Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
4 φωτογραφίες »

Στην Ελλάδα τα Plug-in υβριδικά Audi Q3 & Q3 Sportback - Οι τιμές τους

15/7/2021

Διαθέσιμα στην ελληνική αγορά είναι τα Plug-in υβριδικά Audi Q3 και Q3 Sportbacκ, τα δύο μικρομεσαίου SUV που συνδυάζουν ευρυχωρία, επιδόσεις και οικονομική κατανάλωση.

Η Audi συνεχίζει την πορεία «εξηλεκτρισμού» την γκάμα της, λανσάροντας διαρκώς Plug-in υβριδικές εκδόσεις μοντέλων. Ανάμεσά τους βρίσκουμε και τα PHEV C-SUV, Audi Q3 45 TFSI e και Q3 Sportback 45 TFSI e των 245 ίππων, τα οποία είναι πλέον διαθέσιμα για παραγγελία και στην ελληνική αγορά. Πριν αναφερθούμε όμως στο κόστος αγοράς τους, ας μάθουμε κάποιες παραπάνω πληροφορίες για τις «εξηλεκτρισμένες» εκδόσεις του οικογενειακού SUV που εντυπωσιάζει με τις επιλογές διαμόρφωσης για αύξηση του χώρου αποσκευών, που ποικίλλει από 380 έως 1.375 λίτρα.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

 
Ισχύς 245 PS και επιτάχυνση σε 7,3 δευτερόλεπτα

Διαφορετικός σχεδιασμός στο πίσω μέρος είναι στο Audi Q3 Sportback 45 TFSI e.

Διαφορετικός σχεδιασμός στο πίσω μέρος είναι στο Audi Q3 Sportback 45 TFSI e.

Κάτω από το καπό και των δύο εμπροσθιοκίνητων μοντέλων βρίσκεται ο ίδιος κινητήρας (1.4 TFSI) που ως μοτέρ εσωτερικής καύσης έχει ισχύ 150 PS. Μαζί με τον σύγχρονο ηλεκτροκινητήρα μόνιμου μαγνήτη (PSM) με ισχύ 116 PS η συνδυαστική ισχύς αγγίζει τα 245 PS και η ροπή τα 400 Nm. Αμφότερα τα μοντέλα μοντέλα επιταχύνουν 0-100 χλμ./ώρα σε 7,3 δευτερόλεπτα, τελική ταχύτητα 210 χλμ./ώρα. Όσον αφορά την κατανάλωσηκ κατά NEDC η τιμή είναι 1,4 - 1,7 λίτρα βενζίνης ανά 100 χλμ..
 
Σε επίπεδο αυτονομίας τα δύο Plug-in hybrid Audi Q3 καλύπτουν 61 χιλιόμετρα αποκλειστικά ηλεκτρικά (NEDC) με μέγιστη ταχύτητα 140 χλμ./ώρα. Η φόρτισή τους γίνεται είτε με συνεχές ρεύμα (DC) με ισχύ 11 kW είτε με εναλλασσόμενο ρεύμα (AC), σε πρίζα σούκο ή υποδοχή 400 Volts, 3,6 kW. Στην δεύτερη περίπτωση η φόρτιση γίνεται σε 3 ώρες και 45 λεπτά με το στάνταρ καλώδιο φόρτισης.
 
Από 45.900€ και με premium εξοπλισμό
Πάμε τώρα στο... ζουμί. Πόσο κοστίζουν; Και τα δύο μοντέλα έχουν Λ.Τ.Π.Φ κάτω από 40.000 ευρώ, ενώ με χαμηλούς ρύπους κάτω από 50 γρ. CO2 /χλμ.. συνδυάζονται με μηδενικό φόρο εταιρικής χρήσης. Στην ελληνική αγορά το Q3 45 TFSI e έχει τιμή 45.900€, ενώ η αντίστοιχη τιμή για το Q3 Sportback 45 TFSI e είναι 49.550€. Μάλιστα, για περιορισμένο χρονικό διάστημα προσφέρονται με επιπλέον όφελος ηλεκτροκίνησης ύψους 3.000 €.

Στο εσωτερικό και των δύο PHEV συναντάμε πλήρες πακέτο infotainment και συνδεσιμότητας της μάρκας - Virtual Cockpit σε δύο μεγέθη και οθόνη αφής 10,1 ιντσών.

Στο εσωτερικό και των δύο PHEV συναντάμε πλήρες πακέτο infotainment και συνδεσιμότητας της μάρκας - Virtual Cockpit σε δύο μεγέθη και οθόνη αφής 10,1 ιντσών.

 
Πληρέστατο από τον βασικό εξοπλισμό είναι το C-SUV. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει συστήματα ασφαλείας pre sense, lane departure warning, turn assist, swerve assist και το προαιρετικά διαθέσιμο adaptive cruise control, για εμπειρία ημιαυτόνομης οδήγησης. Στα δύο PHEV SUV συναντάμε επίσης πλήρες πακέτο infotainment και συνδεσιμότητας της μάρκας - Virtual Cockpit σε δύο μεγέθη και οθόνη αφής 10,1 ιντσών, φωνητικός έλεγχος, πρόγραμμα πλοήγησης MMI Navigation plus, πρόσβαση στις διαδικτυακές υπηρεσίες Audi connect και τις υπηρεσίες Car-to-X. Επιπρόσθετα, μέσω της εφαρμογής myAudi συνδέεται το αυτοκίνητο με smartphone, ενώ διαθέσιμα είναι επίσης Audi phone box και Bang&  Olufsen Premium Sound System με virtual 3D ήχο.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε