Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Πότε με καλύπτει η ασφάλεια πυρός στο αυτοκίνητο μου?

Πότε με καλύπτει η ασφάλεια πυρός στο αυτοκίνητο μου?

3/2/2022

Οι λέξεις κάλυψη πυρός σε ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο λέει πολλά και ταυτόχρονα τίποτα, αν δεν έχει κάποιος διαβάσει τα «ψιλά γράμματα». Φωτιά από καιρικά φαινόμενα, διαδηλώσεις, οι κακόβουλες ενέργειας συχνά δεν καλύπτονται και καλό είναι να μην τα αμελήσεις.

Το αυτοκίνητο για τους περισσότερους από εμάς είναι ένα σοβαρό περιουσιακό στοιχείο και καθημερινό εργαλείο που διευκολύνει τη ζωή μας. Πόσο επώδυνο και δαπανηρό θα ήταν αν ξαφνικά έπαιρνε φωτιά κι έπρεπε να αγοράσουμε άλλο? Γι αυτό το λόγο οι ασφαλιστικές εταιρίες προσφέρουν κάλυψη πυρός με ένα ελάχιστο κόστος ανά εξάμηνο. Μπορεί με αυτό το τρόπο να κοιμόμαστε πιο ήσυχοι, αλλά αν δεν έχουμε διαβάσει καλά τους όρους του συμβολαίου ίσως βρεθούμε προ εκπλήξεως. Κράτα στο μυαλό σου τις φράσεις, καιρικά φαινόμενα, κακόβουλες ενέργειες, διαδηλώσεις και πολιτικές ταραχές.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Η κάλυψη πυρκαγιάς σε καλύπτει σε συγκεκριμένες περιπτώσεις

Δυστυχώς οι ασφαλιστικές εταιρίες δεν θα σε καλύψουν πάντα σε περίπτωση πυρκαγιάς αν έχεις μονό τη βασική κάλυψη πυρός. Όλες αναφέρουν ότι θα σε πληρώσουν αν καεί το αυτοκίνητο σου λόγω βραχυκυκλώματος ή αυτανάφλεξη κι από εκεί και πέρα η καθεμία προσθέτει τους δικούς της κανόνες και περιορισμούς. Για να καταλάβεις, στην έρευνα που κάναμε είδαμε μερικές εταιρίες στη βασική ασφάλεια πυρός να καλύπτουν μόνο την περίπτωση του βραχυκυκλώματος, άλλες να καλύπτουν και για κεραυνό και μερικές να έχουν στο βασικό πακέτο ακόμα και κάλυψη από τρομοκρατικές ενέργειες.

Η κάλυψη φυσικών φαινόμενων σίγουρα θα σε πληρώσει σε περίπτωση φωτιάς από κεραυνό!

Θα μου πεις, πόσο πιθανό είναι να πέσει κεραυνός στο αυτοκίνητο μου και να το κάψει. Ίσως να μην γίνει ποτέ, αλλά η κάλυψη φυσικών φαινόμενων θα σε πληρώσει για ότι ζημία (μέσα σε αυτό κι η πυρκαγιά) πάθει το αυτοκίνητο σου που οφείλεται σε πληµµύρα, τυφώνα, λαίλαπα, ανεµοθύελλα, έκρηξη ηφαιστείου, σεισµό, χιονόπτωση, κατολίσθηση, χαλάζι ή κεραυνό.

Η πυρκαγιά από τρομοκρατικές ενέργειες και διαδηλώσεις αποζημιώνονται μονό με χαρτί από την αστυνομία

Σε περίπτωση που πάρει το αυτοκίνητο σου φωτιά από τρομοκράτες, θα πρέπει να έχει την κατάλληλη κάλυψη (συνήθως είναι extra της βασικής κάλυψης πυρός) και ταυτόχρονα να χαρακτηρίσει το επεισόδιο η αστυνομία ως τρομοκρατική ενέργεια για να αποζημιωθείς. Επίσης για να πάρεις χρήματα σε περίπτωση φωτιάς ή ζημίας που θα προξενηθούν κατά τη διάρκεια και ως αποτέλεσµα πολιτικών ταραχών, απεργιών, ανταπεργιών, διαδηλώσεων, στάσεων και οχλαγωγιών, θα πρέπει να βάλεις την κατάλληλη κάλυψη. Όχι, δεν θα σε αποζημιώσει μια απλή κάλυψη πυρκαγιάς.
  ...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε

Σχετικες επιχειρησεις