Test Συνεργείων
NEO ΤΙΜΕΣ LEASING Short Videos
Σε ποια νησιά η τιμή της βενζίνης θα είναι στα ύψη;

Σε ποια νησιά η τιμή της βενζίνης θα είναι στα ύψη;

1/7/2024

95άρα στις Κυκλάδες με κάτω από 2 ευρώ, ούτε σε ανέκδοτο
Κρήτη, η... Αθήνα των νήσων, διατηρείται κάτω από το 1,95
Τα Δωδεκάνησα «κρυφοκοιτάζουν» προς τα 2 ευρώ
Επτάνησα με τιμές για... όλες τις τσέπες

95άρα στις Κυκλάδες με κάτω από 2 ευρώ, ούτε σε ανέκδοτο

Το καλοκαίρι είναι ήδη εδώ! Οι περισσότεροι έχουν κανονίσει τις θερινές τους άδειες και κατά επέκταση τις διακοπές τους, έχοντας διαλέξει τους προορισμούς τους. Συνήθως, καλοκαίρι και παραθερισμός στα νησιά πάνε «πακέτο». Ακόμη και αν δεν πρόκειται για  πολυήμερη παραμονή σε έναν προορισμό, η ύπαρξη οχήματος είναι απαραίτητη, έτσι ώστε να πραγματοποιούνται οι απαραίτητες μετακινήσεις. Ας δούμε όμως που κυμαίνονται οι τιμές της βενζίνης ανά λίτρο, χρησιμοποιώντας τον ιστότοπο fueldaddy ξεκινώντας από το δημοφιλέστερο ίσως νησιωτικό σύμπλεγμα της χώρας, τις Κυκλάδες. Στους πλέον πολυσύχναστους προορισμούς, δηλαδή σε Μύκονο, Σαντορίνη, Πάρο και Ίο, δε βρίσκεις την 95άρα σε τιμή κάτω των 2 ευρώ, με τόσο το χαμηλότερο (2,075) και υψηλότερο (2,231) νούμερο να εντοπίζονται στην Σαντορίνη. Αν τώρα σκοπεύετε να πάτε σε κάποιες όχι τόσο «θορυβώδεις» νήσους, όπως την Τήνο, την Νάξο, την Κύθνο ή την Σύρο, μπορείτε να βρείτε βενζίνη από ακριβώς τα 2 ευρώ (Aνδρος, Σύρος), έως και 2,190 (Κύθνος). Από εκεί και πέρα,  αρκετά χαμηλότερη τιμή σε σχέση με τον ανταγωνισμό, συναντάμε στην Κέα (ή Τζια), ενώ ιδιαίτερα υψηλές τιμές παρατηρούνται σε Μήλο και Ανάφη (2,300).

Κρήτη, η... Αθήνα των νήσων, διατηρείται κάτω από το 1,95

Σε γενικές γραμμές, του ύψους ή του... ύψους οι τιμές στις Κυκλάδες. Ας κινηθούμε όμως λίγο νοτιότερα στον χάρτη, για να φτάσουμε στο μεγαλύτερο νησί της χώρας, την Κρήτη. Εκεί, συναντάμε μια σταθερότητα, καθώς στις περισσότερες περιοχές βλέπουμε τιμές που ξεκινούν κάτω από τα 1,90. Στον Aγιο Νικόλαο, μπορούμε να βρούμε την αμόλυβδη με τιμή από 1,839. έως 1,998 ευρώ. Πηγαίνοντας προς τα δυτικά, κάνουμε την απαραίτητη στάση για να δούμε τι γίνεται στα Χανιά. Εκεί, η τιμή εκκινεί από τα 1,889 ευρώ και φτάνει να καταλήγει  στα ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα των 2,170 ευρώ . Στο Ρέθυμνο, ο καταναλωτής βρίσκει την αμόλυβδη με τιμή εκκίνησης τα 1,879, φτάνοντας έως και τα 2.098 ευρώ. Φτάνοντας και στην τελευταία μεγάλη πόλη της Κρήτης, τα Χανιά, οι χαμηλότερες τιμές κυμαίνονται στα 1,879, ενώ το πικ σημειώνεται στα 2,025 ευρώ.

Τα Δωδεκάνησα «κρυφοκοιτάζουν» προς τα 2 ευρώ

Αφήνοντας την Κρήτη πίσω μας, θα γυρίσουμε το βλέμμα μας λίγο πιο ανατολικά και συγκεκριμένα στα Δωδεκάνησα. Ένα νησιωτικό σύμπλεγμα με εξαιρετικά δημοφιλείς προορισμούς, όπως η Σύμη, η Κως, η Πάτμος, μα κυρίως, η Ρόδος. Ξεκινώντας την έρευνά μας από την Ρόδο, βλέπουμε πως η χαμηλότερη τιμή εντοπίζεται στα 1,952 ευρώ, φτάνοντας μέχρι και τα 2,205, ενώ στην διπλανή της Σύμη, φτάνει έως και τα 2,209. Στην «ζωηρή» Κω θα βρείτε την τιμή της 95άρας να ξεκινάει από τα 1,970 ευρώ και να φτάνει μέχρι τα 2,200, ενώ στην Πάτμο των δύο επιλογών, θα κληθείτε να πληρώσετε είτε 2,179 είτε 2,299 ευρώ. Κλείνοντας και με τα Δωδεκάνησα, όσοι βρεθούν στην Κάλυμνο, θα βρουν την αμόλυβδη σε τιμές από 1,995 έως και 2,139 ευρώ.

Επτάνησα με κάτω από 1,90 ως και 2,250, τιμές για... όλες τις τσέπες

Για την τελευταία στήλη του άρθρου, κρατήσαμε ακόμη ένα αγαπημένο, τόσο για ημεδαπούς, όσο και αλλοδαπούς τουρίστες, νησιωτικό σύμπλεγμα. Ο λόγος για τα Επτάνησα, με τους πασίγνωστους επτά κύριους προορισμούς. Το Ξεκινάμε από τα νότια και την Ζάκυνθο, εκεί όπου βρίσκουμε την 95 άρα να ξεκινάει από 1,860 ευρώ και να καταλήγει στα 2,250 ευρώ το λίτρο. Αμέσως ακολουθεί η Κεφαλονιά, στην οποία η φθηνότερη τιμή καταγράφεται στα 1,929 ευρώ και καταλήγει 2,108 το λίτρο, ενώ στην συνορεύουσα Ιθάκη, βρίσκουμε μια επιλογή στα 2,108 ευρώ. Συνεχίζοντας βορειότερα, οι τιμές στην Λευκάδα ξεκινούν από τα 1,888 ευρώ και φτάνουν έως και τα 2,190. Τέλος, η «Ιταλίδα» Κέρκυρα έχει την χαμηλότερη καταγραμμένη τιμή στα 1,899 ευρώ, ενώ η υψηλότερη τιμή φτάνει τα 2,142 ευρώ. Για να δούμε αν και πόσο θα ανέβουν οι τιμές, καθώς και τι θα διαφοροποιηθεί στην πορεία του υπόλοιπου καλοκαιριού.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε