Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Πώς πλένω σωστά το αυτοκίνητό μου;
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Πώς πλένω σωστά το αυτοκίνητό μου;

22/9/2022

Υπάρχει σωστός και λάθος τρόπος για να πλύνουμε το αυτοκίνητό μας; Θα γίνει ζημιά αν κάνω κάτι λάθος; Γιατί δημιουργούνται τα στρογγυλά σημάδια στο βερνίκι; Έχουμε όλες τις απαντήσεις!

Ο τρόπος με τον οποίον θα πλύνουμε σωστά το αυτοκίνητό μας

Το πλύσιμο του αυτοκινήτου είναι μία διαδικασία που δείχνει εύκολη, αλλά θέλει την τεχνική της, προκειμένου να γίνει σωστά. Με το λανθασμένο πλύσιμο μπορεί το αυτοκίνητο να δείχνει «καθαρό», όμως, εκτός από τις βρωμιές που θα έχουμε αφαιρέσει, θα έχουμε προσθέσει και σημάδια στο βερνίκι, τις λεγόμενες «αράχνες». Ας δούμε πώς θα πλύνουμε σωστά το αυτοκίνητο, ξεκινώντας από τα βασικά.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Να πλύνω το αυτοκίνητο όταν έχει πολύ ήλιο έξω;

Δεν είναι όλες οι ώρες κατάλληλες για να πλύνουμε το αυτοκίνητο. Το μεσημέρι, όταν ο ήλιος λάμπει περισσότερο, το σαπουνόνερο θα στεγνώσει πριν προλάβουμε να ξεπλύνουμε το όχημά μας, αφήνοντας πίσω λεκέδες και στίγματα.
Το ιδανικό μέρος για να πλύνουμε το αυτοκίνητο είναι σε κάποιο στεγασμένο χώρο, ή έστω σε ένα σημείο με τέντα. Ειδάλλως, ας περιμένουμε το απόγευμα.
 

Ποια διαδικασία ακολουθώ για να πλύνω σωστά το αυτοκίνητο;




Για να πλύνουμε σωστά το αυτοκίνητο, πρώτα από όλα πρέπει να το καταβρέξουμε όλο, ούτως ώστε να μουλιάσουν και να μαλακώσουν οι βρωμιές και να απομακρυνθούν ευκολότερα. Έπειτα θα ξεκινήσουμε από τις ζάντες, κάτι που για πολλούς ίσως φανεί «ανάποδο».
Επειδή είναι πιο βρώμικες από το υπόλοιπο αμάξωμα, αν τις αφήσουμε τελευταίες υπάρχει το ενδεχόμενο να λερώσουμε τα γύρω –καθαρά πλέον- σημεία. Δεν παραλείπουμε να ξεπλύνουμε με πίεση τους θόλους των τροχών.
Τονίζουμε πως για τα ζαντολάστιχα πρέπει να χρησιμοποιούμε ξεχωριστό σφουγγάρι και πανιά καθαρισμού.

Περνάμε πλέον στο αμάξωμα. Πρέπει να πλένουμε ένα συγκεκριμένο σημείο του αυτοκινήτου τη φορά (οροφή, παράθυρα, καπό, φτερά, πόρτες κ.ο.κ). Ξεκινούμε από ψηλά προς τα χαμηλά, για δύο λόγους: Πρώτον, οι χαμηλότερες επιφάνειες έχουν κατά κανόνα περισσότερη βρωμιά, επομένως καλό είναι να τις αφήσουμε για το τέλος, ούτως ώστε να μην υπάρχει ο κίνδυνος μεταφοράς των μικροσωματιδίων στα υπόλοιπα σημεία του αμαξώματος. Δεύτερον, με τη μέθοδο «από πάνω προς τα κάτω» δεν θα ξαναλερώσουμε τα ήδη καθαρά τμήματα του αυτοκινήτου.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε