autoagora.gr logo
TEST ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΙΜΕΣ LEASING SHORT VIDEOS
Τα Αστέρια του 2014
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Τα Αστέρια του 2014

Διαβάστηκε από 48405 αναγνώστες

Αρκετά νέα μοντέλα θα μας απασχολήσουν το 2014. Κάποια από αυτά ήρθαν προς το τέλος της περασμένης χρονιάς και κάποια θα έρθουν μέσα στη χρονιά!

Το 2014 είναι μια σημαντική χρονιά για την αυτοκίνηση. Αρκετά νέα μοντέλα θα ξεκινήσουν την εμπορική τους πορεία στην ελληνική αγορά. Μερικά τα έχουμε ήδη γνωρίσει και κάποια είναι εντελώς καινούργια και τα περιμένουμε. Σας παρουσιάζουμε τα Αστέρια του 2014, τα μοντέλα δηλαδή που θα πρωταγωνιστήσουν μέσα στη χρονιά.

Κοινοποίησέ το »

Alfa Romeo Giulietta

Alfa Romeo Giulietta

Η ανανεωμένη Alfa Romeo Giulietta ήταν η τελευταία άφιξη της χρονιάς που πέρασε . Εξωτερικά δεν διαφοροποιείται από το μοντέλο που αντικαθιστά, ωστόσο σημαντικές είναι οι αλλαγές στο εσωτερικό της, όπου η ποιότητα των υλικών είναι αναβαθμισμένη, ενώ οι αεροπορικού τύπου διακόπτες στην κεντρική κονσόλα έχουν αφαιρεθεί. Νέο επίσης είναι το σύστημα πολυμέσων. Κατά τα άλλα η Giulietta διατηρεί σε όλη την οδηγική της υπόσταση το σπορτίφ ταπεραμέντο της.

Audi A3 Cabrio

Audi A3 Cabrio

Η νέα γενιά της κάμπριο εκδοχής του Α3, διατηρεί τη σχεδιαστική φιλοσοφία που φέρει το νέο Α3, με το Cabriolet πολυτελές μικρομεσαίο μοντέλο της Audi να διαθέτει περισσότερο δυναμισμό σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά του. Είναι μεγαλύτερο και οι αλλαγές στις διαστάσεις έχουν σαν αποτέλεσμα το 4θέσιο κάμπριο μοντέλο να διαθέτει μεγαλύτερους χώρους, κάτι που ισχύει και για το πόρτ μπαγκάζ το οποίο έχει «μεγαλώσει» κατά 60 λίτρα. Όπως και η προηγούμενη γενιά, φέρει μαλακή οροφή, την οποία χειρίζεται ο οδηγός μέσω ενός ηλεκτρουδραυλικού μηχανισμού και μπορεί να την ανοίγει σε λιγότερο από 18 δευτερόλεπτα 
Στη γκάμα κινητήρων του μοντέλου θα είναι διαθέσιμοι πέντε συνολικά κινητήρες. Θα υπάρχουν τρία μηχανικά σύνολα βενζίνης, τούρμπο 1,4, 1,8 και 2,0 λίτρων με αποδόσεις από 140 έως 300 ίππους, όπως επίσης και δύο κινητήρες πετρελαίου 1,6 και 2,0 λίτρων.

Audi Q3

Audi Q3

Το 2013, το μικρότερο από τη σειρά Q της Audi, το Q3, κατεβαίνει στα 1.400 κυβικά κάνοντας τρίπλα τόσο σε Εφορία και τεκμήρια. Ο 1,4 λίτρων turbo βενζινοκινητήρας του ομίλου VW, ο οποίος για την περίσταση αποδίδει 150 ίππους από τις 5.000 έως τις 6.000 σ.α.λ. και 250 Nm ροπής στις 1.500 με 3.500. Πέρα από οικονομία κίνησης προσφέρει και ικανοποιητικές επιδόσεις,  ενώ παρά την απουσία της τετρακίνησης, το μικρομεσαίο SUV της Audi ικανοποιεί απόλυτα στο δρόμο, μιας και προσφέρει αυξημένα όρια ελκτικής πρόσφυσης. Και το σημαντικότερο όλων: 
Παρά το downsizing του κινητήρα το μοντέλο πληροί τα ποιοτικά στάνταρ της premium υπόκατατηγορίας στην οποία ανήκει.

BMW Σειρά 2

BMW Σειρά 2

H νέα BMW Σειρά 2 είναι το νέο κουπέ της BMW, και δείχνει πιο σπορ και premium, διαθέτοντας παράλληλα και μια πιο επιθετική και δυναμική σχεδίαση. Η BMW Σειρά 2 Coupe είναι ελάχιστα μεγαλύτερη σε σχέση με το μοντέλο που αντικαθιστά. 
Θα χρησιμοποιεί τους κινητήρες βενζίνης των 184 ίππων και diesel με 143, 184 και 218 ίππους, ενώ τέλος, η ισχυρή έκδοση του μοντέλου, M235i, θα «φοράει» έναν 3λιτρο TwinPower Turbo κινητήρα με 326 ίππους και 450 Nm ροπής. 

BMW Σειρά 1 Sedan

BMW Σειρά 1 Sedan

Η BMW εκμεταλλεύεται προϊοντικά το γεγονός ότι η νέα BMW Σειρά 3 είναι η ογκωδέστερη όλων των εποχών (π.χ. 270 χλστ. μακρύτερη από την 1η γενιά ή 165 χλστ. από την E46 της 4ης γενιάς) και ετοιμάζει πλέον για πρώτη φορά στην ιστορία, μια sedan έκδοση και για τη BMW Σειρά 1. Το νέο αυτό μοντέλο θα βασιστεί πάνω στη νέα πλατφόρμα UKL (Unter Klasse) ή αλλιώς NES (New Entry-level Sedan), που είναι σχεδιασμένη για μοντέλα με κίνηση στους εμπρός τροχούς. Το εμπρόσθιο τμήμα της σειράς 1 θα μεταφερθεί αυτούσιο από αυτό της 3θυρης και 5θυρης BMW Σειρά 1. Στο πίσω μέρος από την άλλη πλευρά, θα έχουμε μια μικρότερη εκδοχή του αντίστοιχου τμήματος της «3άρας», με την οροφή να πέφτει ομαλά πάνω στο πορτμπαγκάζ και την οριζόντια νεύρωση στο ύψος των χειρολαβών, να τονίζει τη δυναμικότητα του αυτοκινήτου.

FIAT 500X

FIAT 500X

Το 500X, όπως προδίδει και το όνομα του θα είναι η crossover εκδοχή του 500L, με την παραγωγή του να λαμβάνει χώρα στο εργοστάσιο του Melfi, στο οποίο η ιταλική φίρμα έχει επενδύσει περίπου 1 δις ευρώ, μιας και ο στόχος της είναι η παραγωγή 1.600 μονάδων ημερησίως. Το μήκος του αμαξώματος θα αγγίζει τα 4,2 μέτρα προσφέροντας έτσι τη δυνατότητα μετακίνησης με άνεση, 5 επιβατών. Η γκάμα των κινητήρων αναμένεται να περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το μοτέρ βενζίνης TwinAir Turbo 0.9 των 105 ίππων αλλά και το MultiAir Turbo 1.4 των 160 ίππων, ενώ ως diesel επιλογή θα διατίθεται ο MultiJet II 1.6 με τους 105 ίππους.

Ford Mondeo

Ford Mondeo

Το νέο Ford Mondeo ενστερνίζεται και αυτό με τη σειρά του τη νέα σχεδιαστική προσέγγιση της μάρκας. Το μεγάλο νέο όμως είναι πως το νέο Ford Mondeo θα εφοδιάζεται με τον 1.0 λτ. Ecoboost των τριών κυλίνδρων, στην έκδοση των 125 ίππων, κατατάσσοντας έτσι το Mondeo ως το πρώτο οικογενειακό sedan με κινητήρα με τόσο μικρό κινητήρα. Εκτός από τη βασική έκδοση 1 λίτρου θα υπάρξουν και οι 1.6 λίτρων, αλλά και ο 2λιτρος Ecoboost, με 180 και 205 ίππους. Όσον αφορά τους πετρελαιοκινητήρες του Ford Mondeo, η γκάμα θα περιλαμβάνει έναν νέο 1.5 TDCi και έναν 2.0 TDCi.

Honda Civic Tourer

Honda Civic Tourer

Το νέο «επιμηκυμένο» Civic ετοιμάζεται να λανσαριστεί στην ευρωπαϊκή αγορά, έχοντας προσανατολισμό τα… άνετα ταξίδια, καθώς διαθέτει τεράστιο πορτ-μπαγκάζ, το μεγαλύτερο στην κατηγορία του με χωρητικότητα 624 λτ. Εξοπλίζεται με τον 1,8 λτ. βενζινοκινητήρα i-VTEC, που αποδίδει 142 ίππους με μέση κατανάλωση 6,2 λτ./100 χλμ. και τον 1,6 λτ. DTEC πετρελαιοκινητήρα, των  120 ίππων με μέση κατανάλωσή 3,8 λτ./100 χλμ.

KIA pro_ceed

KIA pro_ceed

Το pro_ceed, με την coupe σχεδίαση, τις δυναμικές γραμμές, την καλή ποιότητα κατασκευής και τον πλούσιο εξοπλισμό, μπορεί να υπερηφανεύεται ότι είναι ένα από τα πιο ελκυστικά αυτοκίνητα της κατηγορίας του. Το νέο pro_ceed διαφέρει σημαντικά από το 5θυρο ceed, διαθέτοντας δυναμικό σφηνοειδές σχήμα με μυώδεις γραμμές. H εμπρός μάσκα, ολόκληρο το πίσω μέρος, οι προφυλακτήρες και τα πίσω φωτιστικά σώματα έχουν επανασχεδιαστεί. Tο pro_ceed προσφέρει ένα συνολικά καλό πακέτο χώρων, εξοπλισμού και τιμής, που δεν πρόκειται να δυσαρεστήσει κανέναν. 

Mercedes GLA

Mercedes GLA

Η Mercedes GLA διαθέτει μια μυώδη και εμφατική εμφάνιση που αναμφίβολα τραβάει τα βλέμματα. Ουσιαστικά το νέο SUV της Mercedes είναι μια υπερυψωμένη και στιβαρή Α-Class, που πατά σε μεγαλύτερες ζάντες κι αποκτά την εικόνα του επιθετικού κι επιβλητικού crossover με τις ράγες οροφής, τη διπλή εξάτμιση πίσω και την αεροτομή ενσωματωμένη στην πόρτα του πορτμπαγκάζ. Οι διαστάσεις του νέου SUV είναι 4.417 χλστ. μήκος, 1.804 χλστ. πλάτος και 1.494 χλστ. ύψος, ενώ ο συντελεστής αεροδυναμικής αντίστασης είναι 0,29. Επίσης διαθέτει ένα ευρύχωρο χώρο αποσκευών 421 λτ., που διπλασιάζεται και φτάνει τα 836 λτ. με αναδιπλωμένα τα πίσω καθίσματα. Η GLA εξοπλίζεται με την όλη γκάμα κινητήρων βενζίνης και diesel, που εξοπλίζεται και η A Class.

MINI

MINI

Το νέο ΜΙΝΙ είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις, αλλά πιο ελαφρύ σε σχέση με το σημερινό χάρη στη νέα προσθιοκίνητη πλατφόρμα της BMW στην οποία βασίζεται. Έτσι το μήκος του φτάνει τα 3.821 χλστ.(+98 χλστ.). Επίσης, ο χώρος αποσκευών αυξήθηκε στα 211 λτ. (+51λτ.).
Όσον αφορά την εξωτερική του σχεδίαση το μοντέλο συνεχίζει φυσικά να αποτελεί μια αποθέωση του ρετρό στυλ, αλλά με μεγάλους προβολείς μπροστά και πολλές στρογγυλεμένες γραμμές. Από την άλλη στο εσωτερικό συναντάμε μια εξέλιξη της σημερινής σχεδιαστικής φιλοσοφίας με το μεγάλο στρογγυλό όργανο να κερδίζει και πάλι τις εντυπώσεις. Το νέο MINI θα διαθέτει δύο 1.500 κυβικών 3κύλινδρους turbo κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου με 134 (220 Nm ροπής) και 114 ίππους (270 Nm ροπής) αντίστοιχα. Όσον αφορά την έκδοση S, θα εφοδιάζεται μ ένα 2λιτρο μοτέρ απόδοσης 189 ίππων και 280 Nm ροπής. 

Nissan Qashqai

Nissan Qashqai

Η δεύτερη γενιά του Qashqai, που είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις Θα εφοδιάζεται με τον υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο κινητήρα των 1.2 λίτρων DiG-T, ισχύος 115 ίππων, αλλά και με τον επίσης υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο 1.6 των 150 ίππων. Σε ό,τι αφορά στους κινητήρες πετρελαίου, βασικός θα είναι ο 1.5 dCi των 110 ίππων, ενώ ο αμέσως επόμενος θα είναι ο 1.6 dCi των 130 ίππων.
Το εσωτερικό του νέου Qashqai αλλάζει εντελώς σε σχέση με το σημερινό και δανείζεται εν πολλοίς αυτό του νέου Nissan X-Trail. Έχουμε λοιπόν ένα εντελώς νέο ταμπλό, με αντίστοιχα νέα κεντρική κονσόλα, η οποία διαθέτει στο κάτω τμήμα της τον υψηλά τοποθετημένο επιλογέα ταχυτήτων. Σε επίπεδο καμπίνας, η ιαπωνική φίρμα υπόσχεται περισσότερο χώρο για τα κεφάλια των εμπρός και πίσω επιβατών (+10 χλστ.), αλλά και τα πόδια τους, ενώ μεγαλώνει στα 430 λτ. και το πορτ-μπαγκάζ (+20 λτ.).

Nissan Note

Nissan Note

Ένα ακόμα μοντέλο που ξάφνιασε θετικά φέτος με τη μοντέρνα του εμφάνιση και την χρηστικότητά του, είναι η δεύτερη γενιά του Nissan Note. 
Το Note λανσάρεται ολικά αναβαθμισμένο σε σχέση με το παρελθόν και παράλληλα δείχνει περισσότερο από ποτέ έτοιμο να λάβει έναν πιο σημαίνοντα ρόλο στην γκάμα της Nissan. Μία από τις σημαντικότερες αναβαθμίσεις είναι η αύξηση των εσωτερικών χώρων, ενώ ο 1.5 dCi κινητήρας είναι οικονομικός σε κατανάλωση και χαρίζει καλές επιδόσεις.

Opel Adam

Opel Adam

H Οpel θα λανσάρει το νέο της 3κύλινδρο 1,0 SIDI (Spark Ignition Direct Injection) Turbo κινητήρα στο ADAM. O 12βάλβιδος 1,0 turbo κινητήρας συνδυάζεται με εξατάχυτο κιβώτιο και διαθέτει προηγμένες τεχνολογίες όπως άμεσος ψεκασμός, συνεχώς μεταβαλλόμενος χρονισμός βαλβίδων και ένα ελαφρύ αλουμινένιο μπλοκ.
Η ισχύς του είναι 115 ίπποι με ροπή 166 Nm από τις 1.800 μέχρι τις 4.700 στροφ./λεπτό. 

Opel Meriva

Opel Meriva

Το ανανεωμένο Opel Meriva έρχεται με φρεσκαρισμένη εμφάνιση και τις πρωτοποριακές, αντικριστά ανοιγόμενες  πόρτες. Μπροστά ξεχωρίζει η νέα γρίλια της μάσκας με περισσότερο χρώμιο, αλλά και τα χρωμιωμένα τμήματα των προβολέων ομίχλης. Επανασχεδιασμένα είναι και τα φώτα, που φέρουν πλέον και φώτα ημέρας LED. Αντίστοιχες είναι οι αλλαγές και στο πίσω τμήμα, με τα LED φώτα. Η σημαντικότερη αναβάθμιση του ανανεωμένου Opel Meriva αφορά στην προσθήκη του 1,6 λτ. CDTI πετρελαιοκινητήρα των 136 ίππων και 320 Nm ροπής. Στους υπόλοιπους κινητήρες, θα έχουμε τον 1,4 turbo βενζινοκινητήρα των 120 και 140 ίππων, ενώ θα υπάρξει και εργοστασιακή επιλογή με LPG.

Peugeot 208 GTI

Peugeot 208 GTI

Ένα από τα πιο καυτά μοντέλα του 2014 θα είναι το 208 GTi, που θα λανσαριστεί και στη χώρα μας. Το αυτοκίνητο, που συνεχίζει την παράδοση της φίρμας στα σπορ μικρά χάτσμπακ, διαθέτει turbo κινητήρα βενζίνης 1,6 λτ. με απόδοση 200 ίππων και 275 Nm ροπής. Έτσι τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται σε μόλις 7,0 δλ. Αξίζει να σημειωθεί πως το βάρος του αυτοκινήτου έχει περιοριστεί στα 1.160 κιλά, ενώ η ανάρτηση έχει ρυθμιστεί φυσικά με σπορ χαρακτηριστικά. Το ESP του αυτοκινήτου μπορεί να απενεργοποιηθεί πλήρως. Εκτός από την κορυφαία έκδοση του 208, μέσα στο 2014 θα παρουσιαστεί η έκδοση του 208 με το 1.200άρι τούρμπο μοτέρ. Ο νέος 3κύλινδρος turbo e-THP (Stop&Start) έχει απόδοση 110 και 130 ίππων και ροπή 205 και 230 Nm αντίστοιχα.

Renault Captur

Renault Captur

Το Captur,είναι η πρόταση της Renaultστην κατηγορία των αστικών crossovers.Είναι ένα μικρόδικίνητο crossover, με έντονο νεανικό χαρακτήρα. Βασισμένο στο πάτωμα και ταμηχανικά μέρη του Renault Clio, διαθέτει το στυλ και τα χαρακτηριστικά, που τουεπιτρέπουν να κομπάζει πως είναι κάτι παραπάνω από ένα υπερυψωμένο μικρό. 

Μοντέρνο και ευχάριστο είναι το εσωτερικό του Captur με την υψηλάτοποθετημένη θέση οδήγησης και το ψηφιακό ταχύμετρο του πίνακα οργάνων. Η πόρτακαλύπτει το μαρσπιέ και το κρατά καθαρό για να μη λερώνεσαι στηνεπιβίβαση-αποβίβαση, λεπτομέρεια που είναι ιδιαίτερα πρακτική και αποδεικνύειταυτόχρονα τη σημασία στην λεπτομέρεια που έδωσαν οι άνθρωποι της Renault στοCaptur. Στο κομμάτι της ποιότητας τα πλαστικά είναι σκληρά στην αφή, ενώ ησυναρμογή και το φινίρισμα είναι ικανοποιητικά. Πάντως, ιδιαίτερα τονισμένηείναι η πρακτικότητα, αφού υπάρχουν εύκολα προσβάσιμες ποτηροθήκες, μιαπρακτική καλυπτόμενη θήκη στο πάνω τμήμα του ταμπλό, αλλά και ένα καινοτόμοσυρόμενο ντουλαπάκι μεγάλης χωρητικότητας 11 λίτρων μπροστά από το συνοδηγό.Την πρακτικότητα τονίζει και το συρόμενο πίσω κάθισμα. Το μακρύ μεταξόνιο τουCaptur ευνοεί την εσωτερική ευρυχωρία και κυρίως το χώρο για τα γόνατα των πίσωεπιβατών που είναι από τους μεγαλύτερους στην κατηγορία. 

Το Captur διατίθεται με κινητήρες diesel, 1,5 με 90 ίππους, και βενζίνης, τον 0,9 με 90 ίππους καιτον 1,2 με 120 ίππους.

 

Renault Twingo

Renault Twingo

Νέα γενιά για το Twingo. Έπειτα απΆ τη συνεργασία Renault Daimler. Το νέο Twingo αποκτά την ίδια πλατφόρμα με την 5θυρη έκδοση του επόμενου smart fortwo. Τα δύο αυτοκίνητα θα κατασκευάζονται στο ίδιο εργοστάσιο, ενώ θα φέρουν και τους ίδιους κινητήρες, περιορίζοντας έτσι το κόστος παραγωγής! Το αμάξωμά του θα ενσωματώσει ακόμη λιγότερες καμπύλες, θα δυναμώσει με «φουσκώματα» και περισσότερες ακμές, ενώ θα αποκτήσει και πιο γρήγορες εκδόσεις στα πρότυπα του Abarth 500. Ένα ακόμη στοιχείο αποτελεί η παρουσία στη γκάμα και 5θυρης έκδοσης για πρώτη φόρα στην ιστορία του Twingo, με τη Renault να δημιουργεί το τρικ με την κρυμμένη χειρολαβή στην κολόνα της πίσω πόρτας. Στους κινητήρες, το Twingo θα έχει σίγουρα τον 1,5 dCi πετρελαιοκινητήρα, αλλά και τον 0,9 TCe των 90 ίππων.

SEAT Leon ST

SEAT Leon ST

H κωδική ονομασία «ST» αφορά την στέισον βάγκον έκδοση του SEAT Leon. Σχεδιαστικά το αμάξωμα διατηρεί τις δυναμικές γραμμές της 5θυρης και της SC έκδοσης, με την αύξηση των διαστάσεων (συνολικό μήκος 4,54 μέτρα)  να έχει «ωφελήσει» τη χωρητικότητα του χώρου αποσκευών ο οποίος φτάνει τα 587 λίτρα (1.470 λίτρα με αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων.
Σε ό,τι αφορά στα μηχανικά σύνολα τα οποία φροντίζουν για την κίνησή του, αυτά δεν διαφέρουν από των υπολοίπων εκδόσεων του ισπανικού μικρομεσαίου και επομένως, η γκάμα περιλαμβάνει τους TSI βενζινοκινητήρες των 1.2, 1.4 και 1.8  λτ., με απόδοση από 86 έως 180 ίππους, καθώς και τους TDI πετρελαιοκινητήρες των 1.6 και 2.0 λτ., με απόδοση από 90 έως 184 ίππους.
Ομοίως και στο τεχνολογικό κομμάτι εφοδιάζεται με τα ίδια τεχνολογικά συστήματα, όπως το Adaptive Chassis Control DCC.

SEAT Leon TGI

SEAT Leon TGI

To SEAT Leon  1,4 TGI χρησιμοποιεί για την κίνησή του φυσικό αέριο και βενζίνη. Ειδικότερα, ο κινητήρας είναι ο turbo 1.400άρης TSI με 110 ίππους, ο οποίος απαιτεί μόλις 3,5 κιλά φυσικού αερίου ανά 100 χλμ. Οι εκπομπές CO2 περιορίζονται στα 94 γρ./χλμ., ενώ ο συνδυασμός των δύο ρεζερβουάρ φυσικού αερίου χωρητικότητας 15 κιλών και αυτό της βενζίνης των 50 κιλών, δίνει μια θεωρητική αυτονομία κίνησης 1.300 χλμ. με τα δύο καύσιμα.

Skoda rapid Spaceback

Skoda rapid Spaceback

Το Spaceback ακολουθεί την πιο σύγχρονη σχεδιαστική γλώσσα της Skoda με αποτέλεσμα να είναι αρκούντως εντυπωσιακό. 
Εκεί όμως που υπερτερεί ολοκληρωτικά είναι στην προσφορά των χώρων για επιβάτες και αποσκευές, αφού στο πίσω μέρος έχει τεράστιο χώρο για τα γόνατα, ενώ το πορτ-μπαγκάζ έχει χωρητικότητα 415 λίτρα. Στην ελληνική αγορά το Rapid διατίθεται με 3 βενζινοκινητήρες και έναν diesel ικανούς να καλύψουν τις ανάγκες του μέσου οικογενειάρχη.

smart fortwo

smart fortwo

Tο επερχόμενο μέσα στο 2014, 3ης γενιάς, smart fortwo θα έχει «κοινή πορεία» με το επόμενης γενιάς Renault Twingo. Δεν έχει τόσο έντονη κλίση στις εμπρός κολώνες και το μπροστινό μέρος. Μεγαλύτερη είναι και η μάσκα και φιλοξενεί το ευμέγεθες λογότυπο της γερμανικής φίρμας. Τη διαφορά κάνουν και οι μεγαλύτεροι και πιο επιβλητικοί προβολείς. Το περίγραμμα, του κάτω μέρους τους, ενσωματώνει LED φώτα ημέρας, κάνοντας τα φώτα να δείχνουν ακόμα πιο εντυπωσιακά. Το smart fortwo διατηρεί τις λιλιπούτειες διαστάσεις του, με το μήκος να και πάλι κάτω από τα 3 μέτρα (2,97 μ). Όσον αφορά τους κινητήρες, το νέο smart fortwo θα τροφοδοτείται από έναν εγκάρσια και πίσω τοποθετημένο 3κύλινδρο κινητήρα 1.000 κ.εκ με άμεσο ψεκασμό, που έχει εξελιχθεί από κοινού με τη Renault. 
H ατμοσφαιρική έκδοση θα έχει απόδοση 70 ίππων, ενώ η τούρμπο θα φτάνει τους 85 ίππους. Επιπλέον για πρώτη φορά, το νέο smart δε θα έχει κινητήρα πετρελαίου! Ωστόσο θα υπάρχει ηλεκτροκίνητη έκδοση, που θα εξελιχθεί σε συνεργασία με την Tesla. Προαιρετικά θα είναι διαθέσιμο ένα νέο 7τάχυτο ημιαυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη της Getrag.

Toyota Corolla

Toyota Corolla

Με όνομα βαρύ -47 ολόκληρα χρόνια άλλωστε έχουν περάσει και 40.000.000 οι πωλήσεις της- η 11η γενιά της Toyota Corolla ήταν μία από τις σημαντικότερες αφίξεις της χρονιάς. Όπλα της είναι η εντυπωσιακή εμφάνιση, η ευρυχωρία στο εσωτερικό, η εξαιρετική ποιότητα κατασκευής, όπως επίσης και η ολοκληρωμένη οδική συμπεριφορά, οι οικονομικοί κινητήρες ή η αξιοπιστία που συνοδεύει το όνομα Toyota. Πιο αναλυτικά τώρα, η νέα Corolla πέρα από όμορφη είναι και αεροδυναμική -ο δείκτης Cd είναι 0,27- με αποτέλεσμα να είναι σταθερή και ήσυχη στις υψηλές ταχύτητες. Από πλευράς κινητήρων, αιχμή του δόρατος αποτελεί ο 1,4 D-4D ο οποίος αποδίδει 90 ίππους και χάρη στην σωστή κλιμάκωση του κιβωτίου χαρίζει σβέλτες επιδόσεις όντας οικονομικός (3,8 λτ./100 χλμ.).

Subaru WRX

Subaru WRX

Το νέο WRX διακρίνεται από τη δυναμική του σχεδίαση και τον γνώριμο αεραγωγό στο καπό. O turbo 2λιτρος boxer κινητήρας αποδίδει 268 ίππους και 349 Nm ροπής. και συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων ή με αυτόματο κιβώτιο CVT Sport Lineartronic. 
Το τελευταίο προσφέρει 3 διαφορετικά προγράμματα οδήγησης (Intelligent, Sport και Sport Sharp) χάρη στο Subaru Intelligent Drive (SI-DRIVE) σύστημα. 
Το νέο WRX είναι σε θέση να ολοκληρώσει τη διαδικασία του 0-100 μέσα σε μόλις 5,4 δλ.Το WRX εφοδιάζεται με ένα νέο σύστημα τετρακίνησης Symmetrical All-Wheel Drive, που κατανέμει πλέον τη ροπή 45:55 εμπρός-πίσω για καλύτερη οδική συμπεριφορά.   

VW Passat

VW Passat

Το νέο 8ης γενιάς VW Passat θα διαθέτει ένα πιο «αιχμηρό» και δυναμικό design από το σημερινό. Ξεχωρίζουμε στο εμπρόσθιο τμήμα τα νέα, μακρόστενα φωτιστικά και το ανασηκωμένο καπό με τις έντονες νευρώσεις, αλλά και το νέο οριζόντιο «ώμο» που διατρέχει το αμάξωμα.Μεγάλος πρωταγωνιστής και εδώ είναι η νέα πλατφόρμα MQB του ομίλου VW, που θα μειώσει το βάρος κατά -50 με 75 κιλά, με άμεσα οφέλη σε κατανάλωση, επιδόσεις κτλ.. Αρκετή κινητικότητα υπάρχει στον τομέα των κινητήρων, αφού ετοιμάζεται μια αναβαθμισμένη γκάμα TSI και TDI μοτέρ από τη VW. Οι νέες εκδοχές θα έχουν πλέον στάνταρ σύστημα start/stop και οι επιλογές θα ξεκινούν και πάλι από τα 1,4 λίτρα, με αναβαθμισμένη όμως ισχύ (130 και 150 PS). Για τους TDI, αναμένουμε ακόμη πιο οικολογικές επιλογές των μοτέρ 1,6 και 2,0 λίτρων. 
Το νέο Passat, για πρώτη φορά στην ιστορία, θα αποκτήσει υβριδική έκδοση με δυνατότητα φόρτισης και από πρίζα (plug-in), με απόδοση στους 170 ίππους και αποκλειστικά ηλεκτρική κίνηση για αποστάσεις έως και 50 χλμ.

VW Polo

VW Polo

Η ανανεωμένη έκδοση του VW Polo θα έρθει μέσα στο 2014 με την εξωτερική σχεδίαση να έχει μικρές αλλαγές στη σχεδίαση των φώτων και τις εισαγωγές αέρα, ενώ προαιρετικά θα υπάρχουν και φώτα τεχνολογίας LED. Οι πιο σημαντικές αλλαγές για το ανανεωμένο Polo έρχονται στα μηχανικά μέρη. Ένας νέος κινητήρας 1,0 λίτρου TSI αναμένεται να αντικαταστήσει τον 1.2 TSI, ενώ για τη BlueGT έκδοση, θα διατίθεται και ο 1.4 λίτρων κινητήρας TSI των 122 ίππων. 
Παράλληλα θα προστεθούν στοιχεία ενεργητικής ασφάλειας στον εξοπλισμό του μοντέλου, καθώς και περισσότερες multimedia επιλογές.

Κοινοποίησέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις