Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Η Mazda ετοιμάζει για παραγωγή τα μοντέλα Spirit Racing!
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η Mazda ετοιμάζει για παραγωγή τα μοντέλα Spirit Racing!

16/1/2024

Προ των πυλών οι σπορ εκδόσεις των MX-5 και Mazda 3!
Τα μοντέλα παραγωγής βρίσκονται σε εξέλιξη.
Βελτιωμένα σε ανάρτηση και αεροδυναμική τα Mazda Spirit Racing μοντέλα.
Ετοιμάζεται και σπορ Mazda με περιστροφικό κινητήρα.

Προ των πυλών οι σπορ εκδόσεις των MX-5 και Mazda 3!

Μία νέα σκληροπυρηνική έκδοση του Mazda MX-5 μπαίνει στην παραγωγή. Θα πωλείται με την επωνυμία Mazda Spirit Racing μαζί με ένα εξίσου «καυτό» Mazda 3. Η είδηση αυτή έρχεται από το Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο, όπου τα δύο πρωτότυπα των μοντέλων έκαναν την εμφάνισή τους. Στην ίδια εκδήλωση η ιαπωνική φίρμα γνωστοποίησε και την έλευση ενός σπορ αυτοκινήτου με πηγή ισχύος έναν περιστροφικό (wankel) κινητήρα.

Τα μοντέλα παραγωγής βρίσκονται σε εξέλιξη

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν Μέσα του εξωτερικού, τα πρωτότυπα Mazda Spirit Racing RS, που βασίζεται στο MX-5 και Mazda Spirit Racing hot hatch που βασίζεται στο Mazda 3, θα μπουν τελικά στην παραγωγή. Λεπτομέρειες δεν δόθηκαν, αλλά αμφότερα τα αυτοκίνητα είναι σε διαδικασία εξέλιξης. Μάλιστα αναφέρεται πως όταν κυκλοφορήσουν στις αγορές θα πωλούνται με την επωνυμία Mazda Spirit Racing.

Βελτιωμένα σε ανάρτηση και αεροδυναμική τα Mazda Spirit Racing μοντέλα

Στόχος της Mazda είναι η έλευση σπορ αυτοκινήτων, που θα εστιάζουν στην πίστα αλλά δε θα κινούνται αποκλειστικά εκεί. Τα αυτοκίνητα αυτά, σε σχέση με τις τυπικές εκδόσεις των ΜΧ-5 και 3 θα έχουν λάβει βελτιώσεις σε τομείς όπως η ανάρτηση και η αεροδυναμική. Φυσικά, διαφορές θα υπάρχουν στην εξωτερική εμφάνιση, αφού θα είναι εξοπλισμένα με επιπλέον αεροδυναμικά εξαρτήματα και όχι μόνο, ενώ διαφορετικό θα είναι και το εσωτερικό των δύο σπορ μοντέλων.

Ετοιμάζεται και σπορ Mazda με περιστροφικό κινητήρα

Κλείνοντας, αξίζει να σημειωθεί πως η κίνηση αυτή της Mazda, με την έλευση των δύο μοντέλων Spirit Racing, τονίζεται ακόμα περισσότερο από την επιβεβαίωση πως ένα ακόμα νέο σπορ μοντέλο με wankel μοτέρ ετοιμάζεται έχοντας ως βάση του το Iconic SP concept.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις