Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Ξεχάστε τις αναρτήσεις όπως τις ξέρατε!
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ξεχάστε τις αναρτήσεις όπως τις ξέρατε!

11/5/2022

Η Rheinmetall δημιούργησε έναν νέο τύπο ελατηρίων από πολυεστέρα, 75% πιο ελαφρύ από τα συμβατικά, με μεγαλύτερη αντοχή στη διάβρωση και καλύτερη απόδοση στη κόπωση!

Η καινοτομία που θα αντικαταστήσει τα ελατήρια

Παρά την εξέλιξη και τη τεχνολογία που έχουν δεχθεί με την πάροδο του χρόνου οι αναρτήσεις, ένα κομμάτι τους συνεχίζει να έχει την ίδια σχεδίαση που είχε από την αρχή της δημιουργίας του. Ο λόγος για τα ελατήρια, τα οποία από τότε που εφαρμόστηκαν στον τομέα των αναρτήσεων των αυτοκινήτων δεν έχουν αλλάξει σχεδόν ποτέ. Αυτή την εξέλιξη, έρχεται να καλύψει η γνωστή Rheinmetall με το νέο τύπο ελατηρίων από πολυεστέρα που δημιούργησε.

«Ελατήρια» με βάση τον πολυεστέρα

Μετά από χρόνια στην έρευνα και ανάπτυξη, η Rheinmetall παρουσίασε ένα νέο τύπο ελατηρίων που αναμένεται να αντικαταστήσει τα παλιά βαριά μεταλλικά, χρησιμοποιώντας κατά κύριο λόγο τον πολυεστέρα. Η εν λόγω τεχνολογία έχει δοκιμαστεί ήδη σε συνεργασία με γνωστή γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία και αναμένεται να μπει στην παραγωγή το συντομότερο.

Χαμηλότερο βάρος, μεγαλύτερη αντοχή & ίδια κρατήματα

Τα νέου τύπου ελατήρια καταφέρνουν να έχουν αρκετά μικρότερο βάρος, σχεδόν 75% λιγότερο σε σχέση με αυτά που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα. Αυτό άμεσα μεταφράζεται σε μείωση της αναρτώμενης μάζας, βοηθώντας αρκετά στη νέα ηλεκτροκίνητη τάση της εποχής που ζητάει όλο και περισσότερη «δίαιτα» στα αυτοκίνητα. Ένα άλλο δυνατό χαρακτηριστικό που προσφέρουν λόγω της κατασκευής τους από πολυεστέρα, είναι η εξαιρετική αντοχή του υλικού στη διάβρωση, ενώ επίσης η εταιρεία υπόσχεται ίδιο επίπεδο σταθερότητας με τα συμβατικά ελατήρια. Μάλιστα, παρουσιάζουν αυξημένα διαστήματα αλλαγής και αντοχή στις προσκρούσεις, αφού είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε μετά από κρούση να μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε