Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Τι πρέπει να ξέρω για τα παιδικά καθίσματα

Τι πρέπει να ξέρω για τα παιδικά καθίσματα

Διαβάστηκε από 6018 αναγνώστες - 12/2/2023

Είναι όλα τα παιδικά καθίσματα ίδια; Πόσες κατηγορίες υπάρχουν, και τι διαφορές έχουν μεταξύ τους; Ποια είναι η πιο κατάλληλη για το παιδί μου;

Η επιλογή του κατάλληλου παιδικού καθίσματος γίνεται ανάλογα με τα κιλά και το ύψος (και όχι με την ηλικία) του παιδιού. Οι κυριότερες κατηγορίες είναι οι εξής:

Κοινοποίησέ το »


1.Κάθισμα που βλέπει προς τα πίσω (βρεφική ηλικία 0-12 μηνών)
Όλα τα βρέφη πρέπει να ταξιδεύουν σε καθίσματα που βλέπουν προς τα πίσω μέχρι την ηλικία των 12 μηνών ή μέχρι το βάρος τους να είναι 10 κιλά. Εάν ένα παιδί είναι πάνω από 10 κιλά πριν την ηλικία των 12 μηνών θα πρέπει να συνεχίσει να ταξιδεύει σε κάθισμα που βλέπει προς τα πίσω μέχρι να γίνει 12 μηνών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο μπροστινό και στο πισινό κάθισμα με κλίση 45 μοιρών.

2.Κάθίσμα που βλέπει μπροστά (νηπιακή-προσχολική ηλικία)
Όταν το παιδί σας φθάσει στην ηλικία των 12 μηνών ή τα 10 κιλά είναι αρκετά μεγάλο και μπορεί να ταξιδεύει καθιστό βλέποντας μπροστά. Το κάθισμα που βλέπει προς τα εμπρός φέρει πλευρική προστασία για το κεφάλι, μένει μόνιμα στο αυτοκίνητο και προσφέρεται και για μεγάλα ταξίδια. Τα πιο πολλά φέρουν μηχανισμό που επιτρέπει στο κάθισμα να γίνεται πιο πλαγιαστό για πιο μακρινά ταξίδια ή όταν το παιδί θέλει να κοιμηθεί.

 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις