Test Συνεργείων
NEO ΤΙΜΕΣ LEASING Short Videos
Ξεκίνησαν οι ηλεκτρονικές κλήσεις, email και sms στον οδηγό!

Ξεκίνησαν οι ηλεκτρονικές κλήσεις, email και sms στον οδηγό!

2/7/2024

Από χάρτινες οι κλήσεις έγιναν... ηλεκτρονικές!
Ο αστυνόμος θα βεβαιώνει την κλήση μέσω εφαρμογής.
Ο οδηγός θα ειδοποιείται για την κλήση με email και με sms.
Πιλοτικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, πριν επεκταθεί σε όλη τη χώρα.

Από χάρτινες οι κλήσεις έγιναν... ηλεκτρονικές

Παρελθόν αποτελούν οι κλήσεις της τροχαίας στη χάρτινη μορφή τους. Με επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη γνωστοποίησε πως από την 1η Ιουλίου 2024 τέθηκε σε ισχύ το νέο μέτρο των ηλεκτρονικών κλήσεων, το οποίο θεσμοθετήθηκε με Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Ο αστυνόμος θα βεβαιώνει την κλήση μέσω εφαρμογής

Όπως λοιπόν προβλέπεται πλέον, οι αστυνομικοί θα χρησιμοποιούν ειδικά σχεδιασμένες κινητές συσκευές του έργου «Smart Policing» και με τη χρήση της κατάλληλης εφαρμογής, θα βεβαιώνουν ηλεκτρονικά την τροχονομική παράβαση.

Ο οδηγός θα ειδοποιείται για την κλήση με email και με sms

Με την ολοκλήρωση των ενεργειών του αστυνομικού, θα αποστέλλεται σε πραγματικό χρόνο η βεβαίωση παράβασης ηλεκτρονικά στη θυρίδα του πολίτη στο gov.gr, ενώ παράλληλα εκείνος θα ενημερώνεται με email και με sms για την αποστολή μηνύματος στη θυρίδα του.

Το Υπουργείο στην ανακοίνωσή του σημείωσε πως για τον Δήμο Αθηναίων θα παράγεται και κωδικός ηλεκτρονικής πληρωμής (RF), ώστε εναλλακτικά οι πολίτες να μπορούν να πληρώνουν ηλεκτρονικά την κλήση.

Πιλοτικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, πριν επεκταθεί σε όλη τη χώρα

Ο νέος τρόπος βεβαίωσης των κλήσεων αρχικά λειτουργεί σε πιλοτικό στάδιο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ωστόσο, το Υπουργείο σημείωσε πως η εφαρμογή σύντομα θα επεκταθεί και στην υπόλοιπη χώρα.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις