Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
AUDI-BMW: Πολύ μπλά-μπλά και από ουσία τίποτα

AUDI-BMW: Πολύ μπλά-μπλά και από ουσία τίποτα

Διαβάστηκε από 92853 αναγνώστες - 17/8/2023

Σε αυτό το συγκριτικό βάζουμε απέναντι 2 premium εταιρείες και δοκιμάζουμε τα συνεργεία τους με τις ίδιες ακριβώς προδιαγραφές. Και όμως απογοήτευσαν και οι 2 στην εύρεση των βλαβών, ενώ το ίδιο άσχημα πήγαν και στον ποιοτικό έλεγχο.

Μπορείς να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο πηγαίνοντας σε συνεργείο AUDI και BMW; Η απάντηση είναι όχι.
 
Στο test που πραγματοποιήσαμε η AUDI απέτυχε να βρει το 46% των βλαβών που κρύψαμε και η BMW το τερμάτισε, αφού δεν βρήκε το 87%. Το ίδιο άσχημα πήγαν και στον ποιοτικό έλεγχο, αφού αμφότερες δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν το 50%, η κάθε μια για διαφορετικό λόγο.
 
Τι κοινό είχαν αυτές οι 2 επισκέψεις στα συνεργεία τους; Πως και στις 2 περιπτώσεις είχαμε φρουφρου και αρώματα, αλλά από ουσία (εύρεση βλαβών) τίποτα.
 
Δύο υπερσύχρονες μονάδες, με χλιδάτους χώρους και περίσσια την αίσθηση πολυτέλειας. Και στις 2 περιπτώσεις μας υποδέχτηκαν πολύ οργανωμένα, μάλιστα στην AUDI μας έδωσαν και το όνομα του ανθρώπου, που θα παραλάβει το αυτοκίνητο, μετά από 1 εβδομάδα (!! εντυπωσιακό). Στην BMW (αν και αυτό δεν πήγε καλά), καλείς για ραντεβού και σε παίρνουν πίσω, ενώ όταν φτάνεις στο συνεργείο τους νομίζεις πως έχεις πάει σε πολυτελές ξενοδοχείο 5 αστέρων.
Και κάπου εδώ αρχίζει η πραγματικότητα. Απέτυχαν να βρουν τις βλάβες σε μεγάλο ποσοστό, ενώ και στον ποιοτικό έλεγχο δεν καταφέραν να ξεπεράσουν το 50%, επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του Test.
 
Αν και πλέον μετά από 40 test είναι γνωστό, να θυμίσουμε πως κάθε επίσκεψη σε συνεργείο γίνεται παρουσία των ιδιωτών (η δημιουργία των βλαβών και εύρεση τους στη συνέχεια) μετη διαδικασία να βιντεοσκοπείται. Οι βλάβες είναι ίδιες για όλα τα αυτοκίνητα και είναι μέσα στους ελέγχους που υπόσχονται να κάνουν σε ένα service.

Παρακάτω ο συγκεντρωτικός πίνακας:
 

  BMW AUDI
Εύρεση Βλαβών 13% 56%
Ποιοτικός έλεγχος 50% 50%
Τιμή που μας έδωσαν τηλεφωνικά 320 € 270 €
Τιμή που πληρώσαμε 170 € 310 €
Τελική Βαθμολογία 25,3% 54,0%
 
 
Εδώ να αναφέρουμε πως τα 170 ευρώ που πληρώσαμε για να κάνουμε service στην BMW είναι τα λιγότερα από οποιαδήποτε premium εταιρεία επισκεφτήκαμε. Το περίεργο είναι πως τηλεφωνικά μας έδωσαν πολύ μεγαλύτερο κόστος, πράγμα που συνέβη και σε άλλο test στην BMW. Εμείς όμως αξιολογούμε το αποτέλεσμα και αυτό μας ικανοποίησε. Κάπου εκεί όμως τελείωσαν τα θετικά στην επίσκεψη της BMW, καθώς όλα τα υπόλοιπα δεν πήγαν καθόλου καλά, σύμφωνα με το test.

Η AUDI, παρότι τα πήγε καλύτερα από την BMW στην εύρεση των βλαβών δεν κατάφερε ούτε και αυτή να περάσει το 50% στον ποιοτικό έλεγχο, ενώ είχαμε και απρόβλεπτη ταλαιπωρία, καθώς μας «ξέχασαν» σχεδόν μία ώρα στον χώρο αναμονής, με το αυτοκίνητο έτοιμο. Στο κομμάτι της τιμής έκανε ρεκόρ, αφού τα 310 ευρώ που πληρώσαμε για το service δεν τα έχουμε πληρώσει σε καμία άλλη εταιρεία.
 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε