Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

Το VW Group ανανεώνεται - Ποια η στρατηγική τoυ;

14/7/2021

Διαφορετικό οργανόγραμμα θα ακολουθήσει τα επόμενα χρόνια το VW Group, με τον CEO του Ομίλου να παρουσιάζει την νέα του στρατηγική που στο εξής τρίπτυχο: 1) ηλεκτρικά αυτοκίνητα, 2) αυτόνομη οδήγηση και 3) υπηρεσίες λογισμικού.

Νέα τολμηρή στρατηγική ετοιμάζεται να εφαρμόσει μέχρι τα τέλη της τρέχουσας δεκαετίας το Volkswagen Group. Όπως έκανε γνωστό ο CEO της εταιρείας, Herbert Diess, o Όμιλος αλλάζει υιοθετόντας μία καινούργια φιλοσοφία με τίτλο «New Auto- Mobility for Generations to Come».  Ουσιαστικά πρόκειται για μία σειρά ενεργειών με χρονικό ορίζοντα ως το 2030 που περιστρέφονται γύρω από τρεις άξονες, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τις υπηρεσίες λογισμικού και την αυτόνομη οδήγηση. Βασικός στόχος είναι να αυξηθούν τα έσοδα της φίρμας, μετατρέποντας την σε μία «εταιρεία κινητικότητας με γνώμονα το λογισμικό».

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

 
Τα έξτρα κέρδη θα προκύψουν μέσα από την κοινή χρήση πλατφόρμων και λογισμικών οχημάτων ανάμεσα στις διαφορετικές μάρκες του Ομίλου. Ο σχεδιασμός θέλει την Audi να αναλαμβάνει το premium χαρτοφυλάκιο της εταιρείας (Bentley, Lamborghini και Ducati) την ώρα που η VW θα μεριμνήσει για τις υπόλοιπες μάρκες (Cupra, SEAT, Skoda). Όσον αφορά την Porsche, θα διατηρήσει στο σπορ ύφος της, θα ενισχυθεί τεχνολογικά, κυρίως όμως θα αποκτήσει μεγαλύτερο βαθμό ανεξαρτησίας.

Σύμφωνα με τον VW Group το 2030 η παγκόσμια αγορά ηλεκτρικών οχημάτων θα είναι ισοδύναμη με εκείνη των κινητήρων εσωτερικής καύσης.

Σύμφωνα με τον VW Group το 2030 η παγκόσμια αγορά ηλεκτρικών οχημάτων θα είναι ισοδύναμη με εκείνη των κινητήρων εσωτερικής καύσης.

 
«Ισοφαρίζει» τα θερμικά μοτέρ το 2030 η ηλεκτροκίνηση
Λογικό είναι το μέλλον της αυτοκίνησης να συνδέεται άρρηκτα με τα ηλεκτρικά μοντέλα μπαταριών. Ο VW Group προβλέπει ότι έως το 2040 το συγκεκριμένο είδος οχημάτων θα αντιπροσωπεύει το 50% των παγκόσμιων πωλήσεών του καθώς «το 2030 η παγκόσμια αγορά ηλεκτρικών οχημάτων θα είναι ισοδύναμη με εκείνη των κινητήρων εσωτερικής καύσης», όπως δήλωσε σχετικά ο Diess. Προς αυτή την κατεύθυνση, μάλιστα, τονίστηκε ότι στόχος του Ομίλου είναι η κλιματική του ουδετερότητα ως το 2050.
 
Δύο βασικοί πυλώνες στην ηλεκτρική μετάβαση του Ομίλου είναι το Project Artemis της Audi (20250) και το Project Trinity της Volkswagen (2026) τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν την ανάπτυξη νέων αυτόνομων οχημάτων που θα λειτουργούν με ένα προηγμένο νέο λειτουργικό σύστημα. Ειδικά στην περίπτωση του Trinity, η αγορά του αυτοκινήτου θα γίνεται μέσω διαδικτύου όπου και οι πελάτες θα διαμορφώνουν το μοντέλο όπως εκείνοι θέλουν online. Μέχρι την πλήρη στροφή στα ηλεκτρικά πάντως, οι κινητήρες βενζίνης και diesel θα συνεχίσουν να υπάρχουν, αφότου ρυθμιστούν-προσαρμοστούν στα νέα αυστηρότερα πρότυπα εκπομπών ρύπων Euro 7.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε