Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
H BMW ετοιμάζεται να «καταπιεί» τη Tesla

H BMW ετοιμάζεται να «καταπιεί» τη Tesla

11/4/2023

H BMW ετοιμάζεται να λανσάρει ένα νέο τύπο μπαταρίας, η οποία θα φορεθεί σε όλα τα νέας της ηλεκτρικά μοντέλα από το 2025 και θα τους επιτρέπει να πετύχουν εντυπωσιακές αυτονομίες, αφήνοντας αρκετά χιλιόμετρα πίσω τις μπαταρίες της Tesla.

Nέα σελίδα για τις μπαταρίες των ηλεκτρικών

H τεχνολογία των μπαταριών για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα προχωρά με ταχείς ρυθμούς και προς διάφορες κατευθύνεις. Εκτός από τις νέες μπαταρίες ιόντων νατρίου, που σύμφωνα με τους ειδικούς θα κυριαρχήσουν στο μέλλον και ήδη έχουν τοποθετηθεί στο κινέζικο όχημα Sol E10x των 6.000 ευρώ, ακόμα και οι «παραδοσιακές» μπαταρίες ιόντων λιθιού βελτιώνονται με αριθμητική πρόοδο, δείχνοντας ότι τα όρια της αυτονομίας, της ικανότητας φόρτισής και της διάρκειας ζωής δεν έχουν ακόμα εξαντληθεί.

Μέσα στη φρενίτιδα της εξέλιξης των μπαταριών, ο κινέζικος κατασκευαστής μπαταριών EVE παρουσίασε νέες κυψέλες που θα χρησιμοποιηθούν ως αποθήκες ενέργειας στη νέα πλατφόρμα της BMW, που θα παρουσιαστεί το 2025 με το όνομα «Neue Klasse» (Νέα Τάξη). Το ενεργειακό τους περιεχόμενο είναι σχεδόν 50% υψηλότερο από αυτό των κυψελών της Tesla, αλλά το βάρος τους είναι μόνο ένα πέμπτο υψηλότερο.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε