Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Βλέπετε το τρέχον μοντέλο.

Βλέπετε το τρέχον μοντέλο.

Με 200 ίππους η 5η γενιά του Mazda MX-5

1/11/2022

Έντονη φημολογία έχει ξεσπάσει από τα ιαπωνικά Μέσα ενημέρωσης κάνοντας λόγο πως στην 5η του γενιά το Mazda MX-5 θα έρθει με 200 ίππους.

Στο επίκεντρο η 5η γενιά του ΜΧ-5

Η Mazda έχει βάλει μπροστά την κατασκευή του νέου MX-5, το οποίο πριν κάνει την επίσημη εμφάνισή του στην 5η του γενιά, απασχολεί τους φίλους του αυτοκινήτου σε όλο τον κόσμο. Μάλιστα, δημοσιεύματα από την Ιαπωνία, υποστηρίζουν ότι στη νέα του γενιά του δημοφιλές σπορ αυτοκίνητο θα διαθέτει 200 ίππους.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Με το 2λιτρο SkyActiv-X μοτέρ

Όπως αναφέρουν, το νέο MX-5 θα είναι εφοδιασμένο με τον εξελιγμένο κινητήρα 2,0 λίτρων της Mazda με τεχνολογία SkyActiv-X. Συγκεκριμένα, οι μηχανικοί της Mazda υπολογίζουν 100 άλογα για κάθε λίτρο, ήτοι 200 άλογα στο σύνολο. Αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχει επίσης και μια ήπια υβριδική έκδοση αυτού του κινητήρα, που ονομάζεται Skyactiv-X M Hybrid. Χρησιμοποιεί μια μπαταρία 24 volt για ακόμη χαμηλότερες εκπομπές ρύπων και ακόμη καλύτερη απόδοση και δεν αποκλείεται να είναι αυτή που θα βρεθεί κάτω από το καπό.

Χαμηλό βάρος και fun to drive χαρακτήρας

Ο στόχος των μηχανικών της Mazda είναι να διατηρήσουν στο επίκεντρο του μοντέλου τον fun to drive χαρακτήρα και τον χειρισμό. Σε αυτό θα συμβάλει το χαμηλό βάρος, με τον επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος της Mazda, Ikuo Maeda, να έχει αναφέρει στο παρελθόν πως υπάρχουν αρκετές επιλογές κινητήρων, ώστε να διατηρήσουν το βάρος σε χαμηλά επίπεδα.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε