Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Τι χρειάζομαι για να ασφαλίσω αυτοκίνητο;

Τι χρειάζομαι για να ασφαλίσω αυτοκίνητο;

6/10/2022

Επειδή με την ασφάλεια του οχήματος σου δεν είναι να παίζεις, δες όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά που χρειάζεται για να ασφαλίσεις το αυτοκίνητο σου.

Ότι θα πρέπει να έχεις μαζί σου όταν πας να ασφαλίσεις το αυτοκίνητο σου

Πολλοί κάτοχοι αυτοκινήτων κάτω από το βάρος των οικονομικών υποχρεώσεων και της ακρίβειας που μαστίζει τη χώρα το τελευταίο διάστημα αποφασίζουν να κόψουν έξοδα από το όχημα του, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα τη συντήρηση και το ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Αν το πρώτο ίσως και να μπορεί να περιμένει, το δεύτερο είναι απαγορευτικό να μην υπάρχει. Τόσο για τον ίδιο τον ιδιοκτήτη, όσο και τους γύρω του. Μάλιστα η κυβέρνηση γνωρίζοντας το πρόβλημα έχει θέσει υψηλά πρόστιμα για ανασφάλιστα οχήματα, τα οποία εκτός από το φυσικό έλεγχο πλέον μπορούν να ταυτοποιηθούν κι ηλεκτρονικά,.

Έτσι σε περίπτωση ελέγχου της τροχαίας αν το αυτοκίνητο δεν είναι ασφαλισμένο, έχει διοικητικές κυρώσεις οι οποίες είναι η αφαίρεση πινακίδων, δίπλωμα οδήγησης και άδεια κυκλοφορίας για 6 μήνες, καθώς και 500 ευρώ πρόστιμο, αλλά και ποινικές που φτάνουν μέχρι 1 χρόνο φυλάκισης και χρηματική ποινή 3.000 ευρώ. Αν «πιαστεί» ηλεκτρικά θα πρέπει να ασφαλιστεί μέσα σε 8 μέρες και να πληρώσει επιπλέον παράβολο 250 ευρώ.

Όπως βλέπεις η μη ασφάλιση του αυτοκίνητου μπορεί να γίνει πολύ πιο κοστοβόρα από τη πληρωμή των ασφάλιστρων. Μάλιστα η διαδικασία είναι απλή, με τα έγγραφα που χρειάζονται για να ασφαλίσεις το όχημα σου να είναι μετρημένα στο δάχτυλο του ενός χεριού.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Άδεια κυκλοφορίας

Η άδεια κυκλοφορίας είναι η βάση για το κόστος της ασφάλισης του αυτοκινήτου σου, αφού αναφέρει το μοντέλο, τα κυβικά και την χρονολογία πρώτης κυκλοφορίας. Σε περίπτωση που το αυτοκίνητο είναι καινούργιο, θα πρέπει να καταθέσεις και το τιμολόγιο αγοράς που θα σου δώσει η αντιπροσωπία.
 

Δίπλωμα οδήγησης

Θα πρέπει να καταθέσεις το δίπλωμα οδήγησης σου, καθώς και των άλλων οδηγών που θα παίρνουν σε μόνιμη βάση το αυτοκίνητο. Οι λόγοι είναι απλοί. Πρώτον η ασφαλιστική θα πρέπει να γνωρίζει ότι υπάρχει η νόμιμη άδεια οδήγησης και δεύτερον για να βεβαιωθεί ότι δεν υπάρχει νέος οδηγός με ηλικία κάτω των 23 ετών ή με δίπλωμα που δεν έχει περάσει ένας χρόνος από την απόκτηση του. Σε αυτή την περίπτωση υπάρχει ένα μικρό επασφάλιστρο και για κανένα λόγο δεν θα πρέπει να «κρύβεται» ο νέος οδηγός από την ασφάλεια, γιατί αν εμπλακεί σε ατύχημα η ασφαλιστική έχει κάθε δικαίωμα να μην καλύψει την ζημιά.
 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε

Σχετικες επιχειρησεις