autoagora.gr logo
TEST ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΙΜΕΣ LEASING SHORT VIDEOS
Η Toyota δοκιμάζει νέο σύστημα ασφάλειας με βάση το drift!

Η Toyota δοκιμάζει νέο σύστημα ασφάλειας με βάση το drift!

25/7/2024

Δείτε το σχετικό βίντεο.
Η τεχνολογία θα επαναφέρει το αυτοκίνητο όταν γλιστράει.
Θα «καλύπτει» την απώλεια οδηγικών δεξιοτήτων των οδηγών σε δύσκολες καταστάσεις.

Driftάρισμα αλλά για ασφάλεια

Το Ερευνητικό Ινστιτούτο της Toyota σε συνδυασμό με το Stanford Engineering, παρουσίασαν δύο Supra τα οποία μπορούν να driftάρουν μόνα τους! Μέσω αυτών, οι δύο εταιρείες ολοκλήρωσαν τις πρώτες δοκιμές ενός μελλοντικού αυτόνομου συστήματος ασφάλειας το οποίο θα περιλαμβάνει τις δεξιότητες ενός επαγγελματία drifter.

Η τεχνολογία θα επαναφέρει το αυτοκίνητο όταν γλιστράει

Συγκεκριμένα, Toyota και Stanford Engineering δοκιμάζουν νέα συστήματα αποφυγής σύγκρουσης, που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους οδηγούς να επαναφέρουν το αυτοκίνητο σε περίπτωση που χαθεί ο έλεγχος από κάποιο γλίστρημα. Όπως αναφέρεται, κάθε Supra είχε τους υπολογιστές και τους αισθητήρες για να ελέγχει το τιμόνι, το γκάζι και τα φρένα, με τον οδηγό να είναι στη θέση του αλλά να μην παρεμβαίνει. Η Toyota κωδικοποίησε το πρώτο αυτοκίνητο για να εκτελέσει ένα drift σε μια προκαθορισμένη διαδρομή, ενώ η Stanford Engineering προγραμμάτισε το δεύτερο αυτοκίνητο να προσαρμόζεται στο πρώτο, προκειμένου να κινείται δίπλα του χωρίς ωστόσο να συγκρουστούν, όπως και έγινε.

Θα «καλύπτει» την απώλεια δεξιοτήτων των οδηγών σε δύσκολες καταστάσεις

«Αυτή η νέα τεχνολογία μπορεί να παρέμβει άμεσα για να προστατεύσει έναν οδηγό και να διαχειριστεί την απώλεια ελέγχου, όπως θα έκανε ένας έμπειρος, επαγγελματίας οδηγός», δήλωσε ο Avinash Balachandran, αντιπρόεδρος του τμήματος Human Interactive Driving του Ινστιτούτου της Toyota.

Οι οδηγοί έχουν μόνο κλάσματα του δευτερολέπτου για να αντιδράσουν σωστά όταν το αυτοκίνητο γλιστρήσει και η ύπαρξη ενός αυτόνομου συστήματος ικανού να ελέγχει το αυτοκίνητο ενδεχομένως να σώσει ζωές. Μάλιστα, οι ερευνητές χρησιμοποιούν ήδη όλα όσα μαθαίνουν από την έρευνα αυτή προκειμένου να δημιουργήσουν νέους τρόπους ελέγχου των αυτοκινήτων όταν αυτά πατάνε σε πάγο.

Δείτε το βίντεο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις