει κι αυτό με πετρελαιοκινητήραm ενώ η μεγάλη του ευελιξία είναι σύμμαχος του και για κίνηση μέσα στην πόλη. Ακριβώς από κάτω ένα από τα best seller της Peugeot, το 208, το οποίο εκτός από την οικονομική έκδοση πετρελαίου, έχει premium προσανατολισμό, κάτι που το κάνει εξαιρετικά κατάλληλο για leasing. Στις επόμενες δυο θέσεις συναντάμε την Toyota με το Yaris (687 μονάδες) και το C-HR (487 μονάδες) που προσανατολίζονται κατά κύριο λόγο στον τομέα της μακροχρόνιας ενοικίασης, με το ατού τους στις ήπιες υβριδικές εκδόσεις να είναι η εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση. Το Peugeot 3008 με 444 μονάδες, «έρχεται» έκτο στις πωλήσεις, με τον premium χαρακτήρα του να το κάνει κατάλληλο για leasing. Την 7η και 8η θέση έχουν καπαρώσει το VW T-Roc με 418 μονάδες και το Opel Crossland X με 405 μονάδες, με την ευρυχωρία των δύο μοντέλων να τα κάνει δημοφιλείς για μακροχρόνια ενοικίαση σε οικογενειάρχες που αναζητάνε ένα καινούργιο μοντέλο. Την 9η θέση έχει πιάσει η Toyota Corolla, το διαχρονικό best seller της εταιρίας με 403 μονάδες. Το όνομα της αρκεί για να την κάνει δημοφιλή στην αναζήτηση leasing, με τον υβριδικό της χαρακτήρα να υπόσχεται κατανάλωση scooter. Η δεκάδα κλείνει με το «καθαρόαιμο» premium μοντέλο, BMW X1 με 386 μονάδες, το οποίο επιλέγεται από CΕΟ εταιριών και εταιρίες leasing που θέλουν να έχουν στο στόλο τους μια πολυτελή επιλογή.
 


Υπενθυμίζουμε πως τα παραπάνω  αφορούν  εταιρικές πωλήσεις, το τοπ 10 των λιανικών πωλήσεων διαμορφώνεται εντελώς διαφορετικά.

Τα εταιρικά = Τα επόμενα μεταχειρισμένα
Αυτά τα 10 του πρώτου 4μήνου θα έρθουν σε 2 χρόνια ως μεταχειρισμένα
Corsa, C3 και 208 για την 1η θέση στις πωλήσεις
Τελικά μας οδηγούν στα αυτοκίνητα που θέλουν μέσω των μεταχειρισμένων οι εταιρείες;

 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε