Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Αυξάνουν την κατανάλωση τα φώτα του αυτοκινήτου;

Αυξάνουν την κατανάλωση τα φώτα του αυτοκινήτου;

14/9/2022

Σε μια εποχή που η τιμή των καυσίμων κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα, η αναζήτηση τρόπων για τη μείωση της κατανάλωσης, μας κάνει να σκεφτόμαστε ακόμα κι αν τα ανάμενα φώτα ανεβάζουν τα λίτρα. Η απάντηση θα σας εκπλήξει!

Άραγε η χρήση των φωτιστικών σωμάτων αυξάνει την κατανάλωση καυσίμου;

Είναι κοινή λογική, ότι όλα τα ηλεκτρικά συστήματα ενός αυτοκινήτου καταναλώνουν ενέργεια όταν βρίσκονται σε λειτουργία. Μια ενέργεια που δημιουργείται εις βάρος του κινητήρα, ο οποίος επιβαρύνεται με αποτέλεσμα να αυξηθεί η κατανάλωση του.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ο κλιματισμός είναι ο κύριος ένοχος της αύξησης, αλλά όχι ο μόνος

Ο περισσότερος κόσμος θεωρεί ότι μόνο ο κλιματισμός επηρεάζει την κατανάλωση, αλλά αυτή είναι η μισή αλήθεια. Πράγματι το aircordition, μπορεί να κοστίσει στον οδηγό μέχρι και 2 επιπλέον λίτρα κάθε 100 χιλιόμετρα, αλλά υπάρχουν κι άλλα συστήματα που «κλέβουν» καύσιμο.

Όπως παραδείγματος χάρη, τα φώτα του οχήματος! Ένα απαραίτητο σύστημα που δεν μπορούμε να αποφύγουμε την ενεργοποίηση του, ούτε να επέμβουμε στη συνεχόμενη λειτουργία του όταν μιλάμε για τα φώτα ημέρας στα νεότερα μοντέλα.
 

1 επιπλέον ευρώ ανά 100 χλμ κοστίζει η χρήση των φωτιστικών σωμάτων

Το πόσο επιπλέον μπορεί να στοιχίζει το σύστημα φωτισμού στην τσέπη του ιδιοκτήτη είναι αναλόγως τις λάμπες που διαθέτει. Οι συμβατικοί εμπρός προβολείς «καίνε» κοντά στα 200 Watts, στα οποία μπορεί να προστεθούν οι προβολείς ομίχλης, τα πίσω φώτα και τα λαμπάκια της πινακίδας κυκλοφορίας.

Mε τη συνολική ισχύ να φτάνει σχεδόν τα 450 Watts και περνώντας σαν δεδομένα τις μετρήσεις του γερμανικού οργανισμού ADAC, ότι τα 100 Watts ενέργειας αντιστοιχούν σε 0,1 λ/100 χλμ, τότε αντιλαμβανόμαστε ότι το σύστημα φωτισμού μπορεί να είναι υπεύθυνο για την αύξηση της κατανάλωσης σχεδόν μισό λίτρο κάθε 100 χλμ ή περίπου 1 ευρώ/100 χλμ .
 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε