Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Volkswagen και Bosch ενώνουν τις δυνάμεις τους

Volkswagen και Bosch ενώνουν τις δυνάμεις τους

20/1/2022

Η Volkswagen και η Bosh προχωράνε στην δημιουργία μίας κοινοπραξίας με στόχο την κατασκευή μηχανημάτων και εξοπλισμού, ειδικά για τα εργοστάσια μπαταριών της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Με την νέα συνεργασία, η Volkswagen σκοπεύει να κάνει αυτόνομη την παραγωγή μπαταριών στην Ευρώπη χωρίς την διαμεσολάβηση τρίτων, ενώ η Bosch θα παίξει σημαντικό ρόλο προσφέροντας την πλούσια τεχνογνωσία της στην κατασκευή κυψελών για μπαταρίες.  

Μπαταρίες κατασκευασμένες αποκλειστικά στην Ευρώπη 

Ο κύριος στόχος της VW όπως δηλώνει η εταιρεία, είναι να μετατρέψουν την Ευρώπη σε "πρωτεύουσα" της παγκόσμιας παραγωγής μπαταριών. Πέρα από την παραγωγή όμως, περιλαμβάνεται η συνεχής έρευνα και ανάπτυξη πάνω σε αυτές, ώστε ο γερμανικός κολοσσός να πρωτοστατήσει στον συγκεκριμένο τομέα. Παράλληλα, στα άμεσα σχέδια είναι και η δημιουργία μία ευρωπαϊκής εφοδιαστικής αλυσίδας που θα τροφοδοτήσει όλα τα εργοστάσια, κάνοντας την "ηλεκτροκίνηση made in Europe" όπως επισημαίνουν. Η παραπάνω στρατηγική αναμένεται να φέρει στο τμήμα μπαταριών της VW, πωλήσεις  που θα ξεπερνούν τα 20 δισ. Ευρώ. 

Στόχος η Ε.Ε. να γίνει ανεξάρτητη στις μπαταρίες μέχρι το 2030 

Στο άμεσο μέλλον, με βάση τα στοιχεία που δημοσιεύει η Ευρωπαϊκή Συμμαχία Μπαταριών (EBA), θα κατασκευαστούν στην Ευρώπη εργοστάσια παραγωγής μπαταριών που θα παράγουν χωρητικότητα σχεδόν 900 GWh, κάτι που μεταφράζεται στο 16 τοις εκατό της παγκόσμιας παραγωγής μέχρι το τέλος της δεκαετίας. Επιπλέον, η EBA δηλώνει πως μέχρι τότε θα πρέπει η Ευρώπη να παράγει τουλάχιστον το 1/3 των μπαταριών παγκοσμίως, για να γίνει αυτόνομη και ανεξάρτητη από τους Κινέζους και Νοτιοκορεάτες προμηθευτές. 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε