Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Chevrolet Bolt: Τουλάχιστον 15 μέτρα μακριά από άλλα οχήματα

20/9/2021

Λίγο μετά την φωτιά που ξέσπασε σε ένα ακόμα Chevrolet Bolt, η εταιρεία General Motors προχώρησε σε μία ανακοίνωση η οποία ενημερώνει τους ιδιοκτήτες ότι θα πρέπει να παρκάρουν το αυτοκίνητό τους σε απόσταση τουλάχιστον 15 μέτρα μακριά από άλλα οχήματα.

Αυτή είναι η δεύτερη σύσταση ασφαλείας που έρχεται από την General Motors και αφορά ιδιοκτήτες Chevrolet Bolt, αφού λίγο καιρό νωρίτερα μία ακόμα οδηγία είχε εκδοθεί, στην οποία αναφερόταν ότι οι ιδιοκτήτες του Bolt δεν θα πρέπει να φορτίζουν τις μπαταρίες τους πάνω από το 90% ενώ η μπαταρία δεν θα πρέπει να αδειάζει περισσότερο από την στάθμη στην οποία το όχημα έχει ακόμα 110 km αυτονομία. Η σύσταση ανέφερε επίσης ότι θα έπρεπε να παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους σε εξωτερικό χώρο.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

 
Ο εκπρόσωπος της GM Dan Flores δήλωσε ότι: «Σε μία προσπάθεια να μειωθούν ενδεχόμενες ζημιές σε δομές και κοντινά οχήματα στην σπάνια περίπτωση μιας πυρκαγιάς, συνιστούμε να σταθμεύετε στον τελευταίο όροφο ή σε εξωτερικό χώρο και σε απόσταση 15 μέτρων η και περισσότερο από κάποιο άλλο όχημα. Επιπλέον σας ζητάμε να μην αφήνετε το όχημά σας να φορτίζει χωρίς επίβλεψη ακόμα και αν χρησιμοποιείτε σταθμό φόρτισης σε χώρο στάθμευσης.»
 
Η τελευταία σύσταση ασφαλείας, έρχεται λίγες μέρες μετά από το τελευταίο περιστατικό όπου ένα Bolt του 2019 πήρε φωτιά μέσα στο γκαράζ ενός σπιτιού στην Πολιτεία της Τζόρτζια. Ο ιδιοκτήτης ειδοποιήθηκε από σύστημα συναγερμού για εντοπισμό φωτιάς που είχε εγκαταστήσει και μπήκε στο γκαράζ βλέποντας τον καπνό να βγαίνει από το Bolt. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που έφτασαν γρήγορα στο σημείο έσβησαν τις φλόγες, όμως το αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς.
 
Η Chevrolet έχει ανακαλέσει περισσότερα από 140.000 μοντέλα Bolt και προσπαθεί σε συνεργασία με τον προμηθευτή μπαταριών LG Energy solution να προσδιορίσει ποια είναι τα ελαττώματα τα οποία οδηγούν σε πυρκαγιές.
 
 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε