Μικρά SUV | Μικρά | Οικογενειακά SUV | Premium | Electric

Κρύσταλλα είναι και σπάνε, μη τα χρυσοπληρώνεις!

Διαβάστηκε από 4366 αναγνώστες - 6/6/2017

Aλλαγή κρυστάλλων στο αυτοκίνητό σου, με το μικρότερο δυνατό κόστος; Αν ναι , ασφάλισε το για θραύση κρυστάλλων τώρα, με 2 ευρώ το μήνα

Από την στιγμή που ένα αυτοκίνητο βρίσκεται στο δρόμο, ακόμα και σταθμευμένο να είναι κινδυνεύει να υποστεί ζημία στα κρύσταλλα, πιο γνωστή σε όλους μας ως θραύση κρυστάλλων. Η καλύτερη κίνηση που μπορεί να κάνει ένας ιδιοκτήτης, ώστε να αντιμετωπίσει μια πιθανή τέτοια ζημιά, είναι να ενεργοποιήσει στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο του την συγκεκριμένη υπηρεσία. Η κάλυψη για θραύση κρυστάλλων ανήκει στα προαιρετικά του συμβολαίου, ωστόσο το κόστος ενεργοποίησης είναι πολύ χαμηλό.


Με 2-3 ευρώ το μήνα είσαι καλυμμένος σε ότι έχει να κάνει με την ασφάλιση σου για θραύση κρυστάλλων.
Θα πρέπει να γνωρίζουμε πως η συγκεκριμένη υπηρεσία στις ασφαλιστικές εταιρείες αγοράζεται με πολύ χαμηλό κόστος, μιας και είναι στα προαιρετικά του συμβολαίου και όχι στο βασικό πακέτο, με το κόστος της να ανέρχεται περίπου στα 2-3 ευρώ το μήνα, ενώ ταυτόχρονα όταν βρεθούμε στη ανάγκη να τη χρησιμοποιήσουμε, θα μας αποφέρει μεγάλο κέρδος, μίας και τα χρήματα που πρέπει να πληρώσουμε για την αντικατάσταση ενός παραθύρου ή του παρμπρίζ είναι αρκετά μεγάλο. Για παράδειγμα για ένα χρόνο το κόστος ασφάλειας για θραύση κρυστάλλων είναι περίπου 25 ευρώ, ενώ η αντικατάσταση ή η επιδιόρθωση ενός κρυστάλλου κοστίζει πολύ παραπάνω. Ξέρεις πότε ένα αμάξι πρέπει να προχωρήσει σε αντικατάσταση κρυστάλλου και τι κερδίζει με την αλλαγή;
Πολύ νομίζουν πως για να αντικατασταθεί ένα κρύσταλλο θα πρέπει να είναι ολοσχερώς κατεστραμμένο. Επειδή αυτή είναι μια εσφαλμένη αντίληψη θα παραθέσουμε παρακάτω τους λόγους που αν συντρέχουν, τότε χρειάζεται αμέσως ένα κρύσταλλο αντικατάσταση.            

1. Εάν έχει υποστεί εκτεταμένη ζημιά από σύγκρουση με αντικείμενο, δηλαδή μεγάλη ρωγμή που εκτείνεται στην επιφάνεια του παρμπρίζ, πολλαπλά μικρά σπασίματα ή μεγάλου εμβαδού και βάθους χτύπημα.

2. Εάν έχει ρωγμή που η διάμετρος της είναι μεγαλύτερη από ένα νόμισμα των 2 ευρώ.

3. Εάν το μικρό σπάσιμο ή η ρωγμή βρίσκονται στο οπτικό πεδίο του οδηγού ή σε απόσταση μικρότερη των 10 εκατοστών από την άκρη του κρυστάλλου.

Επιπλέον εάν το εμπρόσθιο κρύσταλλο του οχήματός σας έχει υποστεί ζημιά, η αντικατάσταση παρμπρίζ είναι αναγκαία πρωτίστως για τη δική σας ασφάλεια, και δευτερευόντως για να περάσει το όχημα επιτυχώς τον απαραίτητο έλεγχο ΚΤΕΟ. 
Αξίζει να αναφερθεί πως τα κρύσταλλα παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην παθητική ασφάλεια των οδηγών και η σωστή επισκευή τους είναι ιδιαίτερα σημαντική για την ασφάλεια των επιβατών σε περίπτωση ατυχήματος, καθώς εάν δεν είναι στην κατάσταση που πρέπει τότε, σε ένα ενδεχόμενο ατύχημα μικρής κλίμακας μπορούν να τραυματίσουν σοβαρά τους επιβάτες τους οχήματος ή ακόμα χειρότερα να αποβούν μοιραία για την ίδια τους τη ζωή.

 
Πότε δεν σε καλύπτει η θραύση κρυστάλλων και που θα απευθυνθείς αν χρειαστείς αλλαγή.
Το πρώτο πράγμα είναι να γνωρίζουμε πως μέσα στην κάλυψη των κρυστάλλων δεν συμπεριλαμβάνονται τα φανάρια του αυτοκινήτου αλλά και η ηλιοροφή (εάν διαθέτει το αμάξι), εκτός και αν υπάρχει ειδική συμφωνία στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο, μεταξύ του κατόχου και της εταιρείας.

Επιπλέον δεν καλύπτεται η θραύση που οφείλεται σε τροχαίο ατύχημα, εάν ο οδηγός του ασφαλισμένου αυτοκινήτου είναι αυτός που ευθύνεται για το τροχαίο.

Το τρίτο αλλά εξίσου σημαντικό στοιχείο που πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι σε περίπτωση που χρειαστεί να γίνει αλλαγή ενός κρυστάλλου πρέπει να απευθυνθούμε σε εξουσιοδοτημένο κατάστημα, και αν δεν γνωρίζουμε ποια είναι αυτά, θα πρέπει να ρωτήσουμε την ασφαλιστική εταιρεία ή να δούμε εάν αναφέρονται στο συμβόλαιο που έχουμε στα χέρια μας. 

Τέλος θα πρέπει να κοιτάξουμε προσεκτικά εάν τα συμβεβλημένα συνεργεία είναι κοντά στον τόπο κατοικίας μας, ή εάν προσφέρεται η επί τόπου επισκευή του κρύσταλλου στο χώρο σας.


Ξέρεις ότι εσύ, είσαι ένας από αυτούς που πρέπει να κάνει τη συγκεκριμένη ασφάλιση;
Για αυτούς που νομίζουν ότι δεν χρειάζονται τη συγκεκριμένη υπηρεσία, θα αναφέρουμε τις περιπτώσεις, που εάν ανήκετε σε μια από αυτές, θα πρέπει να είστε ασφαλισμένοι για δικός σας πάντα όφελος.

Ένα συχνό φαινόμενο είναι και αυτό των κλοπών, καθώς πολλοί είναι αυτοί που βρίσκουν το τζάμι τους σπασμένο, έχοντας κάποιος διαρρήξει το αυτοκίνητο τους για να κλέψει κάτι από μέσα.   

Επιπλέον οι άνθρωποι που μένουν στην επαρχία, σε κρύες περιοχές με το κίνδυνο μιας ρωγμής από χαλάζι, να είναι πιο πιθανή από ποτέ.
Έπειτα όλοι όσοι είναι επαγγελματίες οδηγοί, τόσο για να προστατεύσουν την περιουσία τους, όσο και για τις αυξημένες πιθανότητες θραύσης μιας και το όχημα τους βρίσκεται πολλές ώρες στο δρόμο, σε σχέση με τα συμβατικά ΙΧ.

Τέλος θα πρέπει να συμπεριλάβουμε μια ειδική κατηγορία ανθρώπων που διαμένουν στο κέντρο της Αθήνας και έχουν περισσότερους κινδύνους από εξωτερικούς παράγοντες, λόγω επεισοδίων που μπορεί να λάβουν χώρα κοντά στις κατοικίες τους. 
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις