Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Γνήσια ανταλλακτικά συν εργασία, πόσο κάνουν;

Γνήσια ανταλλακτικά συν εργασία, πόσο κάνουν;

17/1/2024

Τα τακάκια έχουν κοντά στα 150 ευρώ
Οι δισκόπλακες κοστίζουν 300-350 ευρώ
200 ευρώ για την μπαταρία
Για δίσκο-πλατό ξεκινάς από 400 και φτάνεις 1.000

Τα τακάκια έχουν κοντά στα 150 ευρώ

Για να ξέρεις τι θα πληρώσεις σε ανταλλακτικά όταν αγοράσεις καινούριο αυτοκίνητο, ρωτήσαμε τις μάρκες (τους υπεύθυνους των After Sales), ποιο είναι το κόστος των ανταλλακτικών μαζί με τα εργατικά που κάποια στιγμή πιθανότατα θα χρειαστούν αλλαγή.
Σίγουρα θα χρειαστείς τακάκια για τα φρένα σου πάντως, αφού η διάρκεια ζωής τους είναι στα 25-30.000 χλμ., ανάλογα βέβαια τον τρόπο που οδηγείτε. Γενικότερα οι τιμές που πήραμε από τις μάρκες ήταν παραπλήσιες με το κόστος ενός σετ (2 τακάκια) για ένα μικρό μοντέλο να είναι  στα 150 ευρώ και σε μεγαλύτερα μοντέλα κοντά στα 170. 

Οι δισκόπλακες κοστίζουν 300-350 ευρώ

Μένοντας στο σύστημα φρένων, ένα ακόμα μέρος που μπορεί να χρειαστεί αντικατάσταση είναι οι δισκόπλακες. Δεν είναι απαραίτητο ότι θα χρειαστείς μέσα στην 5ετία,  αφού αντέχουν και πάνω από 100.000 χλμ.. Ανάλογα την μάρκα -ακόμα και ανάλογα το μοντέλο- υπάρχουν μεγαλύτερες αποκλίσεις. Λογικό από τη στιγμή που ένα οικογενειακό SUV έχει μεγαλύτερου διαμετρήματος δίσκους από ένα μικρό. Σαν γενική ιδέα, μαζί με την τοποθέτηση, υπολογίστε ένα κόστος κοντά στα 300 ευρώ για ένα μικρό μοντέλο και περίπου 350 για ένα οικογενειακό.

200 ευρώ για την μπαταρία

Η μπαταρία έχει διάρκεια ζωής από 2 έως και 7 χρόνια, με διάρκεια να εξαρτάται πολύ από τον τρόπο χρήσης. Πάντως σχεδόν σίγουρο είναι ότι θα την αλλάξετε κάποια στιγμή. Στο δίκτυο των εξουσιοδοτημένων συνεργείων, μαζί με την τοποθέτηση, το μέσο κόστος είναι λίγο πάνω από 200 ευρώ.

Για δίσκο-πλατό ξεκινάς από 400 και φτάνεις 1.000

Με διαφορά το ανταλλακτικό που θα σας κοστίσει περισσότερο (και που σίγουρα θα χαλάσει κάποια στιγμή) είναι το σύστημα δίσκο-πλατό. Αφενός μεν είναι ακριβό ως ανταλλακτικό, αφετέρου δε έχει και μεγάλο κόστος εργατικών, καθώς είναι απαιτητική εργασία.
Παράλληλά, είναι το ανταλλακτικό στο οποίο συναντήσαμε και τις μεγαλύτερες διαφορές ανάμεσα στις μάρκες. Στην καλύτερη περίπτωση το κόστος είναι κοντά στα 400 ευρώ μέχρι και στη χειρότερη μπορεί να φτάσει και πάνω από 1.000. Βέβαια με προσεκτική οδήγηση μπορεί να χρειαστεί αλλαγή και μετά τα 150 χιλ. χιλιόμετρα.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις