Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Η σωστή τοποθέτηση του καθίσματος είναι σημαντική για την ασφάλεια του παιδιού!

Παιδικά Καθίσματα: Τι να προσέξω

2/3/2017

Τι πρέπει να γράφει η πορτοκαλί ετικέτα και πώς να τη διαβάζεις σωστά; Πώς πρέπει να τοποθετήσεις το κάθισμα και πόσο σημαντικό είναι αυτό;

Προσοχή σε προδιαγραφές ασφαλείας που έχουν καταργηθεί
Όταν διαβάζουμε την πορτοκαλί ετικέτα θα πρέπει να προσέξουμε σύμφωνα με ποια νόρμα προδιαγραφών ασφαλείας έχει κατασκευαστεί το κάθισμα.
ECE R44/03 και ECE R44/04: Η νόρμα 44/04 είναι η ισχύουσα, η 44/03 είναι η προηγούμενη, ωστόσο αποδεκτή.
Οι R44/01 και R44/02 έχουν καταργηθεί. Μην μεταφέρετε τα παιδιά σας με τέτοιο παιδικό κάθισμα.

Τα 5 βήματα της σωστή τοποθέτησης
Για να είναι ασφαλές το κάθισμα πρέπει να τοποθετηθεί σωστά. Δώστε προσοχή στα παρακάτω 5 βήματα.
1 Τοποθετήστε το καθισματάκι στη θέση του αυτοκινήτου που έχετε επιλέξει. Τραβήξτε τη ζώνη ασφαλείας του αυτοκινήτου περνώντας την από το κενό, ανάμεσα στην πλάτη και στη βάση του καθίσματος. Αν είναι ISOFIX κουμπώστε στις ειδικές βάσεις των καθισμάτων.
2 Περάστε τη ζώνη μέσα από τις αντίστοιχες υποδοχές. Βγάλτε την από την άλλη πλευρά και στερεώστε την στην αγκράφα του καθίσματος. Εδώ βολεύουν τα λεπτά χέρια.
3 Περάστε το διαγώνιο τμήμα της ζώνης μέσα από την αντίστοιχη υποδοχή στο πλαϊνό τμήμα του καθίσματος (πίσω από την πλάτη του παιδικού καθίσματος).
4 Τραβήξτε με δύναμη το διαγώνιο τμήμα της ζώνης, έτσι ώστε να εφαρμόσει καλά το καθισματάκι στο κάθισμα του αυτοκινήτου και κουμπώστε με το «κλιψάκι».
5 Πιέστε όλα τα σημεία, για να βεβαιωθείτε ότι, όλα τα τμήματα της ζώνης είναι τεντωμένα και ότι το κάθισμα έχει τοποθετηθεί σωστά.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Το παιδικό κάθισμα είναι σχεδιασμένο να προστατεύσει το παιδί μόνο μετά από ένα ατύχημα. Μετά πρέπει να αντικαθίσταται με καινούριο.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις