Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Rally Acropolis: Hyundai στην 1η θέση μεταξύ ελληνικών πληρωμάτων
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Rally Acropolis: Hyundai στην 1η θέση μεταξύ ελληνικών πληρωμάτων

30/9/2022

Με Hyundai i20 N Rally2 οι πρώτοι Έλληνες του «Ράλι των θεών» 2022, Λάμπρος Αθανασούλας και Νίκος Ζακχαίος

Οι νικητές Έλληνες του «Ράλι των θεών» 2022, Αθανασούλας και Ζακχαίος

Το διεθνώς αναγνωρισμένο «Ράλι των Θεών» αποτέλεσε φέτος το σπουδαιότερο αθλητικό γεγονός της χρονιάς για την Ελλάδα. Είναι σε όλους γνωστό ότι η Hyundai Μotorsport κυριάρχησε με το εξαιρετικό αποτέλεσμα 1-2-3 για πρώτη φορά στην ιστορία της αλλά και για πρώτη φορά στην ιστορία του Ράλι Ακρόπολις μετά από 33 χρόνια.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

16η θέση στη γενική κατάταξη του Ράλι Ακρόπολις 2022

Όμως επίσης εξαιρετική διάκριση της Hyundai έρχεται και με το καταξιωμένο ελληνικό πλήρωμα των Λάμπρου Αθανασούλα / Νίκου Ζακχαίου με Hyundai i20 N Rally2 που κατέλαβαν την 1η θέση μεταξύ των πληρωμάτων με Ελληνική Σημαία και την εξαιρετική 16η θέση τους στη γενική κατάταξη του Ράλι Ακρόπολις 2022, 9η στην απαιτητική κατηγορία WRC2.

Η επιτυχία αυτή αποκτά εξαιρετική σημασία, λόγω του τρόπου με τον οποίον ήρθε. Η οδήγηση σε ένα τέτοιο ράλι είναι μία πολύ εξαντλητική και απαιτητική διαδικασία: Κάτω από τον καυτό ήλιο και με πανίσχυρο κινητήρα να εργάζεται σε οριακές επιδόσεις, οι θερμοκρασίες εντός του κόκπιτ μπορούν να ξεπεράσουν τους 60 βαθμούς Κελσίου. Ταυτόχρονα οι σκληροί κραδασμοί των χωμάτινων διαδρομών κάνουν δυσκολότερη την πολύωρη τεταμένη προσοχή για να γίνουν χειρισμοί ακριβείας σε υψηλές ταχύτητες. Και ενώ η εξαιρετική φυσική κατάσταση των πληρωμάτων είναι επιβεβλημένη, ο οδηγός Λάμπρος Αθανασούλας, πρόσφατα χειρουργημένος στο πόδι, έπρεπε με την σπουδαία καθοδήγηση του συνοδηγού Νίκου Ζακχαίου να ξεπεράσει κατά πολύ τα ανθρώπινα όρια της φυσικής του αντοχής, να υπερνικήσει τον πόνο και την ταχύτερη εξάντληση.
 

Μία από τις πολύ μεγάλες στιγμές του συγκεκριμένου πληρώματος

To καταξιωμένο ελληνικό πλήρωμα έχοντας την υποστήριξη της Hyundai Ελλάς, έφτασε στα όριά του αλλά είχε θέσει ένα μεγάλο στόχο: να μην τα παρατήσει και να φτάσει μέχρι τον τερματισμό. Η επίτευξη αυτού του στόχου – και πολύ περισσότερο και η πρώτη θέση ! – αποτελεί αναμφίβολα μία από τις πολύ μεγάλες στιγμές του συγκεκριμένου πληρώματος. Ο άθλος αυτός μπορεί να σταθεί δίπλα στα μεγάλα επιτεύγματα αυτού του πληρώματος, όπως τη νίκη στην κατηγορία Production WRC απέναντι στους κορυφαίους του θεσμού το 2009.
 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε