Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Mercedes: Θα πουλάει V8 κινητήρες και μετά το 2030?

Mercedes: Θα πουλάει V8 κινητήρες και μετά το 2030?

13/9/2022

Η Mercedes-Benz θέλει να συνεχίσει να κατασκευάζει και να προσφέρει κινητήρες V8 και μετά το 2030 εάν και εφόσον υπάρχει η ανάλογη ζήτηση από τους πελάτες της.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για επιλεγμένες αγορές

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία θέλει να έχει μία πληρέστατη γκάμα ηλεκτρικών μοντέλων από το 2030, δηλώνοντας πως αυτό θα γίνει «όπου οι συνθήκες της αγοράς το επιτρέπουν», κάτι που σημαίνει πως υπάρχει το ενδεχόμενο να προσφέρει κινητήρες εσωτερικής καύσης σε επιλεγμένες αγορές.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

V8 κινητήρας θα επιζήσει στην ηλεκτρική κυριαρχία

Ο αντιπρόεδρος της Mercedes-Benz για την ανάπτυξη οχημάτων, Joerg Bartels, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Car Sales πως ο V8 κινητήρας της, μπορεί να επιζήσει της ηλεκτρικής κυριαρχίας.  «Στο τέλος πρέπει να εκπληρωθεί η συνολική στρατηγική μας για το CO2 και έχουμε μια ξεκάθαρη πορεία σε αυτό: να είμαστε ουδέτεροι από CO2 στα τέλη της δεκαετίας του ΄30, μέχρι το 2039. Και από το 2030 θέλουμε απλώς να είμαστε καθαρά ηλεκτρικοί», σχολίασε ο Bartels. «Αλλά αν εξακολουθεί να υπάρχει ζήτηση πελατών για τους V8 βενζίνης σε ορισμένες περιοχές και εξακολουθεί να αποτελεί μέρος της προσφοράς μας, γιατί να το σταματήσουμε;»
 

«Όλα εξαρτώνται από τους κανονισμούς των εκπομπών ρύπων»

Ο Bartels συμπλήρωσε ότι «όλα εξαρτώνται από τους κανονισμούς των εκπομπών ρύπων», αλλά πιστεύει ότι θα υπάρχουν πελάτες που θα εξακολουθούν να απαιτούν μοντέλα με εξακύλινδρους και οκτακύλινδρους κινητήρες. Στην περίπτωση που η Mercedes-Benz καταφέρει να διατηρήσει έναν V8 κινητήρα στην παραγωγή μέχρι την επόμενη δεκαετία, πιθανότατα θα πωλείται αποκλειστικά σε περιορισμένο αριθμό και θα προσφέρεται σε συγκεκριμένα μοντέλα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η νέα γενιά Mercedes-AMG C 63 εγκαταλείπει τον V8 της υπέρ ενός υβριδοποιημένου τετρακύλινδρου υπερτροφοδοτούμενου 2.0 λίτρων. Το μόνο σίγουρο είναι πως στο μέλλον θα ακολουθήσουν και άλλα μοντέλα το παράδειγμά της.
 

Αφήνει «παραθυράκια» η Mercedes!
Θέλει να συνεχίσει να διαθέτει V8 στη γκάμα της.
Πιθανόν μόνο σε συγκεκριμένες αγορές κι όπου επιτρέπεται.
Για συγκεκριμένα μοντέλα και σε περιορισμένη παραγωγή μετά το 2030.
«Όλα εξαρτώνται από τους κανονισμούς των εκπομπών ρύπων».
Θα ήθελες να συνεχίσει να παράγει κινητήρες καύσης και μετά το 2030?

 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε