Ασφάλεια αυτοκινήτου: Πώς να είσαι καλυμμένος χωρίς να σου βγει χρυσή

Ασφάλεια αυτοκινήτου: Πώς να είσαι καλυμμένος χωρίς να σου βγει χρυσή

Διαβάστηκε από 2478 αναγνώστες - 6/10/2021

Στη «δύσκολη στιγμή», η ασφάλεια του αυτοκινήτου είναι δίπλα μας για να μας καλύψει οικονομικά και νομικά. Χάρη σε ορισμένες έξυπνες κινήσεις, θα μπορέσουμε να έχουμε επιπλέον παροχές, χωρίς όμως να πληρώσουμε μια περιουσία. Πριν κάνεις ασφάλεια, δες τα παρακάτω.

Ασφάλεια αυτοκινήτου. Είναι αναγκαία, μας καλύπτει στη «δύσκολη» στιγμή, και ορισμένες επιπλέον επιλογές μπορούν να μας γλυτώσουν από πολλά χρήματα. Με τόσες ασφαλιστικές εταιρείες και έξτρα καλύψεις, πώς θα επιλέξουμε την πιο συμφέρουσα ασφάλεια; Υπάρχει τρόπος να βάλουμε επιπλέον παροχές χωρίς να αναγκαστούμε να δώσουμε μία περιουσία; Ας δούμε ορισμένες συμβουλές, με τις οποίες θα βγούμε «κερδισμένοι».

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »


Μία πολύ φτηνή εταιρεία μπορεί να είναι και αναξιόπιστη

Ακούγεται ιδανικό: Πολλές καλύψεις και χαμηλή τιμή ασφαλιστηρίου. Το μόνο αρνητικό είναι πως η εταιρεία είναι άγνωστη. «Σιγά, δεν είναι μεγάλο πρόβλημα αυτό, σωστά;» Λάθος. Μία άγνωστη, πολύ φτηνή εταιρεία, μπορεί να υπόσχεται πολλά και σε οικονομική τιμή, αλλά μετά από λίγο καιρό ίσως δεν καταφέρει να προσφέρει όσα έχει δηλώσει.

Για αυτό το λόγο πρέπει να επιλέξουμε μία γνωστή, οικονομικά φερέγγυα εταιρεία, η οποία έχει καλή φήμη περί αποζημιώσεων των πελατών της, ενώ παράλληλα δεν κινδυνεύει να δηλώσει πτώχευση ένα πρωί, αφήνοντας «ξεκρέμαστους» τους ασφαλισμένους της.


Μην δηλώσεις πόσο το αγόρασες, αλλά πόσο κοστίζει το αυτοκίνητο σήμερα

Οι τιμές των αυτοκινήτων πέφτουν με την πάροδο των χρόνων. Αν δηλώσουμε την τρέχουσα εμπορική αξία του οχήματός μας αντί για την τιμή που το είχαμε αγοράσει εμείς, καταφέρνουμε να μειώσουμε την τιμή από τα ασφάλιστρα του αυτοκινήτου μας. Οι εταιρείες έχουν λίστες με την εμπορική αξία του εκάστοτε μοντέλου, και διαμορφώνουν τις αποζημιώσεις, καθώς και το κόστος των ασφαλίστρων, με βάση αυτές. Αν το ασφαλίζεις δηλώνοντας την (ακριβότερη) τιμή που το είχες αγοράσει παλαιότερα, ουσιαστικά πληρώνεις παραπάνω χωρίς λόγο, αφού αν χρειαστεί να αποζημιωθείς, θα λάβεις μόνο τα χρήματα που αντιστοιχούν στην εμπορική αξία του οχήματος.


Θραύση κρυστάλλων: Είναι πιο χρήσιμη από όσο πιστεύεις!

Τα τζάμια σπάνε. Και σπάνε πιο εύκολα και από περισσότερα αίτια από όσο νομίζεις. Αρχικά θα ξεκινήσουμε από την περίπτωση του κάθε αυτοκίνητου, που κινείται σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας, δηλαδή σχεδόν σε όλα τα αυτοκίνητα της χώρας μας. Ο κίνδυνος να πεταχτεί στο παρμπρίζ ένα πετραδάκι από προπορευόμενο όχημα και αυτό να ραγίσει είναι πολύ συχνός.  

Εκτός από τα μεγάλα οδικά δίκτυα, πετραδάκια μπορούν να πεταχτούν από άλλο όχημα και στους χωματόδρομους, αλλά ακόμα και στην περίπτωση που κάποιος χρησιμοποιεί χορτοκοπτικό μηχάνημα κοντά στο παρκαρισμένο αυτοκίνητό μας.
Δυστυχώς, ένα ακόμα συχνό φαινόμενο είναι και αυτό των κλοπών, καθώς πολλοί είναι αυτοί που βρίσκουν το τζάμι τους σπασμένο, έχοντας κάποιος διαρρήξει το αυτοκίνητο τους για να κλέψει κάτι από μέσα.  
 
Κλείνοντας, όσοι μένουν σε κρύες περιοχές με συχνή χαλαζόπτωση αντιμετωπίζουν επιπλέον κίνδυνο να χρειαστούν αντικατάσταση κάποιου κρυστάλλου το οποίο έσπασε από χαλάζι. Το συγκεκριμένο φαινόμενο προκαλεί ζημιές και στο αμάξωμα του αυτοκινήτου, και για αυτό το λόγο υπάρχει και η κάλυψη για καιρικά φαινόμενα.

Η αντικατάσταση ενός παρμπρίζ ξεκινά συνήθως από 300 ευρώ και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να ξεπεράσει τα 1000 ευρώ, ενώ το κόστος για τη θραύση κρυστάλλων κατά μέσο όρο κυμαίνεται στα 2 ευρώ ανά εξάμηνο. Αξίζει το ρίσκο;


Μπορείς να αγοράσεις μια προσφορά από πριν και να την ενεργοποιήσεις όταν λήξει η τωρινή σου ασφάλεια

Αυτό που πρέπει να ξέρουμε

είναι πως υπάρχουν αρκετές προσφορές για ειδικές ομάδες (π.χ για δημόσιους υπαλλήλους, ένστολους, άνεργους), καθώς και «bonus» προγράμματα επιβραβεύσεων από διάφορες εταιρείες, με τα οποία γίνονται εκπτώσεις στα ασφαλιστήρια των οχημάτων.

Σε πολλές περιπτώσεις έχουμε τη δυνατότητα να προ-αγοράσουμε μια προσφορά και να την ενεργοποιήσουμε αργότερα, όταν λήξει η τρέχουσα ασφάλεια.
Εκτός αυτού, ένα ασφαλιστικό συμβόλαιο μεγαλύτερης διάρκειας βγαίνει πιο φθηνό από πολλά που διαρκούν 1 ή και 3 μήνες. Μπορεί να πληρώνουμε περισσότερα χρήματα μονομιάς, αλλά μακροπρόθεσμα μας βγαίνει πιο οικονομικό.

Εν κατακλείδι, μία άγνωστη ασφαλιστική μπορεί να φαίνεται «τσάμπα», είσαι σίγουρς όμως πως δεν θα σε «κρεμάσει» μετά;
Δήλωσε πόσο κοστίζει το αυτοκίνητο σήμερα, όχι πόσο το πήρες τότε.
Τα τζάμια σπάνε πολύ πιο εύκολα από όσο νομίζεις! Βάλε θραύση.
Τέλος, μπορείς να προαγοράσεις μια προσφορά και να την ενεργοποιήσεις όταν λήξει η τωρινή ασφάλεια.
Εσύ βάζεις επιπλέον καλύψεις, ή πληρώνεις τη βασική και τη φθηνότερη ασφάλεια αυτοκινήτου που θα βρεις;
Συμφωνείς; Κοινοποίησε το. Έχεις άλλη άποψη; Κάνε ένα σχόλιο

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Διαβάστε ακόμα

Σχετικες επιχειρησεις