Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Πρώτα σε πωλήσεις τα ηλεκτρικά στην Γερμανία

Πρώτα σε πωλήσεις τα ηλεκτρικά στην Γερμανία

12/1/2022

Σαν «ζεστό ψωμάκι» πουλάνε τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Μάλιστα κατάφεραν να ξεπεράσουν σε πωλήσεις τα κανονικά αυτοκίνητα το 2021, και η άνοδος πωλήσεων τους δεν σταματάει.

Η δημοσίευση των πωλήσεων αυτοκινήτων στην Γερμανία, δείχνει πόσο πολύ έχει μπει στην συνείδηση των πολιτών της, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο, από σήμερα. Και λέμε από σήμερα, γιατί η άνοδος των ταξινομήσεων των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι πραγματικά εντυπωσιακή! Να θυμίσουμε πως η Γερμανία είναι η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτου σε όλη την Ευρώπη, και οι τάσεις της αγοράς σχεδόν πάντα ξεκινάνε από εκεί.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Η Γερμανία είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη σε πώληση ηλεκτρικών

Το 2021 ήταν η χρονιά σταθμός για την πώληση ηλεκτρικών και υβριδικών αυτοκινήτων στην Γερμανία. Συγκεκριμένα, το 42.4% των Γερμανών αγόρασε αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο ή hybrid. Η αύξηση του ποσοστού πωλήσεων σε σχέση με την περσινή χρονιά στα υβριδικά, έφτασε το 43% ενώ στα ηλεκτρικά άγγιξε το 83.3%. 

Μεγάλη η πτώση στις πωλήσεις βενζίνης και diesel

Όταν κάτι ανεβαίνει, κάτι άλλο κατεβαίνει... Αυτό ακριβώς συνέβη και στις πωλήσεις των κανονικών αυτοκινήτων στην χώρα της Γερμανίας. Συνολικά πουλήθηκαν 2.600.000 αυτοκίνητα την χρονιά που μας πέρασε, και τα αυτοκίνητα με κινητήρα βενζίνης ήταν μόνο το 37.1% από αυτά. Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε πως είχαν πτώση στο ποσοστό πωλήσεων τους σε σχέση με την περσινή χρονιά, της τάξεως του 10% περίπου. Το ίδιο αλλά σε λίγο μικρότερη κλίμακα, συνέβη και στα diesel αυτοκίνητα, όπου παρουσιάστηκε πτώση στις πωλήσεις σε σχέση με το 2021, 8%.

Μείωσαν τους ρύπους περιβάλλοντος κατά 15% στην Γερμανία

Όσο αλλάζουν οι ισορροπίες των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στους Γερμανικούς δρόμους, τόσο θα αλλάζει και το ποσοστό των ρύπων στο περιβάλλον. Η πιο πρόσφατη έρευνα μέτρησης ρύπων, έδειξε πολύ σημαντική βελτίωση. Συγκεκριμένα, παρουσίασε μείωση της τάξης του 15% σε σχέση με πέρυσι και αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό, ώστε να πετύχουν τους περιβαντολογικούς στόχους που έχει θέσει η Ε.Ε.

Καλύτερες υποδομές, μισθούς και κίνητρα οι Γερμανοί

Μέσα σε όλα αυτά βέβαια, θα πρέπει να συνυπολογίσουμε πως η Γερμανία έχει πολύ πιο ανεπτυγμένες υποδομές δικτύου φόρτισης, από τις πιο πολλές χώρες στην Ευρώπη, και συνεχίζει να το αναπτύσσει καθημερινά. Ο βασικός μισθός των πολιτών είναι αρκετά παραπάνω από τον μέσο όρο της Ευρώπης αλλά και η επιδότηση για αγορά ηλεκτρικού, μπορεί να φτάσει και τα 9.000 ευρώ. 



1η στην Ευρώπη και 3η στον κόσμο σε πωλήσεις ηλεκτρικών η Γερμανία
10% κάτω τα βενζίνης και 8% κάτω τα diesel την προηγούμενη χρονιά.
Κατάφεραν μείωση 15% στους ρύπους του περιβάλλοντος το 2021!
Στην Γερμανία βέβαια έχουν υποδομές, κίνητρα και μεγαλύτερους μισθούς. 
Μπορεί και στην Ελλάδα να συμβεί αυτό άμεσα ή θα χρειαστούμε πολλά χρόνια ακόμα;

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε