Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Το Kia Stonic κοστίζει τα μισά σε συντήρηση σε σχέση με το Suzuki Vitara

Το Kia Stonic κοστίζει τα μισά σε συντήρηση σε σχέση με το Suzuki Vitara

22/11/2023

- Kia – Suzuki: 3 – 0 σε after sales
- Service: 330 ευρώ πιο ακριβό του Vitara
- Ανταλλακτικά: 1.000 ευρώ φθηνότερη η Kia
- 2 χρόνια παραπάνω εγγύηση η Kia

Kia – Suzuki: 3 – 0 σε after sales

Kia και Suzuki ακολουθούν αντίθετες πορείες στην αγορά τα τελευταία χρόνια, με την Kia να αυξάνει συνεχώς το μερίδιό και τη Suzuki να βλέπει το δικό της να συρρικνώνεται. Αυτό εξηγείτε εν μέρει και από το After Sales της κάθε εταιρεία, καθώς η Kia έχει φθηνότερο service, πιο προσιτά ανταλλακτικά και καλύτερη εγγύηση, συγκρίνοντας τους εκπροσώπους τους στην κατηγορία των μικρών SUV, τα Kia Stonic και Suzuki Vitara. Δηλαδή υπερτερεί σε τρεις πολύ βασικούς τομείς.

Service: 330 ευρώ πιο ακριβό του Vitara

Με βάση τις τιμές για τα service που πήραμε από τους υπευθύνους των μαρκών, για τα 5 πρώτα χρόνια το service του Kia Stonic έχει κόστος  930 ευρώ. Από την άλλη το αντίστοιχο κόστος για το Suzuki Vitara είναι 1.260 ευρώ, δηλαδή 330 ευρώ ακριβότερο ή αν προτιμάτε σε ποσοστό σχεδόν 30% μεγαλύτερο. Γενικότερα το service του Vitara είναι από τα ακριβότερα της κατηγορίας, περίπου 20% πάνω από το μέσο όρο.

Ανταλλακτικά: 1.000 ευρώ φθηνότερη η Kia

Εκτός από το κόστος των προγραμματισμένων service, υπάρχει και το κόστος των ανταλλακτικών που είναι πιο πιθανόν να χρειαστείτε μέσα στην πενταετία. Αναλυτικότερα βρήκαμε τις τιμές για να αλλάξετε τακάκια, τις δισκόπλακες, σύστημα δίσκο/πλατό και μπαταρία σε εξουσιοδοτημένα συνεργεία.

Στα ανταλλακτικά λοιπόν η διαφορά είναι πραγματικά τεράστια! Για το Stonic όλα παραπάνω ανταλλακτικά στοιχίζουν 748 ευρώ με Φ.Π.Α, και εργασία. Το αντίστοιχο κόστος για τα ίδια ανταλλακτικά στη Suzuki ανέρχεται στα 1.705 ευρώ.
 

2 χρόνια παραπάνω εγγύηση η Kia

Βλέπουμε δηλαδή ως το συνολικό κόστος συντήρησης και ανταλλακτικών για τα δύο μοντέλα σε βάθος πενταετίας διαμορφώνεται σε 1.678 ευρώ για το Kia Stonic και 2.965 ευρώ για το Suzuki Vitara, δηλαδή σχεδόν 1.300 ευρώ παραπάνω.

Ωστόσο τα πλεονεκτήματα  του After Sales της Kia έναντι αυτού της Suzuki δεν σταματούν εδώ. H Kia συνοδεύει όλα τα μοντέλα της με 7 χρόνια ή 150.000 χλμ. δωρεάν εργοστασιακή εγγύηση των μηχανικών μερών, την ώρα που η Suzuki προφέρει 5 χρόνια ή 100.000 χλμ..

 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις