Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Περιζήτητα και ακριβά τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα

Περιζήτητα και ακριβά τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα

Διαβάστηκε από 10041 αναγνώστες - 21/7/2022

Μεγάλη η αύξηση στις τιμές των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, έχει αρχίσει να στερεύει και αυτή η αγορά, και πλέον οι υποψήφιοι αγοραστές αυτοκινήτων, πρέπει να βρούνε λύσεις σε ένα πολύ θολό τοπίο.

Και αυξημένη η τιμή τους και δυσεύρετα τα καλά μεταχειρισμένα αυτοκίνητα

Η έλλειψη των chips έχει ως αποτέλεσμα, μεγαλύτερες καθυστερήσεις από αυτές που έχουμε συνηθίσει μέχρι και σήμερα, στις παραδόσεις των καινούργιων αυτοκινήτων. Έχουμε ήδη αναλύσει στο παρελθόν, πως ένα chip εγκλώβισε την Παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία και δημιούργησε προβλήματα που θα τα υποστούμε για κάμποσο καιρό ακόμα. Οι συνέπειες όμως, δεν άφησαν «κουσούρι» μόνο στην αγορά των καινούργιων αυτοκινήτων, αλλά και στην αγορά των μεταχειρισμένων

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακριβότερα κατά 20% τα μεταχειρισμένα σε όλη την Ευρώπη

Η έλλειψη των ημιαγωγών εξακολουθεί να επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τις πωλήσεις αυτοκινήτων. Η αργή παράδοση έχει ως συνέπεια κάποιους να τους στρέψει προς την αγορά του μεταχειρισμένου. Και αυτό με την σειρά του προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις σε όλη την αγορά. Τα δεδομένα της mobile.de στην Γερμανία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, είναι αποκαρδιωτικά, αφού καταγράφουν για το 2021 μία σημαντική αύξηση στις τιμές των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της τάξεως του 20,1%, σε σύγκριση με το 2020. Εδω να τονίσουμε πως η Γερμανική, είναι η μεγαλύτερη αγορά της Ευρώπης. Αλλά ίδια ήταν και τα αποτελέσματα και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, που μάλιστα παρουσιάστηκαν ακόμα μεγαλύτερες αυξήσεις στις τιμές των μεταχειρισμένων.  

Στην Ελλάδα η αύξηση αγγίζει το 12% σε μεταχειρισμένα αυτοκίνητα με τιμή έως 15.000 ευρώ, ενώ σταθερές έχουν μείνει σε αυτοκίνητα με τιμές άνω των 20.000 ευρώ, αφού δεν έχουν ζήτηση στην αγορά της χώρας μας. 

Στερεύει και η αγορά των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Αυτή η μεταστροφή του κοινού στα μεταχειρισμένα, είχε δύο συνέπειες. Αρχικά αυξήθηκαν οι τιμές χωρίς λόγο, και κατά 2ον οι επιλογές των εμπόρων πλέον, είναι ακόμα λιγότερες. Και όσο θα λιγοστεύουν τα διαθέσιμα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα προς πώληση, τόσο θα ανεβαίνει και η τιμή τους. Οι Έλληνες έμποροι δηλώνουν πλέον απερίφραστα πως δεν υπάρχουν αυτοκίνητα να καλύψουν την ζήτηση στην Ελλάδα.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε