Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Κάνε τη σωστή επιλογή στο παιδικό κάθισμα

Κάνε τη σωστή επιλογή στο παιδικό κάθισμα

10/8/2022

Η σωστή επιλογή του παιδικού καθίσματος είναι ιδιαίτερα σημαντική για την ασφάλεια των παιδιών. Δες ποια καθίσματα παίζουν στην αγορά και με ποια κριτήρια πρέπει να κάνεις την επιλογή!

Η επιλογή του κατάλληλου παιδικού καθίσματος γίνεται ανάλογα με τα κιλά και το ύψος (και όχι με την ηλικία) του παιδιού. Οι κυριότερες κατηγορίες είναι οι εξής:

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »


1.Κάθισμα που βλέπει προς τα πίσω (βρεφική ηλικία 0-12 μηνών)
Όλα τα βρέφη πρέπει να ταξιδεύουν σε καθίσματα που βλέπουν προς τα πίσω μέχρι την ηλικία των 12 μηνών ή μέχρι το βάρος τους να είναι 10 κιλά. Εάν ένα παιδί είναι πάνω από 10 κιλά πριν την ηλικία των 12 μηνών θα πρέπει να συνεχίσει να ταξιδεύει σε κάθισμα που βλέπει προς τα πίσω μέχρι να γίνει 12 μηνών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο μπροστινό και στο πισινό κάθισμα με κλίση 45 μοιρών.

2.Κάθίσμα που βλέπει μπροστά (νηπιακή-προσχολική ηλικία)
Όταν το παιδί σας φθάσει στην ηλικία των 12 μηνών ή τα 10 κιλά είναι αρκετά μεγάλο και μπορεί να ταξιδεύει καθιστό βλέποντας μπροστά. Το κάθισμα που βλέπει προς τα εμπρός φέρει πλευρική προστασία για το κεφάλι, μένει μόνιμα στο αυτοκίνητο και προσφέρεται και για μεγάλα ταξίδια. Τα πιο πολλά φέρουν μηχανισμό που επιτρέπει στο κάθισμα να γίνεται πιο πλαγιαστό για πιο μακρινά ταξίδια ή όταν το παιδί θέλει να κοιμηθεί.

3.Ανυψωτικό κάθισμα (προσχολική-σχολική ηλικία)
Τα ανυψωτικά καθίσματα έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να ανυψώνουν το παιδί σε τέτοιο ύψος για να μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι ζώνες του αυτοκίνητου όπως ακριβώς χρησιμοποιούνται από τους ενήλικες. Αυτό σημαίνει ότι η πάνω ζώνη πρέπει να περνά από το μέσο του ώμου και του στήθους, η δε κάτω ζώνη από το πάνω μέρος των μηρών του παιδιού.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε