Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Volkswagen: Μεταφορά της παραγωγής εκτός Γερμανίας

Volkswagen: Μεταφορά της παραγωγής εκτός Γερμανίας

26/9/2022

Η Ρωσία είναι η κύρια πηγή φυσικού αερίου στη Γερμανία και πρόσφατα διέκοψε τις παραδόσεις φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Nord Stream 1. Αυτό ωθεί και την Volkswagen, να μεταφέρει εκτός Γερμανίας και Ανατολικής Ευρώπης την παραγωγή της.

Εκτός της Γερμανίας και της ανατολικής Ευρώπης σκέφτεται να μεταφέρει την παραγωγή της η Volkswagen. Ο λόγος είναι απλός και γνωστός. Οι επερχόμενες ελλείψεις σε φυσικό αέριο αλλά καθώς και η αυξανόμενη ενεργειακή κρίση.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

«Να περιορίσουν την ανεξέλεγκτη έκρηξη των τιμών αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας»

Ο μεγαλύτερος Ευρωπαίος κατασκευαστής ανακοίνωσε πως εξετάζει το ενδεχόμενο μεταφοράς της παραγωγής μετά το χειμώνα του 2023, ως εναλλακτική λύση στην έλλειψη του φυσικού αερίου. Ο γερμανικός κολοσσός έχει στην κατοχή της εργοστάσια παραγωγής σε Γερμανία, Τσεχία και Σλοβακία κράτη τα οποία εξαρτώνται από το ρωσικό αέριο. «Οι πολιτικοί πρέπει επίσης να περιορίσουν την για την ώρα ανεξέλεγκτη έκρηξη των τιμών αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας. Διαφορετικά, οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που απαιτούν υψηλή ενέργεια, θα έχουν μεγάλα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα και θα πρέπει να μειώσουν ή να σταματήσουν την παραγωγή» δήλωσε ο Geng Wu, επικεφαλής αγορών της Volkswagen.
 

Ανησυχίες για το αν μπορεί η Γερμανία να ανταποκριθεί στις ενεργειακές της ανάγκες

Οι εξελίξεις με τον πόλεμο στην Ουκρανία έχουν αυξήσει τις ανησυχίες πως η Γερμανία θα προχωρήσει σε επιβολή πλαφόν στην κατανάλωση καυσίμων και λοιπών ενεργειακών πρώτων υλών. Η κυβέρνηση Σολτς εδώ και καιρό προσπαθεί να κατευνάσει τα πνεύματα, ισχυριζόμενη πως η χώρα μπορεί να ανταποκριθεί στις ενεργειακές της ανάγκες αυτόν τον χειμώνα, χωρίς την εξάρτηση της από το ρωσικό αέριο. Μόλις πριν λίγες μέρες, ισχυρίστηκε πως οι αποθήκες της είναι κατά 90% γεμάτες με φυσικό αέριο, αρκετές δηλαδή για την έκβαση του χειμώνα.
 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε