Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Η VW σκέφτεται να κάνει μάρκα κινητικότητας τη SEAT από το 2029

Η VW σκέφτεται να κάνει μάρκα κινητικότητας τη SEAT από το 2029

3/11/2022

Ο Όμιλος Volkswagen ψάχνεται για το μέλλον της SEAT και δεν αποκλείεται η δημοφιλής μάρκα από το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας και έπειτα να επικεντρωθεί στον τομέα της κινητικότητας.

Αλλάζει πεδίο δράσης η SEAT;

Η SEAT από το 1990 ανήκει εξολοκλήρου στον Όμιλο Volkswagen, αποτελώντας μία από τις δημοφιλέστερες μάρκες αυτοκινήτων, τόσο του γερμανικού «κολοσσού», όσο και στην Ευρώπη γενικότερα. Ωστόσο δεν αποκλείεται μελλοντικά η ισπανική μπράντα να αλλάξει πεδίο δράσης, ρίχνοντας την προσοχή της σε άλλους τομείς.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Συζητήσεις σε κορυφαίο επίπεδο για την τελική απόφαση

Αυτό τόνισε σε δηλώσεις του, σε βρετανικά Μέσα ενημέρωσης, ο πρόεδρος της SEAT και Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen, Thomas Schäfer. Συγκεκριμένα, όταν ο ισχυρός άντρας ρωτήθηκε για το μέλλον της SEAT και κατά πόσο είναι ασφαλής είπε: «Δεν σκοτώνουμε τη SEAT. Απλώς πρέπει να αποφασίσουμε για το μέλλον της. Η εταιρεία είναι μια χαρά μέχρι το 2028 - 2029».

Μάρκα κινητικότητας ή οικονομική φίρμα

Αναφορικά με το μέλλον της SEAT μετά το 2029, ο Schäfer δεν ήταν απόλυτα σαφής, ωστόσο γνωστοποίησε κάποιες από τις σκέψεις που υπάρχουν σε κορυφαίο επίπεδο στελεχών εντός του Ομίλου Volkswagen. Όπως τόνισε λοιπόν η SEAT θα μπορούσε να αλλάξει σε μια μάρκα κινητικότητας, στο ίδιο δηλαδή μοτίβο με τη Mobilize της Renault. Δηλαδή να επικεντρωθεί αποκλειστικά στην ηλεκτροκίνηση, επανασχεδιάζοντας τον τρόπο κινητικότητας και προσφέροντας έξυπνες λύσεις για μεταφορές ή μετακινήσεις χωρίς εκπομπές ρύπων. Η δεύτερη εναλλακτική, σύμφωνα πάντα με τον Schäfer θέλει τη SEAT να εξελίσσεται ως η value for money μάρκα του Ομίλου, μέσω της οποίας θα προσεγγιστούν  καινούργιοι πελάτες.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε