Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Νέα κέρδη ρεκόρ για τις πετρελαϊκές

Νέα κέρδη ρεκόρ για τις πετρελαϊκές

2/8/2022

Νέο ρεκόρ έσπασαν οι πετρελαϊκές εταιρείες για το 2ο τρίμηνο και όλα αυτά, λόγω της ανεξέλεγκτης πορείας και των υψηλών τιμών του αργού πετρελαίου καθώς και του φυσικού αερίου!

Οι 4 κολοσσοί του πετρελαίου

Πιο συγκεκριμένα οι δύο μεγαλύτεροι πετρελαϊκοί κολοσσοί της Αμερικής Exxon Mobil και Chevron, όπως αντίστοιχα και οι δύο ευρωπαϊκές Shell και TotalEnergies, ανακοίνωσαν τα νέα κέρδη τους για το δεύτερο τρίμηνο του 2022. Στο σύνολό τους οι εταιρείες ξεπέρασαν σε κέρδη τα 51 δισ. δολάρια, νούμερο σχεδόν διπλάσιο από την ίδια περίοδο του 2021.  

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Συνολικά κέρδη πάνω από 51 δισ. δολάρια

Σημαντικό ρόλο σε αυτήν την επιτυχία και για τους 4 “μεγάλους”, έπαιξε η μέση τιμή του μπρεντ ή κοινώς του αργού πετρελαίου, που διαμορφώθηκε στα 114 δολάρια το 2ο τρίμηνο, ενώ αντικατοπτρίζουν τις υψηλότερες τιμές ενέργειας καθώς και τα υψηλότερα περιθώρια από τη διύλιση πετρελαίου. . Κάπως έτσι, οι εν λόγω εταιρείες κατάφεραν αυτό το διάστημα να αυξήσουν τις επαναγορές μετοχών τους, αυξάνοντας παράλληλα το μετοχικό κεφάλαιο, με την Exxon να φιγουράρει στην πρώτη θέση. Ο αμερικάνικος γίγαντας του πετρελαίου σημείωσε καθαρά κέρδη 17,8 δισ. δολάρια, σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ που είχε πραγματοποιήσει πίσω στο 2012. Από την άλλη, η Shell ανακοίνωσε κέρδη 11,5 δισ. δολάρια και ταυτόχρονα πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους 6 δισ. δολαρίων. Τρίτη και τέταρτη στο βάθρο ακολουθούν οι Chevron και TotalEnergies, με κέρδη 11,62 δισ. και 9,8 δισ. δολάρια αντίστοιχα.  

“Η Exxon κερδίζει περισσότερα χρήματα από ό,τι ο Θεός” δηλώνει ο Μπάιντεν

Αδιαμφησβήτητα οι παραπάνω αριθμοί έχουν μετατραπεί σε πολιτικό θέμα, με αρκετές κυβερνήσεις να προχωρούν σε ειδικές φορολογίες σε αυτές τις εταιρείες. Δεν είναι καθόλου τυχαία η δήλωση του Τζο Μπάιντεν πως “H Exxon βγάζει περισσότερα χρήματα κι από τον θεό”.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε