Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Το πρωί διθέσιο roadster, το βράδυ GT

Το πρωί διθέσιο roadster, το βράδυ GT

Διαβάστηκε από 6839 αναγνώστες - 12/8/2022

Ίσως η πιο επαναστατική τεχνολογία που έχουμε δει μέχρι σήμερα, είναι αυτή που παρουσίασε η Audi στο Skysphere, και δείχνει πως θα μπορούσε να είναι η αυτοκίνηση μετά από κάποια χρόνια. Απλά σκέψου πως τα αυτοκίνητα του μέλλοντος θα μπορούν να αλλάζουν μήκος με το πάτημα ενός κουμπιού, και να αποφεύγουν μόνα τους τις λακκούβες των δρόμων.

Κατά καιρούς οι βιομηχανίες παρουσιάζουν πρωτοποριακές ιδέες για τα μελλοντικά αυτοκίνητα, και με αυτό τον τρόπο «μετρούν» από τις αντιδράσεις του κοινού και της αγοράς, αν μια τέτοια τεχνολογία θα μπορούσε να εφαρμοστεί. Αυτό που παρουσίασε όμως η Audi, ξεπερνά και  τα όρια της φαντασίας. Το μεταβλητό μεταξόνιο σε αυτοκίνητο αποτελεί ότι πιο επαναστατικό έχουμε δει μέχρι και σήμερα, αφού ένα αυτοκίνητο θα μπορεί να αλλάζει μέγεθος ανάλογα τις ανάγκες σου.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

 

Αυξομειώνει το μήκος κατά 25 εκατοστά

Το Skysphere είναι σχεδιασμένο σε ένα μεταβλητό μεταξόνιο, το οποίο μπορεί να μεγαλώνει ή να μικραίνει σε μήκος κατά συνολικά, 25 εκατοστά! Για να μπορέσει να συμβεί αυτό, ηλεκτρικοί κινητήρες και κινούμενα μέρη του πλαισίου, μπαίνουν το ένα μέσα στο άλλο, και μετατρέπουν το μήκος του αυτοκινήτου. Με το πάτημα του κουμπιού, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει να το οδηγήσει ως Roadster μήκους 4,94 μέτρων, είτε να απολαύσει την μαγεία και την άνεση ενός Grand Touring μήκους 5,19 μέτρων.
 

Αλλάζει και το ύψος του κατά 10 χιλιοστά

Σε συνδυασμό με την αλλαγή μήκους στο Skyshere, μπορεί να μεταβληθεί και το ύψος του αυτοκινήτου. Η χρήση αερανάρτησης μετατρέπει και την απόσταση από το έδαφος, καθώς μπορεί να αυξομειώνει την απόστασή του από το οδόστρωμα κατά 10 mm, είτε με στόχο την καλύτερη αεροδυναμική, είτε για μεγαλύτερη άνεση. Έτσι λοιπόν το αυτοκίνητο μπορεί να αλλάξει το ύψος του και να κινηθεί πιο επιθετικά, αλλά και «ψηλώσει» για να προσφέρει μεγαλύτερα επίπεδα κύλισης.
 

Μετατρέπει το εσωτερικό του από πιλοτήριο σε σαλόνι ανάπαυσης

Για να ευσταθεί μια τέτοια τεχνολογία σε ένα αυτοκίνητο, θα έπρεπε να μπορεί να μετατραπεί και το εσωτερικό του αυτοκινήτου και το Skysphere το κάνει και αυτό. Έτσι λοιπόν, με το πάτημα ενός κουμπιού το τιμόνι του οδηγού και τα πεντάλ «κρύβονται» για να μεγαλώσει ο χώρος των επιβατών. Αυτόματα το αυτοκίνητο μπαίνει σε πρόγραμμα αυτόνομης λειτουργίας, κι έτσι εσύ θα μπορείς να απολαύσεις την διαδρομή, χωρίς να κάνεις το παραμικρό.
 

Διαβάζει τις ανωμαλίες του δρόμου και τις αποφεύγει μέσω GPS

Μια ακόμα καινοτομία της Audi σε αυτό το concept αποτελεί, η «ανάγνωση» του δρόμου μέσω GPS, που θα δίνει την δυνατότητα στο αυτόνομα πρόγραμμα οδήγησης του, να διαβάζει τις ανωμαλίες και τις λακκούβες και να τις αποφεύγει, ώστε να προσφέρει την υπέρτατη εμπειρία άνεσης στην οδήγηση.
  
 
 
Θα αλλάζει το μήκος και το ύψος των αυτοκινήτων με ένα κουμπί!
Τμήματα του πλαισίου μπαίνουν το ένα μέσα στο άλλο.
Χαμηλώνει ή ψηλώνει ανάλογα την διάθεση σου.
GPS διαβάζει τις λακκούβες στον δρόμο και τις αποφεύγει!
Πόσο ασφαλές θα ήταν σε μια σύγκρουση στο πλαινό μέρος όμως, ένα αυτοκίνητο με κινούμενα μέρη στο πλαίσιο; 


 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε