Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Έχεις απλήρωτα τέλη? Δεν μεταβιβάζεις το Ι.Χ. σου!

Έχεις απλήρωτα τέλη? Δεν μεταβιβάζεις το Ι.Χ. σου!

11/8/2022

Εικονικές ακινησίες, ανασφάλιστα οχήματα και απλήρωτα τέλη μπαίνουν στο στόχαστρο υπουργείο Μεταφορών και ΑΑΔΕ, με τα πρόστιμα να φτάνουν μέχρι και τις 30.000 ευρώ.

Αφορά και τέλη κυκλοφορίας προηγούμενων ετών

Τέλος βάζει η απόφαση του υπουργού Επικρατείας Κυριάκου Πιερρακάκη στις μεταβιβάσεις αυτοκινήτων που δεν έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας όλων των ετών κι όχι μόνο του τρέχοντος. Επίσης εντείνονται οι ηλεκτρικοί έλεγχοι για ανασφάλιστα οχήματα, ενώ βαριές θα είναι οι επιπτώσεις σε περίπτωση που κάποιος κυκλοφορεί το όχημα του κι έχει καταθέσει οnline πινακίδες, με το πρόστιμο να φτάνει μέχρι τις 30.000 ευρώ σε περίπτωση υποτροπής.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Διασταύρωση μέσω της διαδικτυακής υπηρεσίας «Στοιχεία Τελών Κυκλοφορίας»

Μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας (ΚΕ.Δ.) της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, θα διατεθεί στο Πληροφοριακό Σύστημα «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Αδειών Κυκλοφορίας» του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, η διαδικτυακή υπηρεσία «Στοιχεία Τελών Κυκλοφορίας». Σκοπό της είναι οι ηλεκτρονικοί έλεγχοι και διασταυρώσεις για το αν έχουν καταβληθεί προηγουμένως τα τέλη κυκλοφορίας προκειμένου να γίνει η μεταβίβαση οχήματος. Αν βεβαιώνεται η καταβολή, η μεταβίβαση θα ολοκληρώνεται κανονικά, αλλιώς η μεταβίβαση θα δεν θα μπορεί να πραγματοποιηθεί, έως ότου καταβληθούν τα τέλη.
 

Πινακίδες κι άδεια θα χάνουν όσοι έχουν απλήρωτα τέλη

Ταυτόχρονα μέσω εφαρμογής που θα συνδέει την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και την Τροχαία, σε περιπτώση που διαπιστωθεί πως δεν έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας, θα αφαιρούνται επιτόπου οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας του οχήματος, τα οποία θα επιστρέφονται μόνο εάν ο ιδιοκτήτης προσκομίσει το αποδεικτικό καταβολής των τελών κυκλοφορίας, καθώς και του οφειλόμενου, κατά περίπτωση, προστίμου ή αποδεικτικό περί μη οφειλής τελών κυκλοφορίας.

Παράλληλα, στο Πληροφοριακό Σύστημα «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Αδειών Κυκλοφορίας» του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών διατίθεται η διαδικτυακή υπηρεσία «Στοιχεία Κατάστασης και Ασφάλισης Οχημάτων» με σκοπό την άντληση των πληροφοριών που απαιτούνται (ο τύπος του οχήματος, αν το όχημα έχει διαγραφεί, βρίσκεται σε ακινησία ή έχει δηλωθεί ως κλεμμένο κι αν είναι ασφαλισμένο) για την υλοποίηση ψηφιακών εφαρμογών για τη μεταβίβαση οχημάτων και την χορήγηση αντιγράφου άδειας κυκλοφορίας οχήματος λόγω απώλειας/κλοπής/φθοράς.


Δεν έχεις πληρώσει τα τέλη όλων των προηγούμενων ετών? Δεν μεταβιβάζεις!
Άδεια και πινακίδες θα παίρνει η αστυνομία σε περίπτωση μη καταβολής τελών κυκλοφορίας.
Στο στόχαστρο επίσης εικονικές ακινησίες κι ανασφάλιστα οχήματα.
Μέχρι 30.000 € τα πρόστιμα.
Πώς σου φαίνονται τα νέα μέτρα?

 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε