Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Porsche 911 GT3 RS: Το γρηγορότερο ατμοσφαιρικό του Nürburgring

Porsche 911 GT3 RS: Το γρηγορότερο ατμοσφαιρικό του Nürburgring

14/10/2022

Το ρεκόρ πίστας για τα «ατμοσφαιρικά» παραγωγής έσπασε στο Nürburgring-Nordschleife η Porsche 911 GT3 RS, γράφοντας τον χρόνο των 6 λεπτών και 49 δευτερόλεπτων.

Δεν απέχει πολύ από τα ισχυρότερα υπερτροφοδοτούμενα supercars

H Porsche 911 GT3 RS μπορεί πλέον να περηφανεύεται πως είναι το πιο γρήγορο ατμοσφαιρικό supercar παραγωγής, αφού πέτυχε τον γρηγορότερο χρόνο στην πίστα του Nürburgring Nordschleife, ξεπερνώντας το χρόνο της μη-RS GT3 κατά 10,6 δευτερόλεπτα. Συγκεκριμένα, η RS των 518 ίππων ήταν αργότερη για περίπου ένα δευτερόλεπτο από τη Mercedes-AMG GT Black Series με χρόνο 6:48.05 και 6 δευτερόλεπτα από τη μεγαλύτερη αδερφή 911 GT2 RS. ΝΑ αναφέρουμε εδώ, πως και τα δύο αυτά μοντέλα διαθέτουν αρκετά πιο ισχυρούς υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

860 κιλά κάθετης δύναμης στα 285 χλμ./ώρα

Το συγκεκριμένο ρεκόρ, η 911 GT3 RS το οφείλει σε μεγάλο βαθμό στο νέο πακέτο αεροδυναμικών βοηθημάτων της Porsche. Η γερμανική εταιρεία επισημαίνει πως η τεράστια και ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη πίσω αεροτομή, μαζί με τα υπόλοιπα αεροδυναμικά εξαρτήματα , παράγουν συνολική κάθετη δύναμη 860 κιλών στα 285 χλμ./ώρα. Επίσης, η συγκεκριμένη RS «φόραγε» το προαιρετικό πακέτο Weissach, το οποίο περιλαμβάνει ελαφρύτερες ζάντες από σφυρήλατο μαγνήσιο και προαιρετικά ελαστικά πρώτης τοποθέτησης Michelin Pilot Sport Cup 2 R.
 

«Επίπεδο που προορίζεται για αγωνιστικά αυτοκίνητα κορυφαίας κατηγορίας»

Ο οδηγός Jorg Bergmeister, που συμμετείχε και στην εξέλιξη της GT3 RS δήλωσε: «Χάσαμε λίγο κάθετη δύναμη λόγω του δυνατού, μερικές φορές με ριπή ανέμου, αλλά είμαι ακόμα πολύ ευχαριστημένος με τον γύρο. Στα γρήγορα τμήματα ειδικότερα, η 911 GT3 RS είναι σε ένα δικό της πρωτάθλημα. Είναι σε ένα επίπεδο που συνήθως προορίζεται για αγωνιστικά αυτοκίνητα κορυφαίας κατηγορίας. Το αυτοκίνητο θέτει επίσης νέα πρότυπα στο φρενάρισμα. Οι γρήγοροι γύροι στο Nordschleife είναι απλά τόσο διασκεδαστικοί σε αυτό το αυτοκίνητο.”
 

Ποιο ατμοσφαιρικό μπορεί να τα βάλει με τη 911 GT3 RS?!
Έσπασε ρεκόρ για τα ατμοσφαιρικά στην πίστα του Nürburgring.
Έγραψε χρόνο 6:49.328.
Για να το πετύχει αυτό βοήθησε το νέο πακέτο αεροδυναμικών.
Ένα ηλεκτρικό θα μπορούσε να γράψει πιο γρήγορο χρόνο;

 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε