Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Mercedes-AMG ONE 1.063 PS: Ξεκίνησε η παραγωγή της
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Mercedes-AMG ONE 1.063 PS: Ξεκίνησε η παραγωγή της

11/8/2022

Θα κατασκευαστούν μόλις 275 αντίτυπα, όλα συναρμολογημένα στο χέρι και θα είναι το πιο ισχυρό και γρήγορο αυτοκίνητο παραγωγής που έβγαλε η γερμανική εταιρία. Η τιμή πώλησης της Mercedes-AMG ONE είναι 2.5 εκατομμύρια ευρώ και το μοντέλο είναι ήδη sold out.

Plug- In η Mercedes-AMG ONE με 1.063 ίππους και τελική 352 χλμ/ώρα

5 χρόνια μετά την εμφάνιση του πρωτότυπου που είχε αφήσει πολλές υποσχέσεις και 2 μήνες αφότου παρουσιάστηκε επίσημα, η Mercedes-AMG ONE μπήκε σε γραμμή παραγωγής στις εγκαταστάσεις της εταιρίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Συναρμολογείται αποκλειστικά στο χέρι, πάνω από 16 στάδια συναρμολόγησης και δομικών

Με κινητήρα που τα τεχνικά του χαρακτηριστικά έρχονται απευθείας από τα αγωνιστικά μονοθέσια της εταιρίας και κατασκευάζεται στο τμήμα Mercedes AMG High Performance Powertrains στο Brixworth, το άνδρο ανάπτυξης και παραγωγής κινητήρων για τη Formula 1, οι πρώτες Mercedes-AMG ONE έχουν ήδη αρχίσει να παίρνουν μορφή στο Κόβεντρι του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της AMG, με τη συναρμολόγηση του να είναι καθαρά ανθρώπινη δουλειά, αφού γίνεται αποκλειστικά με το χέρι.



16 στάδια συναρμολόγησης και δομικών περνάει το κάθε αντίτυπο που κατασκευάζεται, με περισσότερα από 50 άτομα να βάζουν το δικό τους λιθαράκι στη δημιουργία του μοντέλου. Αφού πάρει το τελικό του σχήμα, περνάει από σκληρές δοκιμασίες μέχρι οι τεχνικοί κι οι οδηγοί της εταιρίας δώσουν τη συγκατάθεση τους για να φύγει η Mercedes-AMG ONE από τις εγκαταστάσεις. Στην συνέχεια, το μοντέλο τυλίγεται σε «συσκευασία δώρου» με ειδικό προστατευτικό κάλυμμα και με κλειστό φορτηγό μεταφέρεται στο Affalterbach, στα κεντρικά της AMG, όπου το παραλαμβάνει ο τυχερός κάτοχος του με ειδικές οδηγίες χρήσης κι οδήγησης.
 

1.603 ίπποι στα 1.695 κιλά και 0-100χλμ/ώρα σε 2,9 δλ

Κάτω από την εξωτική εμφάνιση, κρύβεται ένα τεχνολογικό θαύμα και ίσως ο λόγος που καθυστέρησε η παραγωγή της Mercedes-AMG ONE, αφού δεν είναι ότι πιο εύκολο να κάνεις ένα αμάλγαμα θερμικού κινητήρα και υβριδικών συνόλων που δουλεύουν στις 11.000 στροφές να βγάζουν πολιτισμένα τη δύναμη τους. Πιο συγκεκριμένα, οι άνθρωποι της εταιρίας κατάφεραν ο V6 βενζινοκινητήρας των 1.600 κυβικών εκατοστών και των 574 ίππων να κρατάει ρελαντί στις 1.200 σ.α.λ, έναντι των 5.000 που συναντάμε στην F1 και ταυτόχρονα να είναι εντός των νόμιμων ορίων ρύπων.



Οι 4 ηλεκτροκινητήρες που συνεργάζονται με το κινητήρα είναι τοποθετημένοι σε σημεία κλειδιά. Δυο βρίσκονται στο μπροστά άξονα (ένας σε κάθε τροχό) και προσφέρουν ισχύ 326 ίππων, ένας είναι στο στρόφαλο, όπου προσθέτει άλλα 163 άλογα κι ο τέταρτος συνεργάζεται με το τούρμπο δίνοντας άλλους 122 ίππους. Η συνολική ιπποδύναμη της Mercedes-AMG ONE αγγίζει τους 1.063 ίππους σε μόλις 1.695 κιλά, προσφέροντας εντυπωσιακές επιδόσεις. Για τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση αρκούν 2,9 δευτερόλεπτα, ενώ για να πιάσει τα 200 χλμ./ώρα χρειάζονται μόλις 7 δλ.

Η μέγιστη ταχύτητα είναι τα 352 χλμ./ώρα, με τη θηριώδης ισχύ να περνάει στο οδόστρωμα μέσω ενός αυτοματοποιημένου χειροκίνητου κιβωτίου εφτά σχέσεων, το οποίο εξελίχθηκε αποκλειστικά για την ONE.
 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε