Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Mercedes Drive Pilot: Η αυτόνομη οδήγηση είναι πραγματικότητα
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Mercedes Drive Pilot: Η αυτόνομη οδήγηση είναι πραγματικότητα

24/10/2022

Με περίπου 5.000 ευρώ μπορεί το αυτοκίνητο σου, να οδηγεί μόνο του σε συνθήκες μέχρι 60 χλμ./ώρα. Στην Γερμανία έδωσαν ήδη εγκρίσεις από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές, και η αυτόνομη οδήγηση μέσω της Mercedes, είναι πλέον πραγματικότητα.

Η νέα Mercedes-Benz GLA ήρθε. Advertisement Advertisement

Το Mercedes Drive Pilot έφερε την επανάσταση

Η Mercedes άφησε πίσω την Tesla και το Autopilot, και ουσιαστικά είναι η πρώτη βιομηχανία που έφερε στην Ευρώπη αυτοκίνητα παραγωγής με αυτόνομη οδήγηση Επιπέδου 3. Η Γερμανική βιομηχανία κατάφερε μάλιστα, να πάρει και διεθνή έγκριση για το αυτόνομο σύστημα Επιπέδου 3 από πέρσι. 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Τι είναι το Drive Pilot;

Το Drive Pilot είναι ουσιαστικά ένα σύστημα που επιτρέπει στον οδηγό των δύο κορυφαίων μοντέλων του Γερμανού κατασκευαστή, να πάρει τα χέρια του από το τιμόνι όταν το αυτοκίνητο κινείται σε χαμηλής ροής κίνηση. Αυτή την στιγμή μόνο στη νέα S-Class και στην ηλεκτρική EQS μπορεί κάποιος να απολαύσει την αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3 της Mercedes. 

Πως λειτουργεί το Drive Pilot;

Όταν οδηγείς αυτά τα δύο κορυφαία μοντέλα της Mercedes, το Drive Pilot μπορεί να αναλάβει τα ηνία, σε κατάλληλα τμήματα του αυτοκινητόδρομου, με την πυκνότητα της κυκλοφορίας να είναι μεγάλη και μέχρι τη νόμιμα επιτρεπόμενη ταχύτητα των 60 χλμ./ώρα. Η ενεργοποίηση του Drive Pilot είναι εύκολη μέσω, χειριστηρίων που βρίσκονται στο τιμόνι.

 
Πλέον το σύστημα ελέγχει την ταχύτητα, την απόσταση, τα σήματα κυκλοφορίας, και καθοδηγεί το όχημα εντός της λωρίδας του. Το Drive Pilot έχει την δυνατότητα να αντιδρά σε απροσδόκητες κυκλοφοριακές καταστάσεις και να τις χειρίζεται, π.χ. με ελιγμούς αποφυγής εντός της λωρίδας κυκλοφορίας ή με ελιγμό σε συνδυασμό με πέδηση. 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε

Η νέα Mercedes-Benz GLA ήρθε. Advertisement Advertisement