Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Mercedes-Benz: Πρώτη στις πωλήσεις premium επιβατικών για 8η χρονιά
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Mercedes-Benz: Πρώτη στις πωλήσεις premium επιβατικών για 8η χρονιά

Διαβάστηκε από 6409 αναγνώστες - 20/1/2022

Στην Ελληνική αγορά, η Mercedes-Benz κατέκτησε για όγδοη συνεχή χρονιά την 1η θέση στις πωλήσεις μεταξύ των premium κατασκευαστών σημειώνοντας 4.295 πωλήσεις επιβατικών μοντέλων και μερίδιο αγοράς 4,3% καταλαμβάνοντας την 9η θέση στο Top 10 του συνόλου της Ελληνικής Αγοράς.

Για όγδοη συνεχή χρονιάη Mercedes-Benz κατακτά την πρώτη θέση στην κατηγορία των premiumεπιβατικών αυτοκινήτων στη χώρα μας.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »


Συνολικά στην Ελλάδα ταξινομήθηκαν 5.263 οχήματα του Ομίλου και συγκεκριμένα 4.375 επιβατικά οχήματα Mercedes-Benz&smart (4.295οχήματα Mercedes-Benz και80smart), 528ελαφρά επαγγελματικά οχήματαMercedes-Benz και FusoCanter(κάτω των 3,5 τόνων), 183επαγγελματικά οχήματα Mercedes-Benz και FusoCanter (άνω των 3,5 τόνων) και 257λεωφορεία Μercedes-Benz&Setra (πηγή: ΣΕΑΑ). Τόσο στα φορτηγά (από 3,5 τόνους) όσο και στο σύνολο της αγοράς των λεωφορείων, η Mercedes-Benz Ελλάς κατετάγη επίσης 1η στις πωλήσεις.

To μερίδιο αγοράς στα επιβατικά ανέρχεται στο 4,3%. Στα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα στο 5%,στα επαγγελματικά οχήματα άνω των 3,5 τόνων στο 52,4%και στα βαρέα επαγγελματικά οχήματα άνω των 8 τόνων στο 26,6%. Στα λεωφορεία δε, το μερίδιο αγοράς ανέρχεται στο 56,6%!
Όσον αφορά στις ταξινομήσεις ηλεκτρικών και plug-inhybrid αυτοκινήτωνMercedes-Benz / Mercedes-EQ, αυτές ανέρχονται σε 1.054, καταλαμβάνοντας ποσοστό24,5% επί των συνολικών πωλήσεων επιβατικών της μάρκας στη χώρα μας.Αυτό αποτελεί ένα πολύ υψηλό μερίδιο στο μείγμα των πωλήσεων, το οποίο επέτρεψε στη Mercedes-Benz Ελλάς να ξεπεράσει κατά πολύτους εσωτερικούς στόχους που της είχαν τεθεί από τη μητρική εταιρεία όσον αφορά στην εκπομπή CO2!

Επιπλέον, η εξαιρετική πορεία των αμιγώς ηλεκτρικών καιplug-inhybrid (xEV) μοντέλων Mercedes-Benz, αντικατοπτρίζεται στην 1η θέση που επιτυγχάνει η μάρκα στις συνολικές πωλήσεις xEV στη χώρα μας: στα 6.961 οχήματα αυτής της κατηγορίας, τα 1.054 είναι της μάρκας μας (μερίδιο 15,1%)! Μάλιστα το μερίδιο αγοράς της μάρκας στην κατηγορία των xEVs ανάμεσα στους premiumκατασκευαστές ανέρχεται σε 23,4%!

  ...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε