Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

Πελοπόννησος: 14 σταθμοί φόρτισης και συνεχίζει!

27/7/2021

Σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων αποκτούν σύντομα μεγάλες πόλεις της Πελοποννήσου μέσω προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με ήδη 14 συνολικά σημεία φόρτισης να λειτουργούν σε Λουτράκι, Κόρινθο, Σπάρτη, Ναύπλιο, Τρίπολη και Καλαμάτα, η περιφέρεια Πελοποννήσου κάνει περεταίρω ενέργειες για την ενίσχυση της ηλεκτροκινητικότητας μέσα των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων  EnerMOB και EnerNETMob στα  πλαίσια του στόχου «Ευρωπαϊκή Διασυνοριακή Συνεργασία Interreg - ADRION και Interreg –MED»

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »


Μέσω του προγράμματος EnerMob - Interreg - ADRION (Διαπεριφερειακά δίκτυα ηλεκτροκίνησης για αστική κινητικότητα με χαμηλή περιεκτικότητα σε άνθρακα ) επιδιώκεται κυρίως η προώθηση της χρήσης ηλεκτρικών οχημάτων και ελέγχονται τα πιθανά προβλήματα που μπορούν να δημιουργηθούν κατά τη διάρκεια της φόρτισης και της οδήγησης ώστε να ξεπεραστούν οι υφιστάμενοι περιορισμοί στη χρήση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων για υπεραστικές ή διαπεριφερειακές μετακινήσεις. Το έργο έχει  επικεντρωθεί  στην εφαρμογή συντονισμένων στρατηγικών μέσω της χρήσης  κοινών τεχνολογιών και προτύπων και υλοποιείται από τοπικές και περιφερειακές αρχές της Ελλάδας της Ιταλίας, της Σλοβενίας, της Σερβίας και της Κροατίας.

Σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στη Σπάρτη

Σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στη Σπάρτη

 
Αντίστοιχα, το έργο EnerNΕΤMob (Μεσογειακά Διαπεριφερειακά Δίκτυα Ηλεκτροκινητικότητας για συστήματα διατροπικών και υπεραστικών μεταφορών χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα), υποστηρίζει το σχεδιασμό και εφαρμογή "Βιώσιμων Σχεδίων Ηλεκτροκίνησης" κι έχει στόχο τη δημιουργία ενός "Διαπεριφερειακού Δικτύου Ηλεκτροκινητικότητας", το οποίο θα διατρέχει τις πόλεις όλων των διακρατικών περιοχών του προγράμματος Interreg των Μεσογειακών χωρών (Interreg MED). Στο συγκεκριμένο έργο συμμετέχουν 16 φορείς από 12 χώρες της Μεσογείου.
 
Όπως προαναφέραμε λειτουργούν ήδη 7 διπλή σταθμοί φόρτισης σε στρατηγικά σημεία στην περιφέρεια Πελοποννήσου και έχουν μέγιστη ισχύ 2x22 kWh. Όσο διαρκέσει το διάστημα της πιλοτικής λειτουργίας του περιφερειακού δικτύου ηλεκτροκίνησης, η φόρτιση θα είναι δωρεάν για όλους τους χρήστες ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Οι ενδιαφερόμενοι κάτοχοι ηλεκτρικών αυτοκινήτων  που κινούνται στην Πελοπόννησο, μπορούν να προμηθευτούν την σχετική κάρτα  πρόσβασης για τους σταθμούς φόρτισης από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας  Πελοποννήσου. Τέλος να τονίσουμε ότι η χρηματοδότηση θα γίνει κατά 85% από ευρωπαϊκούς πόρους και κατά 15% από τα εθνικά ταμεία.
 
 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε