Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Ποιο Toyota καίει όσο ένα scooter?

Ποιο Toyota καίει όσο ένα scooter?

13/6/2022

Σου φαίνεται απίθανο? Κι όμως χάρη στη υβριδική τεχνολογία της Toyota είναι πραγματικότητα. Ποιο όμως είναι το μοντέλο της που καίει κάτω από 3,5λτ/100χλμ μέσα στην πόλη και 4,2λτ/100χλμ σε μεικτές συνθήκες?

Σε μια εποχή που η τιμή της βενζίνης έχει ξεπεράσει τα 2 ευρώ το λίτρο, πολλοί καταναλωτές έχουν αποφασίσει να αφήσουν στην άκρη τα αυτοκίνητα και να μεταβούν σε μοτοσυκλέτες που καίνε πολύ λιγότερα. Πως θα σου φαινόταν όμως αν σου έλεγα ότι υπάρχει ένα μοντέλο που καίει το ίδιο, ίσως και λιγότερο από ένα 300αρι scooter, προσφέροντας σου ταυτόχρονα όλα τα πλεονεκτήματα των αυτοκινήτων και χώρους για 4 άτομα?
 

Δεν μιλάμε για άλλο από το Toyota Yaris Hybrid, που παραδίδει μαθήματα οικονομίας και ταυτόχρονα έχει ευχάριστη οδική συμπεριφορά. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι η ιαπωνική εταιρία διαθέτει ένα από τα καλύτερα υβριδικά συστήματα που υπάρχει στην αυτοκινητοβιομηχανία! Το σύστημα παράγει τη δικιά του ενέργεια, η οποία δημιουργείται κατά τη διάρκεια του φρεναρίσματος, αλλά κι όταν το μοντέλο κινείται αποκλειστικά με τον βενζινοκινητήρα. Σύμφωνα με την εταιρία, το υβριδικό Yaris μπορεί να κινηθεί έως και 80% της καθημερινής διαδρομής μέσα στην πόλη μόνο με τον ηλεκτροκινητήρα. Μάλιστα η μπαταρία έρχεται με 11 χρόνια εγγύηση, δείχνοντας τη σιγουριά της Toyota για την τεχνολογία της.

Δείτε εδώ την Έρευνα Autoagora: Καύσιμα και αυτοκίνητα που δεν καίνε
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε