Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Προέλευση γνήσιων μεταχειρισμένων ανταλλακτικών

Διαβάστηκε από 11863 αναγνώστες - 23/12/2020

Μόνιμο θέμα συζήτησης των αγοραστών ενός μεταχειρισμένου ανταλλακτικού, είναι η ιστορία πίσω από αυτό. Που βρέθηκε, πως αγοράστηκε από τον έμπορο και σε τι κατάσταση ήταν το αυτοκίνητο, απ το οποίο λύθηκε. 
Την τελευταία 15ετια, ο μεγαλύτερος όγκος ανταλλακτικών που βρίσκονται στα καταστήματα, είναι από εισαγωγές εξωτερικού. Οι μάνδρες αυτοκινήτων και ανταλλακτικών σε όλη την Ευρώπη, έχουν γίνει κάτι σαν τα δικά μας Super Market, μόνο που εκεί βρίσκεις ότι ζητήσεις στον χώρο του αυτοκινήτου και όχι μαρούλια και τυριά! Ο σωστός επαγγελματίας θα κάνει συχνά ταξίδια στο εξωτερικό για την παραγγελία και αγορά ενός φορτίου που θα εισάγει στην χώρα μας. Οι πιο σύνηθες χώρες είναι η Ιταλία, η Γαλλία, αλλά και το Βέλγιο με την Τσεχία. Αν γυρίσουμε αρκετά χρόνια πίσω, η Γερμανία είχε τον πρώτο ρόλο στις εισαγωγές, αλλά πλέον δεν είναι καθόλου συμφέρουσα επιλογή για τους εμπόρους, και οικονομικά αλλά και ποιοτικά, αφού ίδιας και απαράμιλλης ποιότητας μεταχειρισμένα ανταλλακτικά βρίσκουν και σε Γαλλία – Ιταλία. 



Eνα μικρό κομμάτι της αγοράς προμηθεύετε μεταχειρισμένα ανταλλακτικά και τροπέτα, από τα Ελληνικά διαλυτήρια. Με το μέτρο της απόσυρσης, αρκετές χιλιάδες αυτοκινήτων έχουν βρεθεί στις μάντρες, κι έτσι υπάρχει πάντα και αυτή η επιλογή. Η αλήθεια είναι πως το μεγαλύτερο κομμάτι της αγοράς, δεν επιλέγει τα Ελληνικά διαλυτήρια, καθώς υπάρχει πιθανότητα να βρουν παλαιάς χρονολογίας και τεχνολογίας αυτοκίνητα, με σοβαρά προβλήματα λειτουργίας, αφού σαν Έλληνες δεν έχουμε ακόμα την συνείδηση καλής συντήρησης του αυτοκινήτου μας. Εδώ να προσθέσουμε την παγίδα που αντιμετωπίζουν οι έμποροι ανταλλακτικών όταν αγοράζουν από Ελλάδα. Εγκυμονεί μεγάλος κίνδυνος να «λύσουν» το αυτοκίνητο ή τροπέτο που αγόρασαν και να το βρουν γεμάτο ανταλλακτικά χαμηλής ποιότητας. Σε αυτή την περίπτωση η χασούρα τους είναι μεγάλη και γι αυτό επιλέγουν (ορθά) την εισαγωγή από το εξωτερικό. 


Εγγύηση μεταχειρισμένων ανταλλακτικών
Η εγγύηση στα μεταχειρισμένα ανταλλακτικά είναι ένας φαύλος κύκλος. Σύμφωνα με την Ελληνική νομοθεσία δεν υπάρχει καμιά εγγύηση σε μεταχειρισμένο ανταλλακτικό, είτε αυτοκινήτου, είτε όχι. Κι αν εδώ σκεφτείς πως οι πιο πολλοί επιτήδειοι θα το χουν εκμεταλλευτεί ώστε να κοροϊδέψουν την πελατεία τους, εδώ να σε ενημερώσω πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Μιλάμε για επαγγελματίες εμπόρους ανταλλακτικών, που συντηρούν επιχειρήσεις, προσωπικό και οικογένειες, επομένως δεν ψάχνουν για μια «αρπαχτή»
Στα περισσότερα καταστήματα υπάρχει ένας άγραφος νόμος εγγύησης. Σου δίνουν 48 ώρες να δοκιμάσετε μαζί με τον μηχανικό σου (χωρίς να λυθεί το ανταλλακτικό) την ποιότητα και την λειτουργία του. Στην περίπτωση που το ανταλλακτικό δεν λειτουργεί, το επιστρέφεις πίσω και έχουν την υποχρέωση να στο αντικαταστήσουν με ένα λειτουργικό ή σου επιστρέφουν τα χρήματα σου. Δεν υπάρχουν και πολλά πλέον καταστήματα (ευτυχώς) που να θέλουν να παίξουν στα ζάρια την φήμη του μαγαζιού τους, για μερικά ευρώ, ειδικά σε μια εποχή που το εμπόριο βάλλετε από παντού!