Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Η Lada παρουσίασε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Μόσχας το νέο πρωτότυπο SUV XCODE, το οποίο αναμένεται περάσει στην γραμμή παραγωγής και είναι πολύ πιθανό να αποτελέσει το νέο Niva.

Το νέο Lada Niva; (+vid)

Διαβάστηκε από 8186 αναγνώστες - 26/8/2016

H Lada παρουσιάζει στην έκθεση της Μόσχας το ανανεωμένο της «πρόσωπο», χάρη στο XCODE, ένα πρωτότυπο που μας δείχνει το πώς θα μοιάζει το νέο SUV των Ρώσων. Μήπως βλέπουμε το νέο Lada Niva;

Η Lada φαίνεται πως είναι αποφασισμένη να μπει για τα καλά στη διεθνή αγορά αφήνοντας πίσω το παρελθόν της. Όπως μας είχε προϊδεάσει, η ρώσικη φίρμα αποκάλυψε το πρωτότυπο SUV της στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Μόσχας, το οποίο είναι ένα πολύ μοντέρνο μοντέλο, σύμφωνο με τη νέα εποχή.

Το νέο XCODE ακολουθεί τη νεότερη σχεδιαστική «X» φιλοσοφία της μάρκας, όπως τη γνωρίσαμε στα Vesta και XRAY, με αντίστοιχου σχήματος μεγάλη μάσκα στο εμπρόσθιο τμήμα, αλλά και πλαϊνές νευρώσεις που σχηματίζουν και πάλι το «X». Το «Χ» θα το συναντήσουμε επιπλέον στα επίσης μοντέρνα εμπρόσθια φώτα με λαμπτήρες. Παράλληλα στη σχεδίαση ξεχωρίζουν οι πολλές καμπύλες στο αμάξωμα καθώς και η καλαίσθητη διχρωμία του.

Αντίστοιχα τονισμένος είναι και ο off road χαρακτήρας του αυτοκινήτου, με αλουμινένιες ποδιές στον εμπρός και πίσω προφυλακτήρα, μεγάλη απόσταση από το έδαφος, καθώς και μαύρα προστατευτικά πλαστικά που διατρέχουν χαμηλά από άκρη σε άκρη το αμάξωμα. Τέλος η ρώσικη φίρμα υιοθέτησε διάφορες σχεδιαστικές λεπτομέρειες, όπως οι κρυμμένες πίσω χειρολαβές, δίνοντας έτσι στο μοντέλο της μια κουπέ αίσθηση.

Όσον αφορά στην κίνηση και στην μετάδοση του XCODE, η Lada ανακοίνωσε πως θα εφοδιάζεται με τούρμπο σύνολο και θα διαθέτει τετρακίνηση. Παράλληλα, η Lada τονίζει την παρουσία στο εσωτερικό ενός ψηφιακού πίνακα οργάνων και μιας μεγάλης οθόνης αφής 10 ιντσών για το σύστημα infotainment, μαζί με διευρυμένη συνδεσιμότητα. Τέλος προσοχή έχει δοθεί και στα συστήματα άνεσης και ασφάλειας, τα οποία σύμφωνα με τη φίρμα θα είναι τελευταίας τεχνολογίας.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις