Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Stellantis: Αναστολή του εργοστασίου στην Ρωσία

Stellantis: Αναστολή του εργοστασίου στην Ρωσία

20/4/2022

Ο υπερόμιλος Stellantis ανακοίνωσε πως σταματά την παραγωγή οχημάτων στη Ρωσία, εφόσον το εργοστάσιό της «ξέμεινε» από ανταλλακτικά.

«Ξέμεινε» από ανταλλακτικά το εργοστάσιο

Η Stellantis προχώρησε σε αναστολή της παραγωγής αυτοκινήτων στο εργοστάσιό της στη Ρωσία, λόγω σημαντικής έλλειψης ανταλλακτικών. Η είδηση προέρχεται από τον Eric Laforge, τον επικεφαλής της ευρωπαϊκής μονάδας ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων του ομίλου.

Στο εργοστάσιο διατηρούσε παραγωγή και η Mitsubishi

Το εν λόγο εργοστάσιο του ομίλου βρίσκεται στην πόλη Kaluga, σε απόσταση 180 χλμ. νοτιοδυτικά της Μόσχας. Μαζί με τις υπόλοιπες εταιρίες της Stellantis, κατασκεύαζε μέχρι πρότινος και η Mitsubishi τα van για τις Citroen, Opel και Peugeot. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δελτίο Τύπου της εταιρείας: «Δεδομένης της ταχείας καθημερινής αύξησης των κυρώσεων και των υλικοτεχνικών δυσκολιών, η Stellantis ανέστειλε τις δραστηριότητες της στην Kaluga για να διασφαλίσει την πλήρη συμμόρφωση με όλες τις κυρώσεις και να προστατεύσει τους υπαλλήλους της».

Δεν είχε μεγάλη παραγωγή και παρουσία στη Ρωσία

Κάπου εδώ, να αναφέρουμε πως η Stellantis έχει σχετικά μικρή παρουσία στη ρωσική αγορά όπως και  η παραγωγή του εργοστασίου στο Kaluga, αφού μόλις πέρυσι κατασκευάστηκαν σχεδόν 11.000 αυτοκίνητα. Από την άλλη, η Mitsubishi έχει κι αυτή ανακοινώσει τη διακοπή της παραγωγής του Pajero Sport στο εργοστάσιο λόγω «υλικοτεχνικών δυσκολιών». Παρόλα αυτά, η παραγωγή των αυτοκινήτων αναμένεται να μεταφερθεί  στα άλλα εργοστάσια που διατηρούν οι εταιρείες στην υπόλοιπη Ευρώπη.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε