Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Η Αττική θα γεμίσει 320 νέες έξυπνες διαβάσεις

Η Αττική θα γεμίσει 320 νέες έξυπνες διαβάσεις

27/9/2022

Με έξυπνες διαβάσεις θα γεμίσει το λεκανοπέδιο Αττικής, όπως ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης, με σκοπό να μειωθούν τα τροχαία ατυχήματα με τους πεζούς στους δρόμους της Αθήνας.

Στόχος οι ασφαλέστεροι δρόμοι

Η Περιφέρεια Αττικής έχει βάλει στόχο να κάνει τους δρόμους της πρωτεύουσας ασφαλέστερους, τόσο για τα αυτοκίνητα όσο και για τους πεζούς χρήστες του οδικού δικτύου. Για να το επιτύχει αυτό, θα τοποθετήσει 320 νέες έξυπνες διαβάσεις.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Αττική 2021-2027, ύψους 1,6 δις ευρώ

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας από το Υπ. Υποδομών και Μεταφορών και τη ΣΤΑ.ΣΥ., ανακοίνωσε τα πλάνα και τις επενδύσεις για την ενίσχυση της αστικής βιωσιμότητας. Τα νέα έργα θα χρηματοδοτηθούν από το νέο Περιφερειακό Πρόγραμμα Αττική 2021-2027, ύψους 1,6 δις ευρώ.
 

Επιπλέον έργα συντήρησης στις διαβάσεις

Στις δηλώσεις του, o κ. Πατουλής τόνισε πως η Αττική θα διαθέτει πλέον 320 νέες έξυπνες διαβάσεις σε συγκεκριμένα σημεία, όπου έχουν παρατηρηθεί τροχαία ατυχήματα με πεζούς. Παράλληλα, θα γίνουν περαιτέρω έργα συντήρησης των υπολοίπων διαβάσεων  με επαναδιαγραμμίσεις και τοποθέτηση πινακίδων. Οι έξυπνες διαβάσεις που αναμένεται να τοποθετηθούν θα είναι με βάση τα πρότυπα αυτών που συναντάμε στο Σύνταγμα και στο Παναθηναϊκό Στάδιο.  
 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε