Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Ford: Πόσο επικίνδυνη η οδήγηση σε κατάσταση μέθης, hangover ή κόπωσης;
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ford: Πόσο επικίνδυνη η οδήγηση σε κατάσταση μέθης, hangover ή κόπωσης;

11/5/2022

Η Ford Fund επιστρατεύει gamers από την Ευρώπη για να βοηθήσει τους νέους να κατανοήσουν καλύτερα τους κινδύνους της οδήγησης σε κατάσταση μέθης, hangover ή κόπωσης

Το πρόγραμμα Driving Skills for Life (DSFL) της Ford Fund

Η Ford Fund, ο φιλανθρωπικός βραχίονας της εταιρείας και η GlobalGiving, o διεθνής συνεργάτης της σε θέματα χορηγιών, δούλεψαν μαζί με ανεξάρτητους gamers από την esports ομάδα Team Fordzilla της Ford. Οι οδηγοί πρωταγωνιστούν σε ένα νέο βίντεο για την προώθηση του προγράμματος Driving Skills for Life (DSFL) της Ford Fund, στα πλαίσια του οποίου δοκιμάζουν τρεις ειδικές στολές που είναι σχεδιασμένες για να αναπαράγουν τις συνέπειες της μέθης και της υπνηλίας, ώστε να διαπιστώνουν εκ του ασφαλούς το πόσο άσχημα επηρεάζεται η οδήγησή τους.

Στολές που προσομοιάζουν τη μέθη, την κούραση και το hangover

Χρησιμοποιώντας μειωμένη όραση, βαράκια και ηχητικά εφέ, οι στολές αναπαράγουν τον τρόπο με τον οποίο θα επηρεαζόταν ένα άτομο όταν είναι μεθυσμένο, κουρασμένο ή υπό την επήρεια hangover. Έχοντας οδηγήσει πρώτα ένα «νηφάλιο» γύρο, κάθε οδηγός χρησιμοποιεί στη συνέχεια μία από τις στολές πραγματοποιώντας τον ίδιο γύρο, υπό την επήρεια όμως των προβλημάτων των παραπάνω καταστάσεων, έχοντας να αντιμετωπίσει αισθητές συνέπειες.
 
Η στιγμιαία τύφλωση που προσομοιώνει η στολή υπνηλίας είχε ως αποτέλεσμα πολυάριθμες συγκρούσεις. Η διπλωπία της στολής μέθης είχε ως αποτέλεσμα την επικίνδυνη οδήγηση, ενώ η στολή hangover προκάλεσε αλλοπρόσαλλη οδήγηση που κατέληξε σε μία θεαματική σύγκρουση, η οποία ενδέχεται να ήταν μοιραία σε πραγματικές συνθήκες.

Η Ford Fund χρησιμοποιεί αυτές τις στολές για εκπαιδευτικούς σκοπούς

Η Ford Fund χρησιμοποιεί αυτές τις στολές για αρκετά χρόνια για να αναδεικνύει με απτό τρόπο τις επιπτώσεις διαφορετικών αδυναμιών - και θα συνεχίσει να τις χρησιμοποιεί για να βοηθήσει στην εκπαίδευση νεότερων οδηγών στο πλαίσιο του προγράμματος DSFL. Στην Ευρώπη, τα τροχαία ατυχήματα παραμένουν οι κυριότερες εξωγενείς αιτίες θανάτου στις ηλικίες 15-25-ετών εν μέρει λόγω περισπασμών από τη μουσική, τους επιβάτες ή τα κινητά τηλέφωνα, καθώς και λόγω της αυξημένης χρήσης αλκοόλ και ναρκωτικών ουσιών που συχνά φέρνει η έντονη κοινωνική δραστηριότητα αυτής της ηλικίας.
 
Οι συμμετέχοντες σε εκδηλώσεις του DSFL στην Ευρώπη φέτος θα έχουν και πάλι την ευκαιρία να βιώσουν οι ίδιοι τις στολές, μαζί με πρακτική και θεωρητική εκπαίδευση από επαγγελματίες εκπαιδευτές για το πώς να οδηγούν με μεγαλύτερη ασφάλεια στους δρόμους της Ευρώπης. Οι στολές διατίθενται επίσης για χρήση από τα μέσα ενημέρωσης.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε