Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Οι «θρυλικές» Lancia θα εμπνέουν τις νέες Ypsilon και Delta

Οι «θρυλικές» Lancia θα εμπνέουν τις νέες Ypsilon και Delta

8/11/2022

Η αναγέννησης της Lancia θα ξεκινήσει με τον ερχομό τριών νέων μοντέλων και η ιταλική φίρμα γνωστοποίησε τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά που θα έχουν και από που προέρχονται.

To 2024 η Ypsilon, το 2028 η Delta

Στις 28 Νοεμβρίου έχει προγραμματιστεί η διαδικτυακή παρουσίαση «Lancia Design Day», η οποία και θα σηματοδοτήσει την αναγέννηση της Lancia, που θα πάρει «σάρκα και οστά» με τα τρία νέα αυτοκίνητα που ετοιμάζει η εταιρεία. Δύο από αυτά πρόκειται να είναι η νέα Ypsilon που θα φτάσει το 2024 και η νέα Delta που θα ακολουθήσει το 2028.  

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Με στοιχεία από τα θρυλικά μοντέλα της Lancia

Η Lancia αρχίζοντας να ξετυλίγει το «κουβάρι» των πληροφοριών για την πηγή έμπνευσης της σχεδίασης των τριών νέων μοντέλων, γνωστοποίησε πως είναι τα αυτοκίνητα που έχει κατασκευάσει στην μέχρι τώρα ιστορία της. Οι Aurelia, Flaminia, Fulvia, Beta HPE, Gamma, Delta, Stratos, και 037 είναι κάποια από αυτά, για τα οποία αναφέρθηκε ο διευθύνοντας σύμβουλος της Lancia, Luca Napolitano. «Η σχεδίαση και η ομορφιά αυτών των «κοσμημάτων της αυτοκίνησης» μας ενέπνευσε για τη δημιουργία τριών μελλοντικών μοντέλων της Lancia. Αυτά περιλαμβάνουν τη νέα Ypsilon για το 2024, το μοντέλο που θα μας επιτρέψει να μπούμε στη μεγαλύτερη κατηγορία της Ευρώπης. Την ίδια στιγμή, η μυώδης νέα Delta το 2028 με τις γεωμετρικές της γραμμές θα συγκινήσει κάθε ενθουσιώδη φίλο του αυτοκινήτου στην Ευρώπη», τόνισε σε δηλώσεις του.

Τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά

Εξωτερικά τα τρία νέα μοντέλα θα χαρακτηρίζονται από ισάριθμα ξεχωριστά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά της Lancia. Τη χαρακτηριστική μάσκα «chalice», το σχήμα της οποίας είναι εμπνευσμένο από το Άγιο Δισκοπότηρο, την χαρακτηριστική γραμμή του προφίλ, αλλά και τις έντονες, γεωμετρικές φόρμες. Έχοντας έμπνευση από τη Lancia Aurelia και τη Delta, η νέα μάσκα θα αποτελεί μια μοντέρνα εκδοχή, η οποία θα διατηρεί όμως τη σύνθεση οριζόντιων και κάθετων γραμμών που θα φιλοξενούν και το λογότυπο της μάρκας. Η γραμμή στο προφίλ θα θυμίζει μοντέλα όπως η Aurelia B20, ενώ οι έντονες γεωμετρικές φόρμες στο εμπρός και πίσω μέρος που θα συνδυάζονται με στρογγυλά φωτιστικά σώματα θυμίζοντας τις 037, Stratos και Delta.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε