Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Υπογειοποίηση Λεωφ. Ποσειδώνος: Ξεκινούν οι διαδικασίες

Υπογειοποίηση Λεωφ. Ποσειδώνος: Ξεκινούν οι διαδικασίες

24/5/2022

Η αναβάθμιση των Νοτίων Προαστίων έχει ξεκινήσει ήδη και η υπογειοποίηση της Λεωφόρου Ποσειδώνος, αναμένεται να βελτιώσει όχι μόνο την εικόνα τους αλλά και να δώσει λύση στο μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα της Αττικής.

Ξεκίνησαν οι διαδικασίες

Κατά την παρουσίαση του «The Ellinikon Expierence Center», ο κ. Οδυσσέας Αθανασίου, διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, ανακοίνωσε πως οι μηχανές «πήραν μπρος» για τα πρώτα μέτρα της υπογειοποίηση της παραλιακής λεωφόρου. Να θυμίσουμε σε αυτό το σημείο, πως το έργο των 50 εκατομμυρίων θα αναλάβει ο Όμιλος ΑΒΑΞ.

Υπόγεια σήραγγα 3 χλμ.

υπογειοποίηση της γνωστής παραλιακής λεωφόρου θα αλλάξει την εικόνα που έχουμε για αυτήν, δίνοντας χώρο στην δημιουργία περισσότερων χώρων πρασίνου, ποδηλατοδρόμων κλπ., όπως είναι γνωστό πως θα γίνει στο Φαληρικό Δέλτα που θα μετατραπεί σε ένα σύγχρονο πάρκο. Μετά την περιοχή του Φαλήρου, θα ακολουθήσει ένα τμήμα 3 χιλιομέτρων, το οποίο θα ξεκινά από την παραλία του Αλίμου έως το Ελληνικό και συγκεκριμένα στο ύψος της μαρίνας. Με αυτόν τον τρόπο, θα αναπτυχθεί ένας ενιαίος ανοιχτός χώρος που θα συνδέει το νέο πάρκο με την παραλία.  

Τέλος στο κυκλοφοριακό χάος της Λ. Ποσειδώνος

Πέρα από την μελλοντική ανάδειξη των συγκεκριμένων περιοχών, θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και στην αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας όπως προαναφέραμε. Οι ειδικοί εκτιμούν πως οι χρόνοι μετακίνησης θα μειωθούν αρκετά, αφού κάποιος που κάνει τη διαδρομή Πειραιάς - Βούλα θα κινείται ως επί το πλείστων υπογείως από τον Άλιμο μέχρι τη Γλυφάδα, με εξαίρεση το ημιυπόγειο τμήμα του Φαλήρου. Στο παραπάνω τμήμα θα καταργηθούν τουλάχιστον έξι φωτεινοί σηματοδότες, που θα βοηθήσουν ακόμα περισσότερο την ελεύθερη κυκλοφορία στις ώρες αιχμής. 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε