Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Diesel ή Βενζίνη; Ποιό συμφέρει...;;

Να το πάρω με Βενζίνη ή Diesel;

8/3/2017

Το diesel έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την επιλογή ενός αυτοκινήτου, αφήνοντας στην άκρη άλλα -βασικά μέχρι πρώτινος- στοιχεία.

Το diesel έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την επιλογή ενός αυτοκινήτου, αφήνοντας στην άκρη άλλα -βασικά μέχρι πρώτινος- στοιχεία. Οι κατασκευαστές έχουν μπει σε αυτό το παιχνίδι και προσφέρουν τα προϊόντα τους με κινητήρες και των δύο καυσίμων. Πριν από μερικά χρόνια, οι κινητήρες ντίζελ που πωλούνταν σε μεγάλα μερίδια στην Ευρώπη, είχαν αποσπάσει την καθολική προσοχή των τμημάτων R&D των εταιρειών και έτσι περάσαμε από τους αναιμικούς κινητήρες diesel σε σύνολα που εντυπωσιάζουν τόσο με την ισχύ τους αλλά πολύ περισσότερο με την ροπή τους και συνάρτηση αυτών, με την εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση.

Οι κινητήρες βενζίνης αντίθετα είχαν πολλά χρόνια που είχαν μείνει στάσιμοι τεχνολογικά, με την υπερτροφοδότηση να αποτελούσε μια λύση για περιπτώσεις «ειδικών» μοντέλων στην γκάμα των εταιρειών. Με τον ψεκασμό υψηλής πίεσης να προέρχεται από την αντίστοιχη τεχνολογία των diesel όμως να ενσωματώνεται στους κινητήρες βενζίνης, άνοιξε ένας νέος δρόμος για αυτούς και φτάσαμε στο σημείο να έχουμε κινητήρες με μεγάλη απόδοση και ροπή, αλλά και αρκετά οικονομικούς.   

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Σχετικες επιχειρησεις